Mini Cooper Detaylı Temizlik – Boya Koruma

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Herkese merhaba,

Geçen hafta sonu 2003 model Mini Cooper aracımıza detaylı temizlik ve nispeten boya koruma yaptım.

Detay işlemine Cuma günü akşam 8 de başladım, gece 1 e kadar devam ettim sonra, ertesi gün sabah 8 buçukta başlayıp akşam 9 da bitirdim. Fazla fotoğraf çekme şansım olmadı.
Yapılan işlemler ve kullanılan ürünler;

İç Temizlik;

Ön konsol ve iç plastik aksamın temizliğinde, Amway LOC kullandım (1/9 sulandırılmış)sonrasında koruma olarak Sonax Cockpit Spray Matt Effect Sport Fresh kullandım. Mat güzel bir görünüm bırakıyor çok beğendim bu ürünü.

Halı temizliğinde, Valet Pro Carpet Cleaner kullandım.Halılar çok da kirli değildi. Ayrıca, arka koltukların altını temizledim

Derilerde, CG Sprayable Conditioner&Cleaner kullandım. Finishi güzel, bıraktığı doku ipeksi.

Klima temizliğinde, ATAS Airclim kullandım, fakat pek memnun kalmadım, çünkü püskürme sırasında aracın ön konsoluna sıçramış yapış yapış olmuş. Tekrar temizlemek zorunda kaldım. Bir daha bu ürünü kullanmam sanırım.

Fitil bakımlarını, ATAS Siling Antistatik Silikon ile yaptım.

Daha sonra aracın polen filtresini değiştirdim.

Dış Temizlik;

Jant temizliğinde,

3D BDX kullandım işini fazlasıyla yerine getirdi, hemen demir tozları ile etkileşime girdi. Aynı ürünü boyalı yüzeyde de kullandım, ürünün reklam videosundaki gibi kapılarda kızarıklık dahi oluşmadı, sadece tavan da çok az kızarıklık meydana geldi. Açıkcası şaşırdım, arabaya daha önce kil uygulamadım ama demir tozu da çıkmadı, benden önceki sahibi uygulamış olabilir.

Koruma ürünü olarak da 1000 km koruma ömrü vadeden Soft99 Whell Dust Blocker kullandım.

Far Temizliğinde,

Farlarda aşırı bir sararma yoktu, az da olsa matlık söz konusuydu ben de önce 800-1000-1200-1500-2000-2500 grid zımparaları kullandım sonra yün pad ile M105 ardından da finish pad ile m205 kullandım. En son da koruma ürünü olarak Soft99 Nano Hard Clear kullandım.

Farların temizlenmiş halinin fotoğrafını çekmiştim ama bulamadım bir türlü. Daha sonra çekip koyarım.

Cam Temizliğinde,

Soft99 Glaco de Cleaner kullandım ve memnun kaldım.

Yağmur kaydırıcı olarak da ön cama iki kat, yan kapı camlarına ve arka bagaj camına 1 kat olmak üzere Nasiol Glasshield kullandım

Genel yıkama esnasında,

Ön yıkama olarak, ValetPro Neutral Ph Snow Foam, kokusu harika http://www.detailforum.net/styles/default/xenforo/clear.png

Çift kova yıkamada da araç çok kirli olmadığı için Sonax Red Summer kullandım. Tam istediğim gibi bol köpüğü var ve kokusu redbull gibi harika

Yıkamanın ardından aracı garaja alıp, Superclean bezleri ile kuruladım. Sonra da nispeten polisaj işlemine geçtim.

Polisaj işlemine geçmeden önce aracı Valet Pro nun mavi kili ile killedim fakat fotoğrafların bazıları silinmiş o yüzden koyamadım.
Polisaj işlemi için, çok fazla çizik yoktu daha çok hareleri almaya çalıştım, Menzerna 2500 ve 3800 ile çalıştım. Menzernanın 150 lik pedleriyle beraber. Makina olarak da Bosch GPO 14 CE kullandım.

Bu işlemden sonra aracı tekrar yıkadım, üzerine Soft99 Fussocoat 12 uyguladım, birkaç saatin ardından da üzerine Sonax BSD attım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Lastik koruma olarak,

Sağ ön/arka lastiklere Soft99 Black Black

Sol ön/arka lastiklere Soft99 Tire Wax uyguladım.

Black black, tire wax a göre daha parlak finish bırakan bir ürün. Tire wax tam istediğim matlıktaydı. Bakalım ömür olarak ikisi de nasıl. İlerleyen zamanlarda göreceğiz.

Lastik koruma işleminden sonra krom olan egzoz ucunu temizledim parlattım http://www.detailforum.net/styles/default/xenforo/clear.png Bu iş için Amway Metal Cleaner kullandım.

Dış plastik yenileme-koruma ürünü olarak da, Soft99 Nano Hard Plastics Coat kullandım. Bıraktığı siyahlık çok güzel

Bu işlemlerin ardından Cam ve far yıkama suyu olarak, Sonax Windscreen Wash Concentrate 1:7 Apple kullandım ve detay işlemlerini bitirdim

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Hocam finiş fotoğrafları gelecek mi :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@serdar8424 ellerinize sağlık. Çok güzel bir uygulama olmuş.

Wheel dust blocker'dan ben pek performans alamamıştım. İzleniminizi yazarsanız sevinirim.

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Teşekkür ederim, tabi ki ilerleyen günlerde testini devam ettireceğim, hatta yeni bir test konusu olarak paylaşacağım.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
@serdar8424  Ellerinize sağlık, mini baya bi kendine gelmiş.. Keşke Fusso yerine daha parlak gösterecek bi wax uygulasaydınız.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık çok güzel bir uygulama olmuş.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Eline sağlık çok güzel bir anlatım olmuş. Gayet güzel bir sonuç alınmış

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık, vallahi bu kış zamanı bu yoklukta çok iyi geldi.Özlemişim gerçekten.Havalar düzelse de şöyle konular artsa.Mini kendini bulmuş gerçekten.Tepeden tırnağa bir bakım olmuş.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fusso kış için uygun olsa da bu renge daha parlak gösterecek bir wax uygulanabilirdi.

Çok güzel uygulama, özellikle bu mevsim için elinize sağlık. Alfa'yı günün birinde satmaya karar verirsem, almak istediğim araçlardan biri :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
İşte budur. Kış günü gözüm gönlüm açıldı, iştahım kabardı :D

Ellerinize sağlık. Detaylı bir bakımdan geçmiş Mini ;)

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Teşekkür ederim herkese :) Bişeyler yapmaya çalıştım. Başka detaylı temizlik uygulamalarım da gelecek :)

@Pro
@umrdmr Kış koşularından dolayı dayanıklılık ön planda olduğu için fusso 12 yi tercih ettim. Yaza doğru daha parlak olan waxlar tercih edeceğim :)