Meguiars Ultimate Liquid Wax vs Sonax BSD

ozer_85

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kilerde yaklasık 10 senelik Meguiars Ultimate Liquid Wax vardı. Senelerce bir köşede kalmış öyle duruyordu, ne zamandırda aklımdaydi acaba bozulmuşmudur diye. Bugün aracı yıkadıktan sonra bir deniyim dedim. Birde yeni aldığım Sonax BSD vardı onuda denemek istiyordum ikisini birden 50/50 uyguladım. Bir nebzede karşılaştırma yapmış oldum.
Bu arada Meguiars yıllara meydan okumus gercekten, iyice çalkaladıktan sonra pede biraz döktüm ve ne kokusunda ne kıvamında bir sıkıntı göremedim. Sizcede uygulama sonucu kimyasında da bir bozulma olmadığını göstermiyormu?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kilerde yaklasık 10 senelik Meguiars Ultimate Liquid Wax vardı. Senelerce bir köşede kalmış öyle duruyordu, ne zamandırda aklımdaydi acaba bozulmuşmudur diye. Bugün aracı yıkadıktan sonra bir deniyim dedim. Birde yeni aldığım Sonax BSD vardı onuda denemek istiyordum ikisini birden 50/50 uyguladım. Bir nebzede karşılaştırma yapmış oldum.
Bu arada Meguiars yıllara meydan okumus gercekten, iyice çalkaladıktan sonra pede biraz döktüm ve ne kokusunda ne kıvamında bir sıkıntı göremedim. Sizcede uygulama sonucu kimyasında da bir bozulma olmadığını göstermiyormu?

Elinize saglik hocam yillara meydan okuyor neden hemen aciklayayim her yil formül degistirmiyorlar,her yil ambalaj yenilemiyorlar,cogu marka sürekli degisime gidiyor bu sektorde yillara meydan okuyan firmalar Meguiars,Sonax,Turtle Wax,3M bana digerleri her zaman yeni piyasaya cikmis gibi geliyor ben o yüzden polisaj konusunda standart im bellidir.

Her iki üründe basarili Ultimate nin Parlakligi su itisi boncuklanmasi cogu premium markadan iyidir ancak kaliciligi zayiftir 2 yikama maksimum 3 u görmedigi de oluyor.Benim icin Kalicilik cok da onemli degil 2 haftada 1 Wax Yaparim üsenmem :) bendeki Ürünlerin bircogu 5 nci yilina girmis.Guncel Tr piyasasinda malesef Parasini Haketmeyen bir ürün

Sonax BSD Parasini ve kalitesini sonuna kadar hak eden bu sivi sprey wax kategorisinde zirvede bulunan bir üründür her ne kadar ben sevmesem de gercekler kacinilmazdir.:)

Son düzenleme:

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize saglik bendede kati olani var kullanmayacaktim actim kullandim valla cok hosuma gitti az biraz dayanimi soyle 4/5 yikama olsa tadindan yenmez ama parlaklik beni mutlu etti

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Meg genelde kolay kolay bozulmuyor. Benimde bir hevesle aldığım nxt 2 yıldır stokta öylece yatıyor. Ara ara bi kullanayım iyi hatırlattınız. İnceleme için elinize emeğinize sağlık.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ellerinize sağlık. Meg ürünlerinin ömrü iyi gerçekten. Sadece bendeki sıvı nxt 2.0 iki yıl sonunda bozulmuştu. Hava mı aldı başka bir şey mi oldu onu bilmiyorum.
Kardesim kesin ya hava aldi yada baska birse bendeki Nxt Rafta durani 2017 de almistim 5 nci yilina girdi hala aha :halay:ben burdayim diyor :komik:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kardesim kesin ya hava aldi yada baska birse bendeki Nxt Rafta durani 2017 de almistim 5 nci yilina girdi hala aha :halay:ben burdayim diyor :komik:
Büyük ihtimal dediğin gibi. Ultimate polish vardı mesela 4-5 sene hiçbir şey olmadı, bitirdim attım. Endurance alalı 4 yıl oldu hala kullanıyorum :)

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Geçenlerde 7 senedir bagajımdaki ilk detay ürünüm olan Meguairs Quik Wax ı uyguladım, bozulmuştur kesin diye ilk kapı arasında denedim, hem parlaklığı hem yüzeydeki kayganlığı ilk günkü gibiydi. Tüm araca yaptım sonrasında parlaklığına vay be dedim demek baya dayanıklı ürünmüş.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Güzel bir karşılaştırma olmuş. BSD zaten rüştünü ispat etmiş bir ürün. Diyecek söz yok :gulumsemex:

Bu arada benim de elimde 10 yıl önce aldığım meg ürünleri var. Mesela şuan aklıma gelen ultimate compound. Halen sağlam. Çalışıyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ellerinize sağlık. Güzel bir karşılaştırma olmuş. BSD zaten rüştünü ispat etmiş bir ürün. Diyecek söz yok :gulumsemex:

Bu arada benim de elimde 10 yıl önce aldığım meg ürünleri var. Mesela şuan aklıma gelen ultimate compound. Halen sağlam. Çalışıyor.
Hah ben bunu alır ekran görüntüsü yaparım ve wp'deki mesajlarda aleyhinize kullanırım :D :D :D
Bende en azından 10 yıllık chemical guys pastalar ve trim gel var. Trim Gel ve depoda duran (henüz atmadıklarım) kaya gibi sapa sağlam duruyor.