Mitsubishi L300 - İç, Dış ve Motor Temizliği

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba :)
Bugün havanın güzel olmasını fırsat bilip aklımdaki temizliği kısmende olsa yaptım.
Cephanelerimiz bunlar :)

İlk olarak motordan başladım. 1:5 oranında sulandırılmış 3D Orange Degreaser sıkıp Stargil detay fırçasıyla fırçaladım. Ardından 1:10 oranında sulandırılmış Valet Pro Classic All Purpose Cleaner sıkıp tekrar fırçaladım. Durulayıp 1:1 oranında sulandırılmış Meguiars Hyper Dressing ile parlattım.

İçini en son ne zaman temizlediğimi hatırlamıyorum. Toz kokusundan durulmuyordu artık. İlk olarak ıvır zıvırları atıp koltukları ve taban kaplamasını süpürdüm.

Temizliğe tavandan başladım. Würth Araç İçi Temizleme Spreyi kullandım. Tavan koyu renkli olduğu için önceki ve sonraki hali arasında fotoğrafta anlaşılacak kadar fark olmadı. Ama bezin durumu ortada.

Koltukları da aynı şekilde Würth Araç İçi Temizleme Spreyi ve elbise fırçası ile temizledim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geriye kalan tüm aksamları 1:10 oranında sulandırılmış Valet Pro Classic All Purpose Cleaner ve Stargil Detay Fırçası ile temizledim.

Camlarda Bim'den aldığım bezi kullandım. Keşke daha fazla alsaymışım Camlarda ilk defa istediğim sonuca ulaştım :) En ufak bir hav bırakmadı. İpa ile gayet güzel çalıştılar.

Temizlik sonrası koruma için ön konsola ve paspasa 1:1 sulandırılmış Meguiars Hyper Dressing, kapı döşemeleri ve koltukların vinil kaplamalarına Nasiol CabinShine uyguladım. Boyalı aksam ve taban döşemesini 3D Final Touch ile sildim ve camları da 1:1 oranında sulandırılmış izopropil alkol ile silip iç mekanla işimi bitirdim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun süre hareketsiz kalıp aniden araca girişince çabuk yoruldum. Dışıyla istediğim gibi ilgilenemedim malesef.
Atas Forclean ve Valet Pro Citrus Pre Wash karışımıyla ön yıkama, Valet Pro Concentrated ve Meguiars Wash Mitt ile kova yıkamasını yaptım. Camlara 3D Final Touch yardımıyla Meguiars'ın kilini uyguladım. Aslında aracın tümüne uygulamam gerekiyordu fakat çok yorulmuştum. 8 sene önce Erdem Boya'dan hediye gelen Virtus 453'ü deneyeyim dedim. Hem hafif aşındırıcı hem de koruma ürünü olarak geçiyor. Ufak bir noktada denedim. Parlaklığı ve temizliği güzel, yumuşak bir doku bırakıyor fakat silmesi çok zor. Boya bakımını başka bir zamana bırakıp idareten 3D Final Touch uyguladım. Camlarda kil ve ipayla temizlik yaptığım için G4'e gerek duymadım. Direkt olarak Gtechniq G5 uyguladım. Trimlere Sonax Xtreme Tyre Gloss Gel, lastiklere 3D Magic Dressing ve son olarakta davlumbazlara 3D Ultra Protectant uygulayıp işlemleri bitirdim.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Dostum ellerine sağlık hamlamışsın amasonuç bunun acısını unutturur:alkis:
Maşallah:nazar: bezin halinden ortaya çıkan sonuç geceyle gündüz kadar belli.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İşte özlediğimiz, beklediğimiz araç :D Maşallah eline koluna sağlık, içi tertemiz olmuş. dışarıya da fazla uygulama yapamadım desende finalleri gayet güzel maşallah :nazar::alkis:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, herhalde hayatımda ilk defa temiz L300 gördüm sizin sayenizde.:komik: Bakalım yaza bende girişicem babamın L300'üne.:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık emre özellikle motor iç kısım temizliği ve torpidonun finalini çok beğendim.

