Alış Lastik parlatıcı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak55

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar kullandığım lastik parlatıcınin lastikler de çatlak oluşturduğunu düşünüyorum ama güzel öneri vericek
Lastik de çatlama zarar vermeyecek

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Atas plak2 tecrübe ile sabittir. 8 yıllık kışlık lastikleri hala kullanabiliyorum:melekx:
Şuan 3d magic dressing forumda revaçta. Onu kullananlar da varsa uzun süreli kullanım bilgisi verebilir

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
3D Magic dressing yıllardır kullanıyorum tek dezavantajı sprey başlık düşmanı. Lastikte çatlatma vs yaşamadım. Zaten görüntüsü ve kalıcılığına diyecek söz yok :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu zamana kadar en memnun kaldığım ürünler Meg Endurance, 3d Magic Dressing. Ama her 500 ml 1 litrede bir farklı parlatıcı deniyorum. En begendigim sanırım 3d Magic. Ama galonla satılıyor. Lastiği güzel temizleyip uygularsanız 1 ay dayanıyor. Kış aylarında yağmur çamur derken 2 hafta dayanıyor.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
ıyıde üzrinde kocaman solvent bazlı yazıyor.
3d nin ürünlerinin çoğu solvent bazlı oluyor. solvent var ise çatlama zamanla oluşacaktır.
içeriğine ulaşamadım. bulursanız paylaşın bakalım

buldum

https://3dproductscanada.com/product_images/s/456/704 Magic Dressing SDS Oct 2016.pdf

baglayıcı olarak solvent kullanılmış. aynı solvent araç boya çözmede de kullanılıyormuş. bir nevi tiner
sonuc olarak lastiği uzun vadede çatlatır.

Son düzenleme:

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
3d nin ürünlerinin çoğu solvent bazlı oluyor. solvent var ise çatlama zamanla oluşacaktır.
3d ultra protectant ürünü su bazlı içeriğe sahip. İnceleyin belki işinize yarar

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

buldum

https://3dproductscanada.com/product_images/s/456/704 Magic Dressing SDS Oct 2016.pdf

baglayıcı olarak solvent kullanılmış. aynı solvent araç boya çözmede de kullanılıyormuş. bir nevi tiner
sonuc olarak lastiği uzun vadede çatlatır.
Evet 3d magic solvent bazlı ama lastiğe zarar verecek kadar solvent içerdiğini zannetmiyorum zaten parlak bi parlatıcıda değil. Zaten 3d merdiven altı bi markada değil lastiğe zarar verse bence arge çalışmalarında ortaya çıkardı bu durum. Tabi yine tercih kullanıcının sio2 bazlı parlatıcılarda tercih edebilir. Su bazlı ürünlerde var mat seviliyorsa onlarda tercih edilebilir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
e bununla 3d magic aynı ürün

şu meguiarsı salın artık yıl olmuş 2025 :)
Yil olmuş 2025 1 tane Maxshine paylasimi yok :)

Ayrica biz yila bakmiyoruz kaliteye bakiyoruz bir ürünü alip test ettik.bitti degil uzun sure kullanimdan dolayi tavsiye ediyoruz yoksa Meguiars sonax vonixx Distributoru degiliz kazanc saglamiyoruz. Yila göre degerlendireceksek Eski model.arabasi olanlari dışlayalim sonucta Yil 2025 :)

İkisi birbirinden farkli en azindan kokusu ve kaliciligi ha birde Sprey Başlik bozmuyor vs ürünler alip denedinmi bilmiyorum denemediysen ücretsiz yollarim forum icin iceriklerini paylasirsin belki ayni olmayabilir belki Ph ini ölçer paylaşirsin baktik iyi degil SARP kullaniriz.

Daha iyisini bulamadik henüz 10 yildir araliksiz kullaniriz Catlama vs yasamadik.

Siz ne Kullaniyorsunuz acaba ?

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Yil olmuş 2025 1 tane Maxshine paylasimi yok :)

İkisi birbirinden farkli en azindan kokusu ve kaliciligi ha birde Sprey Başlik bozmuyor vs ürünler alip denedinmi bilmiyorum denemediysen ücretsiz yollarim forum icin iceriklerini paylasirsin belki ayni olmayabilir belki Ph ini ölçer paylaşirsin baktik iyi degil SARP kullaniriz.

Daha iyisini bulamadik henüz 10 yildir araliksiz kullaniriz Catlama vs yasamadik.

Siz ne Kullaniyorsunuz acaba ?
maxshine için yazın bi buluşma tarzı ortam olursa malzemeleri alır gelirim deneriz

teklifin için saol
her ikisinide kullandım geçmişte
magic dressingi ozellikle boya tabancasıyla kullanırdım. çok pürüzsüz bir görüntü çıkartırdı

meguiars ile 3d nin kimyaları genelde benzer . aynı bölgeye hitap ediyorlar
meguiars biraz daha silikon sever üründür
kolay uygulama hızlı sonuç
3d ise makyajı meguiarsa göre daha az ama sonuca götüren ürün yapar
genelde kullanıcısına koku - tahriş gibi konularda koruyucu değildir.

en son nanowash lastik parlatıcı almıştım. onu kullanıyorum şimdilik
ama tekrardan tabancayla pükürtülecek bir ürünü çeyize ekleyebilirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...