Motor Temizliği (Fare içerir)

Brindabella

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
Selamlar herkese. Kış mevsiminin en derin zamanlarına geldiğimiz şu dönemlerde uygulama yapamıyordum fakat bugüne kısmetmiş.

Olayı anlatayım ;

Aracımı bugün Esenyurt da ki muayene istasyonuna götürdüm. Görevli Sinem hanım kaputu açması ve çığlık atması ile çok sağlam irkildim.
Birde ne göreyim, fare sıkışmış ölmüş ama motorda muazzam iğrençlik de bir koku.
Neyse muayeneyi geçtik ve Bauhaus dan Würth Motor temizleyici aldım, ayrıca (Sıkı durun) 1:1 Koch GS hazırladım:)

Benzin motor yıkamaya karşı olduğum için Würth Motor temizleyici spreyi tercih ettim. Ayrıca hazırladığım APC ile çok hızlı bir şekilde fareyi çıkarttıktan sonra plastiğe yapışan parçaları ve kurumuş kan lekelerini fırçalayarak çok kolay bir şekilde hemen temizledim.
Ardından plastikler beyazlaşmaması açısından lokal kısımlara bol bol su döktüm ve kuruladım.
Daha sonra Würth motor temizleyici spreyi uygulayıp bekledikten sonra kuru bez ile sildim çünkü yağlı bir yüzey bırakıyor hiç hoş değil.
Bu arada o kadar temizliğe rağmen fare kokusu azalsa da tamamen gitmemişti.
Son kat olarak Autobrite Pink Sheen uyguladım ve çok hafif nemli bir bez ile üstünden geçtim. Bu vesile Pink sheen in çiçek kokusu sayesinde kokudan eser kalmadı.
Fazla fotoğraf çekmedim kusura bakmayın. Sadece öncesi ve sonrası şeklinde:yazik:

Buyrun efenim ;

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun çok kötü bir durum fotoğrafına bile bakamadım, benim başıma gelseydi hiç altından kalkamazdım herhalde :saskinn:
Ama elinize sağlık başarılı bir şekilde finalini yapmışsınız:)

Brindabella

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
Geçmiş olsun çok kötü bir durum fotoğrafına bile bakamadım, benim başıma gelseydi hiç altından kalkamazdım herhalde :saskinn:
Ama elinize sağlık başarılı bir şekilde finalini yapmışsınız:)
Çok sağolun hocam. Allah düşmanımın başına vermesin. İğrenç bir koku yani tarifi yok.
Olayı şöyle özetleyebiliriz. 9.000 km de ki motorum kan oldu kazım:komik:

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Selamlar herkese. Kış mevsiminin en derin zamanlarına geldiğimiz şu dönemlerde uygulama yapamıyordum fakat bugüne kısmetmiş.

Olayı anlatayım ;

Aracımı bugün Esenyurt da ki muayene istasyonuna götürdüm. Görevli Sinem hanım kaputu açması ve çığlık atması ile çok sağlam irkildim.
Birde ne göreyim, fare sıkışmış ölmüş ama motorda muazzam iğrençlik de bir koku.
Neyse muayeneyi geçtik ve Bauhaus dan Würth Motor temizleyici aldım, ayrıca (Sıkı durun) 1:1 Koch GS hazırladım:)

Benzin motor yıkamaya karşı olduğum için Würth Motor temizleyici spreyi tercih ettim. Ayrıca hazırladığım APC ile çok hızlı bir şekilde fareyi çıkarttıktan sonra plastiğe yapışan parçaları ve kurumuş kan lekelerini fırçalayarak çok kolay bir şekilde hemen temizledim.
Ardından plastikler beyazlaşmaması açısından lokal kısımlara bol bol su döktüm ve kuruladım.
Daha sonra Würth motor temizleyici spreyi uygulayıp bekledikten sonra kuru bez ile sildim çünkü yağlı bir yüzey bırakıyor hiç hoş değil.
Bu arada o kadar temizliğe rağmen fare kokusu azalsa da tamamen gitmemişti.
Son kat olarak Autobrite Pink Sheen uyguladım ve çok hafif nemli bir bez ile üstünden geçtim. Bu vesile Pink sheen in çiçek kokusu sayesinde kokudan eser kalmadı.
Fazla fotoğraf çekmedim kusura bakmayın. Sadece öncesi ve sonrası şeklinde:yazik:

Buyrun efenim ;

Geçmiş olsun kemirmediyse biryerleri iyi

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ula nöördün sen kızartmışsın fareyi :komik:
Neyse bununla geçmiş olsun Allah vere iyi ki kablo kemirmemiş
Su olayından korkma hacı bas kutsalı gitsin birşey olmaz Allahın izniyle
Ne güzel tertemiz olmuş eline koluna sağlık

Brindabella

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
Ula nöördün sen kızartmışsın fareyi :komik:
Neyse bununla geçmiş olsun Allah vere iyi ki kablo kemirmemiş
Su olayından korkma hacı bas kutsalı gitsin birşey olmaz Allahın izniyle
Ne güzel tertemiz olmuş eline koluna sağlık
Sağol hacım valla biraz kızarmış hele ki Turbo üzerine gelince. Ama çok temiz oldu. Kabloları çok yakından inceledim herşey sağlam.:)

Brindabella

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
Geçmiş olsun. Umarım kablo kemirmemistir. Ben olsam ne yapardım bilemedim. Herhalde elleyemezdim.
Abi kuyruğundan tutup çıkardım fakat ortadan ayrıldı ve daha mide bulandırıcı hal aldı. Tuhafiye den büyük cımbız alıp o şekilde çıkardım kalan parçaları.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerine sağlık ve geçmiş olsun. Videoyla güldürdün beni :) Aynı tepkiyi vermişsindir, fazlası da vardır eminim :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Fare bahane temizlik şahane ellerine sağlık final resmi gayet güzel görünüyor.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
:komik:
Geçmiş olsun dostum. Temizliğe ihtiyacı varmış zaten iyi olmuş aradan çıkmış hepsi

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Fareliye hiç bakmadım ama sonrası tertemiz :nazar: Eline sağlık. Bende motor temizliği yapmam lazım ama havalar şartlar vs... :)