Karşılaştırma Meg endurance/Sonax xtreme/3d magic dressing/Shine masters/Selsil tyre

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
İçinde yerli ürünlerin de bulunduğu 5 farklı lastik parlatıcı karşılaştırması ile karşınızdayım.

Şartları eşitlemek için ürünlerin hepsini tek bir lastik üzerinde ve yeteri miktarda kullanıp bez ile fazlasını silerek test ediyorum.

Ürünler:
Shine masters back to black, Sonax xtreme jel, Meguiars endurance, 3d magic dressing, Selsil lastik parlatıcı

Shine masters back to black
Yerli bir ürün. Rahatsız edici bir kokusu yok, sıvı formda. Uygulaması gayet pratik.
400ml abmalaj ile 23 lira fıyatı var.

Çok aşırıya kaçmadan ama yüksek bir parlaklığa sahip. Parlak sevenleri tatmin edecektir ama erken matlaşıyor. Diğer kriterlerde de az çok test ettim ama şuan yorum yapmayacağım hep beraber takip edelim :)
Parlaklık: 8/10
Kalıcılık: 3
Toz tutma performansı: 2
Suya dayanım : 1

Sonax xtreme
Kokusu çok az ve rahatsız edici değil. Yoğun jel yapıda.
250ml ambalajda 90 lira fiyata sahip

no image available png
Siyah koyu bir görüntü katıyor. Kendini bu özelliğiyle diğerlerinden ayırıyor. Az parlak bir görüntüsü var. Kapatıcılığı yüksek bir ürün. Arkada bir kir vs. varsa kolay kolay belli etmez.
Parlaklık: 6/10
Kalıcılık: 8
Toz tutma performansı: 8
Suya dayanım : 8

Meguiars Endurance
Harika bir kokusu var, rengi de bence çok güzel. Jel formda ama sonaxa göre daha akışkan. Sürmesi az da olsa zahmetli.
473ml ambalajında 180 lira civarı fiyatı var

skype full indir
Aşırıya kaçmadan iyi bir parlaklığı var. Ürün tüketimi çok az. Fazla sürülürse sıçrama yapıyor.
Parlaklık: 7/10
Kalıcılık: 9
Toz tutma performansı: 7
Suya dayanım : 9

3D Magic Dressing
Koku olarak oldukça rahatsız edici bir ürün. Sinek ilacı gibi kokuyor. Sprey şişe katili ve her yere bulaşma potansiyeline sahip. Sıvı formda.
3.79 lt ambalaj ile 290 lira fiyat etiketine sahip. Ürünü bölünmüş olarak bulmak mümkün.
png hd

Endurance kıvamında bir siyahlık verdi. Parlaklığı yüksek diyebilirim, uygulaması kolay bir ürün.
Parlaklık: 7/10
Kalıcılık: 7
Toz tutma performansı: 2
Suya dayanım : 7

Selsil Lastik Parlatıcı
Yerli bir ürün. Basınçlı şişede satılıyor. Göreceli kötü bir kokusu var.
500ml basınçlı şişe ile 15-25 lira arası fiyatı var.

Lastiğe sıkıp bez ile sildim. Silerken ürünün buharlaştığı gözüküyor camı alkolle sildiğinizi düşünün. Mat-satin arası bir görünümü var. Temizlik özelliğine de sahip zaten görüntü olarak gayet temiz yeni lastik görüntüsü bıraktı. Biraz daha parlaklık vermesini beklerdim.

Parlaklık: 3/10
Kalıcılık: 5
Toz tutma performansı: 5
Suya dayanım : 6

Gün ışığında

Sonax

Endurance

3d magic

Shine masters

Selsil

Tekrar güncelleyeceğim, su performansı vs. hepsine elimden geldiğimce bakacağım.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kardesim Eline Saglik Guzel Test olmus Lastik Parlatici test ini yapacagini bilseydim elimde kendi kullandigim Meguiars Endurance Jel in Profesyonel urunu All Season Dressing vardi onu da Test e tabi tutardik belki benim gibi @onurçiko da düsünmüs olabilir. :komik:
Test e gelecek olursak Ben Tabikide Meguiars tan Endurance den yanayim bu yil biraz daha pahalandi ve bulunmaz ürünler arasina girmek üzere malesef Pandemiden dolayi gelmiyor artik Ülkemize gelmedigi icin de Elinde olan firmalar da 200 tl den satisa koymuslar bu eksi bir yön Lastikler icin Endurance Davlumbaz icinde ben Selsil diyorum uygulamasi kolay fiyat olarak da cok ekonomik.

Testin sonucunu beklemedeyiz :)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Şimdiden eline sağlık kardeşim
Teşekkürler abii :)

Kardesim Eline Saglik Guzel Test olmus Lastik Parlatici test ini yapacagini bilseydim elimde kendi kullandigim Meguiars Endurance Jel in Profesyonel urunu All Season Dressing vardi onu da Test e tabi tutardik belki benim gibi @onurçiko da düsünmüs olabilir. :komik:
Test e gelecek olursak Ben Tabikide Meguiars tan Endurance den yanayim bu yil biraz daha pahalandi ve bulunmaz ürünler arasina girmek üzere malesef Pandemiden dolayi gelmiyor artik Ülkemize gelmedigi icin de Elinde olan firmalar da 200 tl den satisa koymuslar bu eksi bir yön Lastikler icin Endurance Davlumbaz icinde ben Selsil diyorum uygulamasi kolay fiyat olarak da cok ekonomik.

