Merhaba

Mehmet Dayı

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba kıymetli forum üyesi arkadaşlar. İsmim Mehmet. İkinci el aldığım aracın kaputunda ppf vardı. Söktürünce leke kaldı. Kaput yüzetinde herhangi bir pürüz yok ama siyahlaşma oluşmuş. Bu çıkar mı bu konuda bilgi edinebileceğim bir yer var mıdır diye internette bakınırken burayı buldum. Bu konuda bir tavisyeniz olursa memnun olurum.

Mehmet Dayı

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle hoşgeldin dostum. Ppf kalintisi icn yapiskan sokucu urunler var oncelik onunla başla. Siyah lekeler hala duruyorsa ipa deneyebilirsin. Polisaj en son çare olacaktir.
Merhaba, hoşbulduk. İlginiz için çok teşekkür ederim. Lekelerin kaporta yüzeyinde elle hissedilir bir izi veya pürüzü yok. Sanki boyada kirli bir ton farkına yol açmış gibi. Foto çekip yükledim. Daha önce sadece kaportaya pasta cila yaptırdım ama bu kadar geçti. İpa işlemi tam olarak nedir bilmiyorum ama işe yarama ihtimali varsa yaptırırım. Olmadı son çare polisaj da yaptırabilirim. Çünkü izler özellikle gün ışığında ve aydınlık ortamda çok belirgin oluyor. Ama emin olmadan işlem yaptırıp boyayı daha çok yormak da istemiyorum. Fotoları inceleyerek değerlendirirseniz çok memnun olurum. Selamlar.

İl
.
Hoşgeldiniz keyifli forumlar, lekeler verniğe işlemiş gibi görünüyor eğer öyleyse ya böyle kullanacaksınız ya da boyatacaksınız belki bir ihtimal tekrardan güzel bir ppf kaplatma maskeleyebilir. Daha tecrübeli olan arkadaşlarda yorum yapacaktır.

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, hoşbulduk. İlginiz için çok teşekkür ederim. Lekelerin kaporta yüzeyinde elle hissedilir bir izi veya pürüzü yok. Sanki boyada kirli bir ton farkına yol açmış gibi. Foto çekip yükledim. Daha önce sadece kaportaya pasta cila yaptırdım ama bu kadar geçti. İpa işlemi tam olarak nedir bilmiyorum ama işe yarama ihtimali varsa yaptırırım. Olmadı son çare polisaj da yaptırabilirim. Çünkü izler özellikle gün ışığında ve aydınlık ortamda çok belirgin oluyor. Ama emin olmadan işlem yaptırıp boyayı daha çok yormak da istemiyorum. Fotoları inceleyerek değerlendirirseniz çok memnun olurum. Selamlar.

Hocam sizin sorununuz baya ciddi gorunuyor. Profesyonel bir yerden destek almaniz gerekicek sanirim.

Mehmet Dayı

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam sizin sorununuz baya ciddi gorunuyor. Profesyonel bir yerden destek almaniz gerekicek sanirim.
Malesef öyle. Toyota bayisinin işgüzarlığının sonucu bu. Aracı satarken üç kuruş kar etmek için müşteriyi ikna edip en kalitesiz ppf malzemesini kaputa uygulamışlar. Ben aracın üçüncü sahibiyim. İlk sahibi benden önceki kişiye aracı satarken ppf'den bahsetmemiş. Normalde en geç 2 senede sökülmesi gerekiyormuş. Araç düzenli bakıma gidiyordu. Servis de bişi söylememiş. Sahibi kaputta aşınma solma görene kadar bişi anlamamışlar. O aşamada ppf olduğunu anlayıp götürüp söktürmüşler. Çok kalitesiz ppf olduğu için güneşin etkisiyle boyaya etki etmiş. Sonuç bu.