Leon FR-Kışlık Zymol Titanium uygulaması

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar.1 buçuk aydır BSD ile kışa devam etmede diretirken çok fazla toz toplaması artık Titanium uygulamam gerektiğini hissettirdi.Çok fazla resim çekmiştim ancak nasıl olduysa telefondan yarısı silinmiş.Elimizde olanlarla amatörce idare edeceğiz :/ Öncelikle aracı Maxi suds II Şampuan ile hem ön yıkama yaptım hem çift kova yıkadım.(hızlı çekim yaptım sıkılmayın diye)

[video=youtube]https://youtu.be/BD7upDj4idg[/video]
Çift kovaya geçiyoruz.Yine Maxi suds II.Korumayı etkilemediğine dair test videosu çekmiştim önceden ama gerçekten de etkiliyor.1 galon kullanınca daha iyi anlıyorsunuz.Hem ön yıkama, hem çift kovada çok iyi olsa da.Bir daha tercih etmeyeceğim.

Gyeon Iron ile demirtozu temizliği

Arabayı tekrar yıkadıktan sonra Çinden aldığım kil eldiveni ile 8 ay süreden sonra bir kil temizliği yapayım dedim.Fazla kir çıkmadı.

Kil kaydırıcı olarak.Maxi sudsu sprey şişeye koyup su ile karıştırdım.Bayağı iyi kayganlık sağladı.

Aracı çift kovayla birlikte 4. kez yıkadıktan sonra içeri aldım

Arabayı kurularken gördüğüm manzaraya inanamadım.Daha önce valet pronun killerini kullanmıştım onlarda çiziyordu ve polisajdan önce kullanıyordum sadece ama Marflo çizmiyor gibisinden duyumlar alınca bir deneyeyim dedim.Nisan ayı gibi tekrar polisaj yapacağım için sorun etmedim.

Ön tampona kil yaparken kil tampona geçti nasıl oldu anlamadım :D

Autotriz ile hallettim.

Vag grubunda kronik sorun olan kadifemsi fitillerden gelen seslere Auto Glym Vinyl & Rubber Care sürüyordum ama 2 haftadan fazla idare etmiyor kışın.Bende aralara aliexpressten aldığım harici fitili çektim.Daha test etmedim bakalım nasıl olacak

Motor temizliği önce-sonra.3D orange kullandım fırça ile temizledim.Ardından Auto Glym Vinyl & Rubber Care sıkıp sildim.

Motorun ısı yalıtım koruma keçesine kokusunu pek beğenmediğim.Bitsin de bir daha almayayım dediğim bu kokuyu sıktım :) küçükken içtiğim bir şurubu andırıyor.Bu arada buraya koku sıkınca araç dışardan dahi kokuyor.

İç temizliğe geçtim.Divortexin torpido bakım sütünü kullandım.Gerçekten güzel bir ürün.İlk başlarda parlaktı sonradan mata döndü güzel bir finishi var.

Burda bol bol resim çekmiştim ama telefona kaydedilmemiş.Direksiyon, el freni, viteste ve koltuklardakı derileri Auto Finesse Hide ile temizledikten sonra Gyeon leather coat ile korumaya aldım.AF hide hiç köpürmüyor.Temizliyor mu temizlemiyor mu anlaşılmıyor bile.Pek önermiyorum

Geçiyoruz Zymol Titaniuma.İlk defa kullanıyorum kokusu fena değil.Silmesi Glasurden biraz daha kolay.Hatta 10dk silmeyi unuttuğum yer oldu yine rahat rahat sildim.Wax silme bezi olarak favorim olan Gyeon soft wipe' ı kullandım.

Resimler kaybolduğundan direk final :s

Son olarak forum stickerını yapıştırdım :)

Garaj tadilatta olduğu için ortalığı afedersiniz bok götürüyor.Eve gelen misafire dağınık göstermek olmazmış.Sizde misafir olmuş kadar oldunuz.İzlediğiniz için teşekkür ederim.

serdar8424

Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Elinize sağlık, titaniumun parlaklığı oldukça iyi. Ancak şu marflo kil eldiven cidden çok mu çiziyor ben de şaşırmış durumdayım

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık detaylı güZel bir uygulama olmuş. Sticker de çok yakışmış.
Kil eldiven için hariçten kova kullandınmı panel başı daldır çıkart şeklinde. Sanki eldiven üstüne bişeyler gelmiş sürüklemiş gibi veya kilin lastik kısmı araca geçmiş gibi olmuş.kil eldiven benim uygulamalarımda hiç çizmiyor diyebilirim.

Sent via my iphone 7 using Tapatalk from DENİZLİ

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Salih çok güzel uygulama olmuş, kil eldiven çizmemesi gerek aslında, çift kova yapar gibi eldivenide kovaya sokup ıslatırsan bence daha iyi olur çizme konusunda ben çizdiğini görmedim sende baya izler yapmış eldiven.

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Her panelde kovaya daldırıp elimle de temizledim.Fazla baskı da yapmadım.Çözemedim.