Davlumbazda ben de selsil kullanıyorum, fazla övmeyelim fiyatlar artmasın. Eh işte idare ediyor :D
Endurance candır.

Emeğinize sağlık, sonax extreme uzun süredir kullandığım üründür, çok memnunum bende.
evet iyi ürün hocam :)

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Eline sağlık güzel bi inceleme olmuş..
Lastik parlatıcılardan beklenti kişiye göre değişkenlik gösterebiliyor.Benim görüşüm sonax kattığı koyuluk/ton farkıyla denemede 1 boy önde

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık Berkay düzgün anlatımlı çok güzel bir test olmuş. Kalıcılık sonax ile meguiars arasında geçecek diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Eline sağlık güzel bi inceleme olmuş..
Lastik parlatıcılardan beklenti kişiye göre değişkenlik gösterebiliyor.Benim görüşüm sonax kattığı koyuluk/ton farkıyla denemede 1 boy önde
Aynen hocam beklenti meselesi. Sonaxın kattığı koyuluğu ben de seviyorum ama kısa süre içinde matlaşmaya başlıyor. Endurance parlaklığını uzun süre koruyor. Tabi tozlu ortamda kullanılırsa işler bu sefer tersine dönüyor. Kullanılan ortam da önemli bence. Neyse çok konuştum :)

Emeğine sağlık , su testi de isterük :)
İlk yıkamada yapıcam :)

Emeğine sağlık Berkay düzgün anlatımlı çok güzel bir test olmuş. Kalıcılık sonax ile meguiars arasında geçecek diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekürler abi beğenmene sevindim. Ben de öyle düşünüyorum bakalım ne olacak

Emeğine sağlık Berkay, bu aralar benimde yeni favorim Meguiars all dressing @Sefa46 tanıştırdı sağolsunn :)
Teşekkür ederim :) Bir ara ben de tanışacağim :D

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Elinize ve emeğinize sağlık, Sonax benimde kullandığım bir ürün vıcık vıcık olması ve uygularken sağa sola bulaşması dışında oldukça memnunum, dayanımı kapatıcılığı çok iyi toz konusunda ise vasat sayılır.
Kullanmaya kıyamadığım Endurance ve 3D hala duruyor
Merakla sonucu bekliyoruz

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Elinize ve emeğinize sağlık, Sonax benimde kullandığım bir ürün vıcık vıcık olması ve uygularken sağa sola bulaşması dışında oldukça memnunum, dayanımı kapatıcılığı çok iyi toz konusunda ise vasat sayılır.
Kullanmaya kıyamadığım Endurance ve 3D hala duruyor
Merakla sonucu bekliyoruz
Toz konusunda ben farklı düşünüyorum, endurance daha fazla toz topluyor bence. Teste devam bakalım ne olacak. Teşekkür ederim:)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
sonax ve endurance konusunda gözlemlediğim en bariz fark sonax'ın lastiğe kattığı siyahlık olmuştu. ama bu siyahlık tw'daki gibi siyaha boyama şeklinde de değildi, hoş bir renk katıyordu. janta falan değince oraları boyamıyordu. dayanım konusunda endurance bi tık daha iyi gibi geliyordu ama aradaki farkları teraziye koyunca sonaxın kattığı siyahlık, endurance'ın bi tık fazla dayanımına göre daha cazip geliyor. sonucu merakla bekliyorum

Ozdemirli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güzel bir kıyas olmuş, teşekkürler.
Keşke Sarp da olsaydı. Ben henüz kullanmadım ama kullananlar epey memnun.
3D magic'i severek kullanıyorum. Bakalım bu karşılaştırmada durumu ne olacak. Bekliyoruz.

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
İnceleme için teşekkürler @Berkay hocam. Testin ilerleyen kısımlarını beklemedeyim. Aralarında sadece selsil ve sonaxı kullandığım için f/p açısından selsili başarılı buluyorum. Evet çok parlak değil ama fiyatına göre kalıcılığı başarılı. Ayrıca dış plastikleri parlatmada da kullanılabilmesi de artısı. Sonaxı bsd ile karıştırmıştık @onurçiko abi ile. Başarılı bir su itiş elde etmiştik. :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
@Berkay birde sonax meq karışımını bir lastikte deneseydin keşke,birde karışımlı halini görmüş olurduk.dün ben karışımı yaptım ama sürmek kısmet olmadı

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

Sefa o paranın üstüne biraz daha koysak sıfır lastik alırız :)
Toz konusunda ben farklı düşünüyorum, endurance daha fazla toz topluyor bence. Teste devam bakalım ne olacak. Teşekkür ederim:)
Toz konusunda ben de 3D Magic Dressing'i sevmem. Uygulamadan sonra jantlarda ve tekerlerde çok bariz bir kirlenme oluyor.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sefa o paranın üstüne biraz daha koysak sıfır lastik alırız :)

Toz konusunda ben de 3D Magic Dressing'i sevmem. Uygulamadan sonra jantlarda ve tekerlerde çok bariz bir kirlenme oluyor.
Ben magici hiç bir yönden sevmiyorum abi :) Kullanınca dükkan sinek ilacı kokuyor. Kullandığım pedi de oda kokusu gibi koydun mu kenara 2 gün mis gibi sinek ilacı.