Mercedes X-Class Türkiye'ye geldi

Murat

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

Mercedes'in tarihinde ilk kez girdiği pick-up segmentindeki modeli X-Class Türkiye'ye geldi. Aracın Türkiye'deki başlangıç fiyatı ise 135 bin lira olarak belirlendi.

2017 Temmuz ayında Cape Town’da dünya lansmanı gerçekleştirilen Mercedes-Benz X-Class, bugün itibariyle Türkiye pazarına giriş yaptı. Mercedes-Benz, X-Class’ı 220 d (163 BG/120kW) ve 250 d (190 BG/140 kW) olmak üzere iki farklı motor alternatifi ile sunarken, 2018 yılı ortasında ürün gamına V6 dizel (258 BG/190 kW) motor seçeneğini de ekleyecek.

Mercedes Benz X-Class'ta Pure, Progressive ve Power olmak üzere üç farklı donanım seviyesi bulunuyor. X-Class’ı 220 d 6 ileri manuel seçeneği ile satın alınabilirken, 250 d hem 6 ileri manuel hem de 7 ileri otomatik vites versiyonuna sahip. Araçların yakıt tüketimi ise sırasıya 7.6 litre ve 7.5 litre.

1 Aralık itibariyle Türkiye'de satışa çıkan X-Class'ın başlangıç fiyatı 135 bin lira olarak belirlendi.

X-Class, Türkiye pazarında Nissan Navara, Toyota Hilux, Volkswagen Amarok ve Mitsubishi L-200 gibi rakiplerle mücadele edecek. Şirket 20 bin adet olan toplam pazarda yüzde 10’luk bir satışa ulaşmayı hedefliyor.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
En yakın zamanda gidip incelemek istiyorum. Bu tip araç getekiyor şuanda bize.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Son dönemde benimde hoşuma gitmeye başladı böyle büyük ve kaslı araçlar.Gelsin gidip bakalım.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nissan ile ortak platformu kullanıyor biliyorum araç. Yani arazi performansı mutlaka iyi olacaktır diye düşünüyorum. Acaba donanım, yalıtım, konfor konularında neler sunuyor araç ben daha çok onu merak ediyorum. Mesela bunu arazi için alan biri, günlük yaşantısında da asfalt üzerinde rahatlıkla kullanabilir mi, ailesiyle beraber uzun yol seyahat edebilir mi vb. konularda araç neler sunuyor, bekleyip göreceğiz. Eğer bunlar arasındaki dengeyi de sağlarsa TR'de tutar bence bu araç.

Yalnız bu adamlarda da nasıl bir mühendis istihdamı var anlamadımki, tır üret, minibüs üret, spor araç üret, süperspor üret, suv üret... Motorsiklet dışında her şeyi üretiyor adamlar. Yakında chopper da üretir bence Mercedes.

ozeba

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Nissan navara tabanli bir pickup diye biliyorum bunu.
Mercedes gibi bir firma ne olursa olsun konfor ve yalitim konusunda bir gelistirme yapmistir zannediyorum. Pickuplarda onemli olan arka koltuk konforu bence. Dogan kabak incelemesinde navarayi begenmisti. X class bence ondan daha iyidir.
Bir de v class gelse turkiyeye:)