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize Sağlık Hocam, bende de var marflo bende kullandım ama bu şekilde bir çizikle karşılaşmadım. Aracın her yer bu şekilde mi? Eldiveni tam olarak nasıl kullandınız? Eldiveni temiz şampuanlı kovaya daldırıp Mikro fiber kısmı ile önce güzelce yıkar gibi köpürtüp kil tarafı ile bastırmadan nazikçe geçerek kullandım. her panel de el ve göz ile kil in yüzeyini kontrol ettim. bu şekilde bir kullanımla çizik yaşamadım.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Galapagos' Alıntı:
Her panelde kovaya daldırıp elimle de temizledim.Fazla baskı da yapmadım.Çözemedim.

Kilin kendi kauçuk lastik izi falanmı acaba çizik hiç başıma gelmedi Şaşırdım.

Sent via my iphone 7 using Tapatalk from DENİZLİ

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Yasin.Dogan Aynı şekilde yaptım bende uygulamayı.Aracımın kaputu boyalı burası biraz fazla çizilmiş.Boyalı olmayan panellerde de hafif bir çizik söz konusu ama.

Moderatör tarafında düzenlendi:

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
salih titanyum güzel parlaklık vermiş eline saglık kil eldiven için yorum yapmıyacam ama kil konusunda bilthammer kilden başkası beni pek tatmin etmiyor hem cizmiyor hem temizliyor

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
@Galapagos güzel konu için teşekkürler , aracın masallahı var.. Kilin çizme durumuna bende çok şaşırdım kötü olmuş..
Final , kilin olumsuz sonucuna rağmen güzel ellerine sağlık, Aliexpress'den aldığın harici fitilin linki rica edebilir miyim ? Kaliteli birşeyse bende almayı düşünüyorum.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Harika uygulama olmuş, ellerine sağlık abi. Özellikle kilin bıraktığı o kadar çiziğe rağmen Titanium' un finali şahane görünüyor.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Galapagos Salih hocam eline sağlık uygulama güzel olmuş.

Kil eldiveni ben de cumartesi yaptım. Aynı eldiven. Ben fairy platinium'lu kovaya daldır çıkar yaptım. Bu kadar çizmedi sanki, ki benim araç beyaz kil izi daha belirgin olması lazım. Yalnız kil eldiveni sonrası m600 çok mühim. O tampondaki gibi izleri veya diğer eldiven kalıntılarını anında çözüyor m600. Kil sonrası, wax öncesi m600 ile aracı temizlemenizi şiddetle öneririm. Ama plastik yüzeylere gelmesin m600.

Ben de titanyum uyguladım. 2-3 haftada bir yıkama yapmayı planlıyorum havalar ısınana kadar, inşallah kışı çıkarırız titanyum ile.

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Şahane bir uygulama olmus elinize sağlık bu zymol titanyum aklımı çok çeliyor, fusso 12 aylik wax ile kiyaslama yapabilecek olan varmi beyaz araç için.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
aLmera41' Alıntı:
Şahane bir uygulama olmus elinize sağlık bu zymol titanyum aklımı çok çeliyor, fusso 12 aylik wax ile kiyaslama yapabilecek olan varmi beyaz araç için.
Ben yapabilirim. Her ikisini de beyaz araç üzerinde denedim.

Hatta bu hafta cumartesi aracın tamponlarına ve kaput filmi üstüne fusso uyguladım diğer yerler titanyum.

Aslına bakarsanız kıyaslanacak tarzda iki ürün değil. Fusso doğru yıkama ile nerdeyse seramiklere meydan okuyan bir ürün. Bununla beraber sürdükten sonra silmesi tam olarak ızdırap. 20 dakika bekledikten sonra aracın üzerinden zamk siliyor gibi bir izlenim uyandırıyor uygulayıcıda. Kaliteli bir wax bezi ve çok ince sürmek gerekiyor.

Bir de ismini vermeyeyim bir uygulama merkezi testinin yaptı bu waxların. Autoglym hd wax'ta vardı testte. Hiç bir wax fusso kadar su itemiyor demişti. Fusso gerçekten çok hidrofobik bir ürün. Bu konuda da kimse kendisine rakip olamaz diye tahmin ediyorum.

Titanyum'a göre dayanımı kesinlikle daha iyidir. Bence en azından tampon altlarına, çamurluk ağızlarına, marşpiyellere sürmek için her detaycının çeyizinde bulunması gereken bir ürün. Şunu da ekleyeyim bence aracın tamamına sürmek için gerçek bir detaycıya gelecek bir ürün de değil. Çünkü dayanımı uzun :)  Bu iyi bir şey değil, bazen insan wax yapmak istiyor.

Parlaklığı titanyumun çok gerisinde. Ve çıplak elle uygulamaya uygun değil, çünkü solvent bazlı ve ağır bir kokusu var. Parlaklığı, alt zemin iyiyse fena değil camsı bir parlaklık veriyor. Aslında parlaklık vermiyor, camsı düzgün parlak verniğin üstünü kapatıp koruyor. Titanyumun verdiği o sıcak akışkan parlaklığı veremez.

