Merhaba

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese Merhaba,

İsmim Efe, 31 yaşındayım, Bilgisayar Mühendisiyim. Detaylara oldukça düşkün bir insanım. Uzun zamandır takip ettiğim, zaman zaman gaza gelip ama iş yoğunluğu sebebiyle yarıda kalan detailing hobime geri dönme kararı aldım.

2019 model G30 sahibiyim. Aracımla ilgili her şeyi kendim yapmak istiyorum. Aracım şimdiye kadar hiçbir işlem görmedi. Seramik, boya koruma, polisaj vs. Bahçeli bir evde oturmadığımız için, İstanbul'da self yıkama alanlarında yıkamaya çalışacağım. Bu nedenle kafamdaki soruları 2 başlık halinde özetleyebilirim.

1) Dış temizlik
a- Aracı self yıkamada yıkayacağım için istediğim şampuanı kullanamayacağım. Bu sıkıntı yaratır mı?
b- Aracı basınçlı suyla ilk temizlik-köpükleme-yün bezle silme-durulama sırasından sonra, Koch Protector ile ıslak cila yapmalı mıyım?
c- Jant'lar için demir tozu temizliğini ne kadarda bir yapmam lazım?
2) İç temizlik
a- Aracımın koltukları ve kapı içleri dakota deri kaplı. Bu alanları Hafif Deri Temizleyici ve Deri Kalkanı Seti ile temizleyip, korumaya almam yeterli mi?
b- Aracın göğüs, orta panel, kapı altları gibi yumuşak plastik olan yüzeylerinde temizlik ve koruma için Meguars Quik Interior Detailer kullanmam yeterli olur mu? Ya da Auto Finesse Spritz, Nanolex Interior Cleaner gibi bir şey mi tavsiye edersiniz?
c- Aracın konsoldaki büyük alanı ahşam. Bunun temizliğini de bir önceki maddede tavsiye edilen ürünlerden biri ile yapabilir miyim?

Aracın iç görseli aşağıdaki gibi.

Umarım birlikte tüm sorulara cevap bulduğumuz, kısa bir süre sonra da benim herkese yardımcı olabildiğim bir forum olur.

Sevgiler,

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Aramıza hoş geldiniz
Forumdaki konuları takip ederseniz merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını kendi kişisel tercihlerinize göre bulabilirsiniz
Keyifli forumlar

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Hosgeldiniz keyifli detaylar.
Selfservis te neden istediginiz sampuani kullanmayasiniz ki ?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Aramıza hoşgeldiniz forumda detay üzerine her türlü konuya ulaşabilirsiniz keyifli forumlar.

DENİZLİ

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Köpük istediğimde hazır köpüğü sıkıyor. Benim kendim ekleyebileceğim bir hazne var mıdır? Ben bilmiyorum açıkçası.
Öncelikle aramiza hos geldiniz. Yeri olmayanlarin malum en buyuk sikintilarindan biri istasyonlar. Sampuan/Kova yikamasi yapiyoruz. Kostik icerikli ph dengeli olmayan kopuklerini kullanmiyoruz. Ön yıkama icinde malum ilac pompalariyla idare ediyoruz. Forumu kurcalarsaniz aradiklarinizdan cok fazlasini bulacaksiniz.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aramıza hoşgeldiniz forumu biraz kurcalarsanız ne yapmanız gerektiğini ve ne yapmamanız gerektiğini daha iyi kavrarsınız kolay gelsin

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Gyepestp, bey Hoş geldiniz. aramıza katılmanıza çok sevindik.
güzel sorular .aklatakılması bile detay için iyi yolda ilerleyeceginiz anlamına geliyor. ama bir mühendis olarak kolaya kamak yok. forumda istediginizden daha fazla bilgi var. yeter ki almak isteyin.

ama altını önemle çizmek istedigim en mühim konu self ( öz ) yıkama . buralarda bulunan şampuanları kullanmamanız çok önemli .kostik içerigi aracın her temas ettigi alanında dönüşü olmayacak sorunlarla sonuçlanacaktır.
gerisi sizde. araştırın kurcalayın ve kafanıza ve bütçenize en uygun olan ürünleri seçin. testleri kullanımları adına herşey eilinizin altında.

iyi detaylar.

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
@Gyepestp hoş geldiniz sayın meslektaşım, keyifli ve aktif forumlar dilerim. Arkadaşlar zaten belirtmiş ama benzinlikte de dilediğin ön yıkama köpüğüyle araç yıkaman münkün. Diğer ürün ve uygulama tercihleriyse (sordukların içinden) tamamen zaman içinde öğrendikçe kafada şekillenen konular. Bu yüzden de söylediklerimizin çoğu havada kalacak :) en iyisi 1-2 hafta eski konularda şöyle enine boyuna bir turlamak olur.

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Hoşgeldiniz,colourlock mild deri temizleme ve deri kalkanı kullanabilirsiniz.