Koch Chemie Pol Star

sbostanci1986

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar selam,
Aracimin suni deri olan iç trim, göğüs direksiyon ve kapı kaplamalarını elimde bulunan koch chemie pol star ile temizlemek istiyorum, köpük yapıcı şişe kullanacağım fakat kaç oranında sulandirmami tavsiye edersiniz?
Ayrica deri koltuk temizliğinde bu ürünü kullanan ve tecrübe eden varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar selam,
Aracimin suni deri olan iç trim, göğüs direksiyon ve kapı kaplamalarını elimde bulunan koch chemie pol star ile temizlemek istiyorum, köpük yapıcı şişe kullanacağım fakat kaç oranında sulandirmami tavsiye edersiniz?
Ayrica deri koltuk temizliğinde bu ürünü kullanan ve tecrübe eden varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Bu bölgeler için Pol star güzel seçim. Lakin sulandırma biraz da kirliliğe bağlı. Genelde 1:10 tavsiye edilir. Bu arada çoğu ürünün sulandırma oranı ve kullanımı ile alakalı forumda bolca konu mevcut. Öncelikle onları incelemenizi öneririm. Böylece hem ürün seçimlerinde hem de kullanımlarında güzel bilgiler toplayabilirsiniz.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam selam, forumda fazlasıyla tecrübeli büyüklerimiz ve arkadaşlarımız mevcut. Naçizane pol starı fazlasıyla kullanan birisi olarak kokusunu çoook beğeniyorum, 1:10 sulandırma oranı standarttır. Pol Star çok agresif bir ürün olmadığı için, kullandığın alanda gönlüne göre temizlik olmaz ise ikinciye tekrar uygulamanı tavsiye ederim. Ek olarak Pol Star'ı tavanda kullanmayacaksan köpürtmene gerek yok. Derileri fırçalarken zaten fazlasıyla köpürecek. Mesela kolçak yüzeyine uygulayacaksın, 3 fıs kolçağa 1 fıs fırçaya sıkarsan fazlasıyla köpürür.

sbostanci1986

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Hocam selam, forumda fazlasıyla tecrübeli büyüklerimiz ve arkadaşlarımız mevcut. Naçizane pol starı fazlasıyla kullanan birisi olarak kokusunu çoook beğeniyorum, 1:10 sulandırma oranı standarttır. Pol Star çok agresif bir ürün olmadığı için, kullandığın alanda gönlüne göre temizlik olmaz ise ikinciye tekrar uygulamanı tavsiye ederim. Ek olarak Pol Star'ı tavanda kullanmayacaksan köpürtmene gerek yok. Derileri fırçalarken zaten fazlasıyla köpürecek. Mesela kolçak yüzeyine uygulayacaksın, 3 fıs kolçağa 1 fıs fırçaya sıkarsan fazlasıyla köpürür.
Dediğiniz gibi 1:10 oranında deneyeceğim sonuçları burda paylaşırım, plastik akşamlara ve taban halisında greenstar kullanacağım, tavani temizlemeyi henüz düşünmüyorum açıkçası.

Esdetailing

Çaylak Detaycı
Üye
Kullanim orani 1:10'dur. Fakat 5 yaş üzeri araclarda, güneş ışığına aşırı maruz kalan araçlarda, dikkatli kullanılmalıdır. 1:15 kullanıyorum. Dediğim şartlardaki araçlarda çok dikkat edilmeli

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bu bölgeler için Pol star güzel seçim. Lakin sulandırma biraz da kirliliğe bağlı. Genelde 1:10 tavsiye edilir. Bu arada çoğu ürünün sulandırma oranı ve kullanımı ile alakalı forumda bolca konu mevcut. Öncelikle onları incelemenizi öneririm. Böylece hem ürün seçimlerinde hem de kullanımlarında güzel bilgiler toplayabilirsiniz.
Merhaba hocam, 500ml kutuya kac ml pol star ekleyip kalanini su ile tamamlam en hafif ve zararsiz karisim elde edebilirim?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhaba hocam, 500ml kutuya kac ml pol star ekleyip kalanini su ile tamamlam en hafif ve zararsiz karisim elde edebilirim?
Homojen karışım için şişede bir miktar karıştırma boşluğu da bırakacağınızı var sayarsak 1:10 oran için 40 ml ürün 400 ml su karıştırabilirsiniz.

Yine aynı şekilde 1:15 oranı için 30 ml ürün 450 ml su kullanabilirsiniz.

