Mercedes ML 350d İç Temizlik

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
Geçen gün mercedes ml350d iç temizliğe geldi. Tam 1 gün sürem vardı. Bu süreçte hediye olarak motor temizliği de yaptım.
Haydi başlayalım :)

6 silindir büyük bir motorumuz var. Başta çok zorlamayacağını düşünsem de 12 yaşında bir araba olduğu için bazı kirler kalıplaşmış. Hiç detaylı motor temizlenmediğini anladım. Belli ki köpük ve su ile birkaç kere yıkanmış.

Kirli hali

Temizlikte ceviz prewash (1:5) ve af verso apc (1:5) kullandım. Koruma ise koch chemie motorplast

Kaput altı izolatörü ceviz ile ıslatıp nemli bezle sildim. Metal kısımlarda polytop velox shine tercih ettim.

Peki işlemleri nasıl yaptım? Cevabı linkte
Susuz Motor Temizliği ve Koruma

Bitmiş hali

İç temizlikle devam ediyorum. Otopark karanlık olduğundan kirlileri çekmedim. Az sonra göreceğiniz fotoğraflarla gözünüzde canlandırabileceksiniz :)

Detaylıca süpürdüm

Cam fitilleri ve kapı fitillerinde af verso 1:5 kullandım

İç plastik aksam temizliğini Good Stuff apc (1:10) ile yaptım. 12 yıllık bir arabada apc kullanımı sakıncalı olabilir ancak detaylı temizlik görmemiş bir araba olduğu için tercih ettim. Bu apcnin diğerlerinden farkı kaygan olması. Çalışmayı kolaylaştıran iyi yayılan bir yapısı var. Temizlik gücü bakımından biraz narin diyebiliriz.

Yoğun kirli yüzeylerde temizleyici ürünler köpürmez !

İkinci aşama

Diğer plastik aksamla devam

Tavan temizliği. Açık gri bir tavan.. yani ilk gördüğümde öyle sanmıştım ama temizledikten sonra bej olduğunu gördük. Malesef suyun fotoğrafını çekmemişim ama deriden ne kadar kir çıktığını birazdan göstereceğim, tavan deriden daha kirliymiş. Enteresan..

Derilerle devam ediyorum. Karşıdan bakınca hakiki deri gibi gördüm, incelediğimde yanılmadığımı anladım. Bu arabadan önce e250 coupe yapmıştım onun koltukları suni deriydi.

Valet pro leather soap ile deri temizliği

50/50

Temizlikten sonra deride kullandığım bezi suya koyup 1-2 kere sıktım. Bezden çıkan kir

Deri besleyici af hide leather conditioner

Bundan sonra ürünü çekmesini bekliyorum. O ara halılar ile devam ettim, valet pro carpet cleaner (1:10) ile temizledim arkasından selsil koku bombası uyguladım ve halılar nemliyken valet pro enzyme eater sıktım. Kapı eşikleri ve kauçuk paspaslarda autobrite pink sheen kullandım.

Son olarak derileri nemli bezle sildim, kuruduktan sonra colourlock deri kalkanı ile korumaya aldım.

Ertesi gün sahibinin attığı fotoğraflar

Emniyet kemerini unutmuşuz, boya koruma ve polisaj için tekrar gelecek o zaman halledeceğim

Herkese teşekkürler..

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık müdür. Kocaoğlanı dize getirmişsin gecenin karanlığında iyi iş çıkarmışsın maşallah:alkıssx::nazar:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık Berkay abi, aracın derileri resmen gençleşmiş ve daha canlı olmuş. :) Bir gün deri içli bir araba alırsak direk senden alışveriş listesi alıcağım.:gulumsemex:

medxr13

Usta Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık çok temiz görünüyor. En çok da eski araçlardaki dramatik farklar, insanın yüzünü güldürüyor.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık:) eski araç olunca fark uçurum oluyor haliyle:saskin: Af leather conditioner i ben hakiki deri montumda ufak bir denedim de deri bana biraz sündü gibime geldi:( ama arabadaki suni deri direksiyon ve koltukta güzel çalışıyor

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık Berkay hocam, güzel bir iç temizlik uygulaması olmuş. Good stuff apc, vp veya af verso gibi soft diyebiliriz sanırım, sadece biraz daha kaygan bir yüzey. Bilmiyorum elinde varmı ama piano black lerdeki parlaklığını gördükten sonra zymöl detail Wax ın maun kaplamadaki sonucunu da aslında bu mersoda görmek güzel olabilirmiş :mutlu:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Eline sağlık Berkay, çok güzel, tertemiz olmuş maaşallah. Tam usta işi olmuş.
Teşekkürler abi, sizlerden öğreniyoruz. Özellikle senin payın çok..

