Mikail'in Amatör Detay Uygulamaları

RickSanchez

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Herkese selamlar, bugün benim için bu hobideki kilit taşı uygulamamı sizinle paylaşıcam :)

Öncelikle neler yaptım kısaca onlardan bahsedeyim ardından uygulamayı nasıl yaptım ondan bahsedeyim.

Efenim öncelikle aracım tavan çıtaları mat siyah renkli kaplama vardı, fabrikadan böyle çıkmış yılların getirdiği yorgunluk nedeniyle ufak ufak atmaya başlamıştı, bir de uygulama sırasında wax bulaştığı zaman leke yapması beni iyiden iyiye çileden çıkarıyordu, ilk iş çıtaları elden geçirdim ardında da artık ölmek üzere olan 3. fren lambasını dirilitip polisaj ve wax uygulaması ile uygulamayı tamamladım.

Geçelim bu uygulamayı nasıl yaptığıma.

1 gün önceden çıtaları ve fren lambasını söküp mevcut kaplamayı söktüm ardından zımpara ile yüzeyi temizleyip boyaya hazır hale getirdim.

Fren lambası çok kötü durumdaydı, biraz zımpara biraz polisaj ile epey bi toparladım.

Öncesi

zımpara sonrası

polisaj sonrası

Çıtaların astarlanıp boyanması ve fren lambasının verniklenmesi için boyacıya bırakıp günü noktaladım.

Ertesi gün sabah 6 da uyanıp güne başladım, öncelikle kirli hallerimiz

high upload

Magifoam ile ön yıkamayı gerçekleştirdim.

Demirtozu temizleyiciyi olarak SG dtox kullandım, ben ürünü beğendim bence temizliği güzel ancak çalışmasını beklerken kuruma yaptı sebebini anlayamadım çok da uzun süre beklememiştim aslında.

Jantta demirtozu pek çıkmamıştı ama ikinci turu da yaptım ve bu sefer hiç demirtozu çıkmadı, fotoğrafını çekmeyi unutmuşum

Dananın kuyruğunun koptuğu kısım ise burası, ad pink raini aynı janta sıktığımda bu şekilde kızardı, bu durumda hangisi yalancı? :D

Yatay panellerde kontaminasyon daha fazla olduğu için codetha clay bar ( namı değer zımpara :D ) dikey paneller camlar ve jantlarda ise bh soft kil kullandım.

arabayı bi tur daha yıkayıp maskeledim.

whatsapp web русский

Çizikleri az çok göstermeye çalıştım ancak pek başarılı olamadım. gerekli spot testleri yaptıktan sonra kc sarı ve mor pad, kc f6 gyeon polish ile en iyi sonucu aldığımı fark ettim.

Mikron değeri ölçümü yaptıktan sonra değerleri göz önünde tutarak polisaja başladım, daha önce bi kasabın elinden geçmişti araba işimi garantiye almak istedim.

Şimdi gelelim polisaj konusuna;
uygulamayı arife günü yaptım, hem arifenin getirdiği yoğunluk hem bayramın 3. günü nişanımın olması sebebiyle vaktim epey dardı, bu sebeple kol hızım olması gerektiğinden daha fazla olduğu için bazı çizikleri alamadım, amacım zaten çizikten çok yüzeyi toparlamaktı ve bunu başardığımı düşünüyorum.

Polisaj konusunda korkulacak bi şey olmadığını anladım ve bu uygulama sayesinde üzerimden bi nebze de olsa acemiliği attım, daha sabırlı ve yavaş çalışsaydım çok çok daha iyi bi sonuç alabilirdim burada en önemli nokta sabır ve sakin çalışmakmış bunu çok daha iyi anlamış bulundum.

Çizikleri rahat görebilmek için projektör almıştım, çizik gösterme konusunda epey işime yaratı ancak bende tripod yoktu ve bunun çok fazla eksikliğini hissetim, tripodum olsaydı tavan ve kaputta daha rahat çalışma fırsatım olurdu.

mikron değerlerini polisaj sonrası tekrar ölçüp kafalarda oluşan bi soru işaretini daha atmak istedim ancak tekrar ölçüm yapma şansım olmadı.

polisajı bitirdikten sonra vonixx blend ile korumayı aldım, bu sırada fren lambası ve çıtalar geldi onları da yerine taktım.

Ve Finaller.

Uygulama buraya kadardı, başka bir uygulamada görüşmek üzere :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Vay böylesi konuları çok özlemişim. Ellerinize sağlık zamanla gelişecek güzelleşecek. Sonuç çok güzel görünüyor.
Güzel günlerde kirlensin. Ayrıca hayırlı olsun ;)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Emeğine sağlık :) Demirtozu temizliği de enteresan olmuş. AD'nin daha iyi demirtozu sökme kabiliyeti var ki aynı jant tekrar morarmış.