Değerleri tam verdim ki bölmesi daha kolay olsun diye yoksa, şişe kapasitesini oranlar toplamına bölüp ürün payı ile çarparsanız tam sonucu elde edersiniz.

Yani şöyle; 1:15 oran için 16 birim ürün olacağını düşünürsek, 500 ml şişe/16=31,25 ml yapar.
31,25 ürün ve 31,25*15=468,75 su demektir.

Ama dediğim gibi bu kadar ince hesaplara gerek yok, yukarıdaki yuvarlak sayılar işinizi görecektir.

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Homojen karışım için şişede bir miktar karıştırma boşluğu da bırakacağınızı var sayarsak 1:10 oran için 40 ml ürün 400 ml su karıştırabilirsiniz.

Değerleri tam verdim ki bölmesi daha kolay olsun diye yoksa, şişe kapasitesini oranlar toplamına bölüp ürün payı ile çarparsanız tam sonucu elde edersiniz.

Yani şöyle; 1:15 oran için 16 birim ürün olacağını düşünürsek, 500 ml şişe/16=31,25 ml yapar.

Ama dediğim gibi bu kadar ince hesaplara gerek yok, yukarıdaki yuvarlak sayılar işinizi görecektir.
Ömer hocam sulandırma ile ilgili gerekli bilgileri aktarmış, ben de küçük bir bilgi geçeyim, pol star köpük yapan şişeyle kullanıldığında da çok güzel oluyor. Ben her seferinde kullanacağım kadar yapıyorum

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye

Çok teşekkür ederim cevapladığınız için. Yarın aksilik olmaz ise pol star siparişini vericem.Konu dışı ama. Katı wax için siyah renk arabaya authentic - fusso ikilisinden hangisini önerirsiniz ?

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Çok teşekkür ederim cevapladığınız için. Yarın aksilik olmaz ise pol star siparişini vericem.Konu dışı ama. Katı wax için siyah renk arabaya authentic - fusso ikilisinden hangisini önerirsiniz ?
İkisinin kullanım amacı oldukça farklı. Authentic yüksek parlaklık-düşük dayanıklılık veriyor. Fusso ise düşük parlaklık-yüksek dayanıklılık veriyor. Forum üyelerimizin çoğu kışı fusso ile geçirirken; bahar ve yazda ortalık şenleniyor :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Authentic renk ayirt etmiyor ama fusso koyu ve acik renk olarak iki cesit seklinde satiliyor. Her iki fusso da tersi seklinde de is goruyor benim gordugum kadariyla. Bu nedenle cok da onemli degil. Ama @alicankaradag in da dedigi gibi ikisi de farkli seyler vaad ediyor. Ne istediginize bagli renkten daha cok.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mulusen

Çaylak Detaycı
Üye
Selamlar, konu açılmışken sorayım, bu pol starı APC gibi plastik parçalarda da kullanabilirmiyiz? Aracımın içi gri renk, parçaları aşındırıp sarartır diye korkuyorum.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracım çok pis olmadığı için 1:15 oranında sprey şişe ile yumuşak ve sert plastikler için kullandım, deri için Colourlock tercih etmiştim. Kutunun üstünde 1:20'ye kadar kullanabilirsiniz diyor.
Genelde yüzey yerine fırçaya sıkmayı tercih ettim.
Marketten cam ölçü kabı aldım, tavsiye ederim f/p olarak mantıklı bir ürün, yoksa hep yaklaşık oran yakalamış oluyorsunuz.
Ben dediğim gibi 1:15 ile 750ml su üstüne 50ml kullandım.

Kokusu, temizliği ve sonrasında bıraktığı görünüm oldukça memnun ediciydi.

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Aracım çok pis olmadığı için 1:15 oranında sprey şişe ile yumuşak ve sert plastikler için kullandım, deri için Colourlock tercih etmiştim. Kutunun üstünde 1:20'ye kadar kullanabilirsiniz diyor.
Genelde yüzey yerine fırçaya sıkmayı tercih ettim.
Marketten cam ölçü kabı aldım, tavsiye ederim f/p olarak mantıklı bir ürün, yoksa hep yaklaşık oran yakalamış oluyorsunuz.
Ben dediğim gibi 1:15 ile 750ml su üstüne 50ml kullandım.

Kokusu, temizliği ve sonrasında bıraktığı görünüm oldukça memnun ediciydi.
C6 uygulaması yaptınız mı?