Uygulamadan sonra yasina gore iyi bir kondisyona sahip olmus ellerine saglik
Teşekkürler beğenmenize sevindim :)

Ellerine sağlık müdür. Kocaoğlanı dize getirmişsin gecenin karanlığında iyi iş çıkarmışsın maşallah:alkıssx::nazar:
Teşekkürler, karanlıkta zor oluyor cidden. Tavanı telefon ışığıyla temizledim :)

Uygulama şahane Berkay hocam. Gözüm gönlüm açıldı sabah sabah :)

Ellerine sağlık Berkay abi, aracın derileri resmen gençleşmiş ve daha canlı olmuş. :) Bir gün deri içli bir araba alırsak direk senden alışveriş listesi alıcağım.:gulumsemex:
Teşekkürler Sercan :) Her zaman burdayım :rahattx:

Elinize sağlık çok temiz görünüyor. En çok da eski araçlardaki dramatik farklar, insanın yüzünü güldürüyor.
Teşekkürler. Kesinlikle öyle, özellikle 50/50 fotoğraflar farkı ortaya koyan en sevdiğim görüntüdür :)

Elinize sağlık:) eski araç olunca fark uçurum oluyor haliyle:saskin: Af leather conditioner i ben hakiki deri montumda ufak bir denedim de deri bana biraz sündü gibime geldi:( ama arabadaki suni deri direksiyon ve koltukta güzel çalışıyor
Teşekkürler hocam, af hide suni deride benim bir numaram. Çaltama, kurumayı engellediği gibi harika bir dokunuş hissi veriyor ancak çok az sürülmesi gereken etkili bir ürün. Bir nohut tanesini büyük alanlara yayabiliyorum yoğun yapısı sayesinde. Monta gelince büyük ihtimalle astar üstüne renk atılmış anilin deridir. Bu deri tipi genellikle arabadakilere göre çok daha hassas ve ince oluyor. Fazla sürerseniz dediğinizi yapar normaldir, yoğun ve güçlü bir ürün. Hide hakiki deride çok çok beğendiğim bir ürün değil, etkisini erken kaybediyor. Montta ben olsam colourlock deri koruyucu tercih ederim.

Eline sağlık Berkay hocam, güzel bir iç temizlik uygulaması olmuş. Good stuff apc, vp veya af verso gibi soft diyebiliriz sanırım, sadece biraz daha kaygan bir yüzey. Bilmiyorum elinde varmı ama piano black lerdeki parlaklığını gördükten sonra zymöl detail Wax ın maun kaplamadaki sonucunu da aslında bu mersoda görmek güzel olabilirmiş :mutlu:
Evet good stuff tespiti doğrudur, bir şey daha, biraz az köpürüyor ama işini yapıyor. Kesinlikle güzel olurdu ama çok çizik var.. Polisaja geldiği zaman maun kaplamaya polisaj hediyem olacak, sonra daha önce forumda denenmemiş bir wax ile korumaya alacağım :)

Berkay kardeşim tam ustalık işi olmuş tebrik ederim.
Teşekkür ederim abi :)

Ellerinize sağlık şahane bir uygulama olmuş.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Berkay ağabey maşallah cok guzel bi uygulama olmuş aracın içi eski kondisyonunu yakalamış sayende. Goodstuff ürünlerini bende cok merka ediyorum bu gidişle alacam gibi :)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Berkay ağabey maşallah cok guzel bi uygulama olmuş aracın içi eski kondisyonunu yakalamış sayende. Goodstuff ürünlerini bende cok merka ediyorum bu gidişle alacam gibi :)
Teşekkür ederim, çok fotoğraf çekemedim konu biraz kısa oldu ama beğenmene sevindim :) Good stuff ürünleri fiyatına göre iyi gözüküyor. Cam temizleyicisini de beğendim s3 ten biraz daha iyi.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Berkay eline koluna sağlık :) kendi aracın dışında bir şeyler yapmaya mı başladın ? Hayırlı olsun :mutlu:

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Hocam çok güzel olmuş. İç ortamın havası değişmiş Ellerine emeğine sağlık ancak oldukça büyük bir araç çok yorucu olsa gerek. Araç sahibi güzel günlerde biner inşallah.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Emeğinize sağlık,tosunun içi ferahlamış :)
Teşekkürler hocam :)

Hocam çok güzel olmuş. İç ortamın havası değişmiş Ellerine emeğine sağlık ancak oldukça büyük bir araç çok yorucu olsa gerek. Araç sahibi güzel günlerde biner inşallah.
Biraz büyük ama çok yorucu değildi. Küçük arabalarda daha çok yoruluyorum hareket alanı olmadığı için.
Teşekkürler :)

Son düzenleme: