Koyu Araç için Wax Önerisi

hnjji

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar selam.

Fiat egea dinamik mavi bir araç alacağım. Linkte araç rengi bulabilirsiniz. Koruyuculuğu da olan ancak aşırı ıslak görünümlü bir wax önerinize ihtiyacım var. beyaz renk için soft99 coat üzerine soft99 kiwami düşünüyordum ancak renk tercihim değişince açıkçası biraz afalladım :)

Cello

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Grupta yeniyim markaları çok bilmem. Ama denediğim vonix in koyu renkler için olan bi spreyi var. O cidden güzel.

bayraktarrberat

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar selam.

Fiat egea dinamik mavi bir araç alacağım. Linkte araç rengi bulabilirsiniz. Koruyuculuğu da olan ancak aşırı ıslak görünümlü bir wax önerinize ihtiyacım var. beyaz renk için soft99 coat üzerine soft99 kiwami düşünüyordum ancak renk tercihim değişince açıkçası biraz afalladım :)

Bir arkadaşımın siyah aracına soft99 authentic uyguladık çok güzel bi parlaklık elde etmiştik fiyatı diğer soft99 katı waxlara göre pahalı gramaj olarak az olmasına rağmen.

hnjji

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Soft99 ile gideceğim gibi duruyor şimdilik. genel araştırmalarımda en göze çarpan yorumlar hep bu markada ama hangi seri kullanacağım bakacağız.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Koyu renkli araçlarda ıslak görünüm yerine derinliğin ön planda olduğu wax lar genellikle tercih edilmeli. Vonixx Blend wax koyu renkli araçlar için olan waxı derinlik efekti ön planda olup bir miktar ıslak görünümde sağlıyor.

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koyu renkli araçlarda ıslak görünüm yerine derinliğin ön planda olduğu wax lar genellikle tercih edilmeli. Vonixx Blend wax koyu renkli araçlar için olan waxı derinlik efekti ön planda olup bir miktar ıslak görünümde sağlıyor.
sprey veya katı fark eder mi hocam

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Sadece ıslak görünüm derecesinde parlaklık için vonixx native tavsiye ederim ancak 2 yıkama veya 1 hafta araçta kalıyor hem kalıcılık hem parlaklık isterseniz ise vonixx blend tavsiye ederim ayrıca sıvı yerine katı wax tavsiye ederim.

hnjji

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Soft99 kararımı Vonixx Blend olarak değiştirdim. Her iki kişi de net olarak tek marka söylediği için :) uygulamayı yaprıktan sonra fotoğrafları paylaşırım ama şimdiden teşekkür ederim. :melekx:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Koyu renk veya açık renk araçlar için üretilen spesifik renge özel wax’lar tamamen pazarlama hilesidir,

Koyu renk araçlar için üretilen bir wax’ın olumlu etkisi %1 i geçmez, ama wax’ı üreten markalar bunu allayıp pullayıp süsleyerek sanki çok etki ediyormuş gibi pazarlar,

her wax her araca uygulanabilir, koyu renk araca özel bir wax’ın boyadaki etkisi ile standart bir wax’ın arasındaki farkı fark etmek insan gözünün algılayacağı bir durum değildir,

Bu farkı belki boyanın parlaklık seviyesini ölçen cihazlar ile ancak fark edebilirsiniz,

Cila-wax üreticilerinin bu söylemlerine itibar etmeyiniz.

hnjji

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Vonixx blend katı wax uygulamasını yaptım. Geçtiğimiz gün de yağmur yağınca da görme fırsatım oldu fotoğrafları sizinle paylaşmak istedim. Şimdi tek sorun yıkama tarafı. Acilen bir basınçlı yıkama makinesi alıp uygun ph şampuanla yıkamam lazım. Yoksa çok uzun gitmez emek zayi olur diye korkuyorum. Tavsiye veren herkese teşekkür ederim.

Aiakos41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Vonixx blend katı wax uygulamasını yaptım. Geçtiğimiz gün de yağmur yağınca da görme fırsatım oldu fotoğrafları sizinle paylaşmak istedim. Şimdi tek sorun yıkama tarafı. Acilen bir basınçlı yıkama makinesi alıp uygun ph şampuanla yıkamam lazım. Yoksa çok uzun gitmez emek zayi olur diye korkuyorum. Tavsiye veren herkese teşekkür ederim.

Çok güzel olmuş maşallah ben de aldım ama daha uygulamaya üşendim fırsat da olmadı. Her yıkamada 2-3 parçaya wax atarsanız arabanız sürekli waxlı kalır hem yorucu da olmaz komple wax attığınız kadar.