DENİZLİ

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
emre eline sağlık 3D final touch benden de var ben genelde pasta yapacağım zaman pedlere uyguluyorum ve kil kaydırıcı olarakta kullanılıyor. Paspaslar da gerekli parlaklığı veriyor mu? hiç denemedim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dostum ellerine sağlık hamlamışsın amasonuç bunun acısını unutturur:alkis:
Maşallah:nazar: bezin halinden ortaya çıkan sonuç geceyle gündüz kadar belli.
Teşekkürler abi :)

İşte özlediğimiz, beklediğimiz araç :D Maşallah eline koluna sağlık, içi tertemiz olmuş. dışarıya da fazla uygulama yapamadım desende finalleri gayet güzel maşallah :nazar::alkis:
Teşekkür ederim abi. 1 panelde kil denedim aslında. Beyaz kil kahverengiye döndü :) Demir tozu temizliği+kil+ makineyle 3D HD speed uygulama planım var ama belki sadece kil+wax yaparım. Polisajı hiç gözüm kesmiyor :)

Eline sağlık çok güzel bir uygulama olmuş.
Teşekkürler Özgür abi.

Gördüğüm en bakımlı ticari elinize sağlık biraz daha uygulama yapın o hamlık geçer:)
Teşekkürler doktor bey :) Şuan mikrofiber bez bile görmek istemiyorum :D

Eline sağlık Emre. +10 hp ve araç ağırlığında azalma olmuştur :)
Teşekkür ederim abi. Araca ne zaman detaylı girişsem gidişi ve sesi değişiyor sanki :D Sürüşü çok daha keyifli oluyor. Babamda aynı şeyi söylüyor.
Ellerinize sağlık, herhalde hayatımda ilk defa temiz L300 gördüm sizin sayenizde.:komik: Bakalım yaza bende girişicem babamın L300'üne.:)
Teşekkür ederim Sercan. Konuyu sabırsızlıkla bekliyorum. Sökmeli olacak değil mi? :D Benim de kapı içlerini ve koltukları sökmem gerekiyordu ama benzinlikte cesaret edemedim. Uygun bir ortam şart.

Çok teşekkürler.

Teşekkürler abi.

Ellerine sağlık emre özellikle motor iç kısım temizliği ve torpidonun finalini çok beğendim.

DENİZLİ
Teşekkür ederim Süleyman abi. Plastiklerde genelde mat ürünler tercih ediyorum. Bu sefer değişiklik olsun diye Meguiars Hyper Dressing denedim. Biraz parlak oldu.

emre eline sağlık 3D final touch benden de var ben genelde pasta yapacağım zaman pedlere uyguluyorum ve kil kaydırıcı olarakta kullanılıyor. Paspaslar da gerekli parlaklığı veriyor mu? hiç denemedim.
Teşekkür ederim abi. Final Touch hem kokusuyla, hem fiyatıyla, hem de yaptığı işle çok başarılı bir ürün bence. Kauçuk paspasta pek işe yaramıyor. Arka tarafın taban kaplaması vinleks gibi bir malzeme. Plastik bakım ürünlerini heba etmemek için Final Touch kullanıyorum. Hafif bir koyuluk veriyor. Apc gerektirmeyecek durumlarda toz almak için de iş görüyor. Aracın içi çilekli link gibi kokuyor :)

Ellerine sağlık , yorulmuşsun ama değmiş :) .
Teşekkür ederim. Gözden kaçan noktalar oldu ama en azından genel pisliği gitti aracın :)

Teşekkürler Can abi :)

@Emre Mert eline saglık sizin bu mitsubıshı senin elinde hiç yaşlanmıyacak bu gidişle japonlar geri alır bunu
Teşekkür ederim Recep abi. Ufaktan paslanmalar başladı artık. Bu araçların kaporta aksamı çok zayıf malesef.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Pro Abi dün yarışmaya hoşgeldin yazmıştınız. Bugün yeni bir kural eklenmiş, diskalifiye edilmişim :) Toyota'ya ufak bir uygulama planım vardı. Toyota forumunda paylaşmam yasak öyleyse ?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@Pro Abi dün yarışmaya hoşgeldin yazmıştınız. Bugün yeni bir kural eklenmiş, diskalifiye edilmişim :) Toyota'ya ufak bir uygulama planım vardı. Toyota forumunda paylaşmam yasak öyleyse ?
Diğer forumlardan farkımız olan bu yarışma adına uygulama konularını da sadece bizde olmasını istedik. Bu yuzden kurallar revize edildi. Yarışma bitiminde dilediğin yerde paylasabilirsin tabi ki.:)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Diğer forumlardan farkımız olan bu yarışma adına uygulama konularını da sadece bizde olmasını istedik. Bu yuzden kurallar revize edildi. Yarışma bitiminde dilediğin yerde paylasabilirsin tabi ki.:)
Kuralların baştan belirlenmesi daha doğru olurdu bence. Var olan kurallara göre konu açtım. Sonradan madde eklenip diskalifiye edilince tuhafıma gitti. Şuan yarışmaya kabul edilen bir uygulama başka bir forumda var bu arada.

Son düzenleme: