Mat Boya Çizik Giderme

aceloq

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Merhaba. Aracımın jantları mat boya gun metal renginde. Birkaç yerinde tırnak girmeyen elle pasta uygulandığında bile çıkacak tarzda hafif ince çizikler oluştu. Çiziğin olduğu ufak yerde elle menzerna 400 uyguladım ve keşke uygulamasaydım diyorum çünkü mat boya parladı. Acaba bu mat boyalar için pasta var mıdır ? Mat boyada hafif çizik giderme işlemi nasıl oluyor ?

Detayadam

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bir ara yine böyle bir soru gelmişti foruma çözüm bulunduğu bilmiyorum da resim eklerseniz daha çabuk yardımcı olunur

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Mat boyalar için henüz bir çözüm duymadım. Standart pastalar parlatır. Parlaklığını alamazsınız .

RealBTest

Çaylak Detaycı
Üye
Bu konuda malesef mat boyalarda cizik giderme olayı çok yok sanırım bazı seramikler ile matlığını artırıyorlardı ama test etmedim, Gyeon matte ürünün adı biraz araştır ama kesin bir çözüm değil

aceloq

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Mat boyalar için henüz bir çözüm duymadım. Standart pastalar parlatır. Parlaklığını alamazsınız .
Bu konuda malesef mat boyalarda cizik giderme olayı çok yok sanırım bazı seramikler ile matlığını artırıyorlardı ama test etmedim, Gyeon matte ürünün adı biraz araştır ama kesin bir çözüm değil
Anladim tesekkurler. Arastirmalarima gorede mat boya icin ufak bir hasar olussa da ancak boyamak cozum diyorlar. Bir urun buldum Menzerna liquid matt pasta. Cut 10 ve Gloss 0 diyor. Bunu uygulasam yuksek ihtimalle parlama yapmaz ama boyayida mahvemetsinden korkuyorum. Hic bu tarz bir pasta kullandiniz mi ?

aceloq

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Çiziklerden bir tanesi şu şekilde.

Mesela çiziği ıslatınca kayboluyor. Kuruyunca tekrar görünür hale geliyor.

Taha Kerem

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çözüm bulabildiniz mi? Mat motorsikletimi sanırsam plastik turuncu dubalara sürttüm. Eldivenle yıkayınca çıkmadı, Tırmakla kazıyınca çıkıyor gibi. Islak mendil vs daha denemedim. Mat renge pasta da olmuyormuş. Zarar vermeden nasıl düzeltiriz?

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Çözüm bulabildiniz mi? Mat motorsikletimi sanırsam plastik turuncu dubalara sürttüm. Eldivenle yıkayınca çıkmadı, Tırmakla kazıyınca çıkıyor gibi. Islak mendil vs daha denemedim. Mat renge pasta da olmuyormuş. Zarar vermeden nasıl düzeltiriz?
Mat motosiklete ppf şart sanırım çizilse çaresi yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

RealBTest

Çaylak Detaycı
Üye
Mat motosiklete ppf şart sanırım çizilse çaresi yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aslında PPF şart demek biraz abartı olur, ama evet türkiyede matt noyama işlemini yapabilen çok az kaliteli boya ustası var ve normal boyalara göre çok daha maliyetli.

MATT ppf lerde söylemem gerekirse ppf lerde pek tatminkar sonuçlar elde edilemiyor sedefli matt lar cıktı Örnek yeni m5lerdeki mavi gri gibi
burda parlak ppf veya matt ppf yaptırınca orjinal renk gibi olamayabiliyor.
BElirtmem gerekir ki Renault austral de gelen matt boyanın üzerine seramik,wax veya ppf yaparsan garanti dışında tutuyor.

Kısacası daha ülkemizde bu konuda tecrübeler yeni yeni oluşuyor toplum anlamında(lütfen bu konuda uzmanlaşmış tesistler var diyerek hemen yargılamayın bende olduğunu biliyorum. Her şehirde usta bulma konusu olarak düşünelim)

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aslında PPF şart demek biraz abartı olur, ama evet türkiyede matt noyama işlemini yapabilen çok az kaliteli boya ustası var ve normal boyalara göre çok daha maliyetli.

MATT ppf lerde söylemem gerekirse ppf lerde pek tatminkar sonuçlar elde edilemiyor sedefli matt lar cıktı Örnek yeni m5lerdeki mavi gri gibi
burda parlak ppf veya matt ppf yaptırınca orjinal renk gibi olamayabiliyor.
BElirtmem gerekir ki Renault austral de gelen matt boyanın üzerine seramik,wax veya ppf yaparsan garanti dışında tutuyor.

Kısacası daha ülkemizde bu konuda tecrübeler yeni yeni oluşuyor toplum anlamında(lütfen bu konuda uzmanlaşmış tesistler var diyerek hemen yargılamayın bende olduğunu biliyorum. Her şehirde usta bulma konusu olarak düşünelim)
Abi carlike 5 sene garantili 190 micron ppf yaptıracağım marka hakkında bilgin var mıdır