Öte yandan titanyum çok daha rahat sürülüp silinebilen bir ürün. Sürdükten sonra beklemek gerekmiyor. Hemen silebiliyorsunuz. Çıplak elle uygulaması oldukça keyifli. Kokusu çok güzel, uygulama aşamasını daha da keyifli hale getiriyor bu koku.

Zymol titanyum, fusso'ya göre çok daha premium bir ürün ve gerçekten öyle hissettiriyor.

Umarım anlatabilmişimdir. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Saygılar.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
aLmera41' Alıntı:
Zymol merak ediyorsan bizim oraya kadar alayım seni denemiş oluruz :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık.

Kil eldivenin çizmesine bende şaşırdım. Normal killer çiziyor (itiraz edenler olsa da) ancak kil eldiveni hiç denememiştim. Elimde var uygun bir zamanda test edeceğim.

Gördüğüm kadarıyla araç kapalı garajda duruyor. Bu şartlarda titanium kışı çıkartır gibi.

Maxi Suds II bende de var ve kesinlikle korumayı etkiliyor. Artık perdeliyor mu korumanın canına mı okuyor bilemiyorum ancak kesinlikle bir etkisi var.

Aslında perdeleme hususunda kendi kendimi çürütebilirim çünkü babamın aracında seramik koruma var. Onun aracını da maxi suds II ile yıkadığımda boncuklar gayet güzel duruyor. Üstelik bir yıkama da değil. Üç yıkama üst üste yapmama rağmen herhangi bir zararı olmadı. Yani perdelemedi su iticiliği.

Yok yok kesinlikle korumayı etkiliyor. Tavsiye etmiyorum ben.

Araç yanıyor bu arada maşallah diyelim de nazar değmesin ;)

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
@Galapagos oncelikle gecmis olsun. Ayni eldiveni bizde kullaniyoruz. En az 5 6 farkli araçta da kullanmisligim var. Hic bir problem yasamadim. Acaba marflo nun cakmasimi cikti diye dusunuyorum su an :) Marflonun tum urunleri cok kaliteli geldi bana.

Fakat arabanin fr olmasi ve rengi muazzam :)

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Pro' Alıntı:
@Galapagos güzel konu için teşekkürler , aracın masallahı var.. Kilin çizme durumuna bende çok şaşırdım kötü olmuş..
Final , kilin olumsuz sonucuna rağmen güzel ellerine sağlık, Aliexpress'den aldığın harici fitilin linki rica edebilir miyim ? Kaliteli birşeyse bende almayı düşünüyorum.
Geçen yıl almıştım.Aldığım linki bulamadım fakat benim aldığıma benzer duruyor.Sizde inceleyin isterseniz.
https://tr.aliexpress.com/item/3m-DIY-O-filler-insertion-auto-trim-strip-car-door-foam-sponge-rubber-seal-strip-weather/32323272867.html?spm=a2g10.search0104.3.101.iajg8R&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_5130011_10152_10065_10151_10344_10068_10345_10342_10325_10343_51102_10546_10340_10341_10548_10609_5000011_10541_10084_10083_10307_10610_5080011_10312_10059_10313_10314_10534_100031_10604_10603_10103_10605_10594_5060011_10142_10107,searchweb201603_2,ppcSwitch_5&algo_expid=8c525580-c451-45ff-a3e2-d413b8790756-14&algo_pvid=8c525580-c451-45ff-a3e2-d413b8790756&rmStoreLevelAB=5

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@umrdmr Parlaklığı benim de çok hoşuma gitti.Ufak kılcalları da gizliyor.Ben herkese tavsiye ederim.Gerçi bu forumun %90 ında vardır da :D
@"_CaN_" Abi videoyu hatırlarsın.Gyeon wetcoat gibi fazla dayanımı olmayan bir ürün seçtim 3 kez geçtik üstünden ama hiç etkilememişti.Ama zamanla arabayı yıkadıkça diğer şampuanlara göre fark ortada.Düpedüz korumayı etkiliyor.Yalnız snowfoam olarak aslında kullanılabilir.Benim gözlemim.Asıl çiftkovada etkiliyor.

@MuratYARDIM Abi kil konusunda acemiyim desem değilim bu 5. falan üstelik çok dikkat ederim.Bilemedim neden oldu :D Neyse sağlık olsun.Teşekkür ettim herkese.

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
@umrdmr" detayli aciklaman ve güzel anlatımın için cok teşekkürler, fuaso coat kullaniyorum 2 kullanım daha anca çıkarır. Bu yüzden wax arayisina girdim. Aslinda cok memnunum fakat sanki fusso kış wax i gibi, ilk bahara dogru o zaman authentic e geçeyim. Bir de onu deneyim.
@"Ozgur_gs_91 sizin oraya gelecektim fakat ceyizini gordukten sonra gelmemeye karar verdim :) o urunleri dener ve begenirsem bana en aşağı 1.000 liraya patlar :) ama Autobrite magifoam için gelebilirim :)

Konu dışı bu aralar amazondan alışveriş yapacak olan var mi? Bir ürün almak istiyorum 14 eur. Ürün linki
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0080RBFP4/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Videosu
https://youtu.be/K9vzALaGq_o