technologyst' Alıntı:
motor yağı konusu araştırmalarım bol km kullanımlarım ve yağımı hep kendim almam sebebiyle çok fazla ilgilendiğim konu olmuştur.
Arkadaşlar her türlü araştırdım hatta fluence 1.5 aracıma rn700 rn710 sertifikası olmamasına rağmen 0-40 new life mobil 1 kullandım kışın ve yazın en optimum viskozite değerine sahip bununla ilgili başka bir forumda uzun uzun yazmıştım konuyu bulursam buraya aktarırım.
Sertifika kısmına gelince dostlar yoğunluk değeri,viskozite, donma derecesi v.s çok fazla değişik etken var ama yağlar içerisinde en optimumu mobil 1 isteyen tek tek detaylı inceler ama motul v.s yerine az paraya kıyın mobil alın.
İddalarımı şu şekilde ıspatlayayim. 2015 de 37.000 km 2011 model fluence expertiz testinte %95 motor gücü sonucu verdi.
2017 108.000 km de yapılan teste %95 test sonucu verdi. Motor 1 defa iç temizleyici kullanılarak temzilendi ve üstüne mobilden başka bir yağ koymadım. Carbon clean de yaptım kendim
çok basit ama çok etkili oldu. Sonuç araba tık diye satıldı
Yağda lukoil-castrol edge-magnetec- shell doğalhazdan üretilen ultra+ motul+ mobil 1 kullandım sonuç MoBİL 1 olmadı 2.alternatif motuldur.
En iyi yağ Mobil1 dersek pek doğru olmaz. Neden? Tamam belki kalite olarak üst seviyelerde, arge çalışmaları başarılı bir firma ancak,
Öncelikle aracı dyno testine sokar gibi 5. vitese atıp son gaz ile performans (beygir,hp) ölçme yöntemi bana biraz ilkel gibi geliyor.
Aracı chiplersiniz, çeşitli modifikasyonlar yapılır o zaman belki..
Bana göre en güzel test kompresyon testidir. Bunun yanında ışıklı ince bir kamera salıp yanma odasındaki durum bizzat gözlemlenebilir.
Linkteki abimizin yağlar ile ilgili inanılmaz testleri var. İzlemenizi tavsiye ediyorum çünkü Total ineo ecs 5w-30 yağının çok ilginç bir sonucu bulunuyor.
https://www.youtube.com/channel/UCLQb2UdBzX_lgTzaz4Ua1IA
Önceki Opel Astra aracımda üretici onayı (dexos 2) olmayan bir yağ kullandığım için (Mobil 1 Esp 5w-30) yağlı kasnak diye tabir edilen eksantrik kasnaklarının ilk çalıştırmada traktör gibi ses yapması sorunu ile karşılaştım. Bu sorunun bana maliyeti 2015 yılında 550 lira oldu. Neden? Dexos 2 onayı olan bir yağ kullanmadığım için. O da zaten Mobil 1 Esp 0w-40 da bulunuyor.
Bu nedenle üretici tavsiyelerinin dışına mümkün kalmadıkça çıkmamalı ve viskozite değerleri ile yağ markaları sık sık değiştirilmemelidir.
Şuan ki aracım ne öneriyor PSA PEUGEOT CITROEN B71 2312
Bu onayın olmadığı bir yağı asla aracıma koymam. Derler ya sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş
Samet' Alıntı:
Kendi aracımda Motul Xcess 5w40 kullandım. Bir önceki değişimde castrol 5w40 kullanmıştık. Daha sessiz ve titreşimsiz oldu Motul ile. Tüketimi etkilediğini pek düşünmüyorum şimdilik. Motul koyalı 3bin km oldu. Bi dahaki değişime kendini daha çok belli edecektir.
Renault Kangoo 1.5 dci 70 hpye Castrol 10w40 dan sonra Motul Xcess 5w40 kullandık. Ciddi derecede sessiz ve daha titreşimsiz oldu araba.
Yağ değişimlerinde araç bir miktar sessizleşir, ancak siz 10w-40 dan yani yarı sentetik bir yağdan 5w-40 tam sentetik bir yağa geçmişsiniz.
Bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum.
Motul babamın aracında kullanıyoruz.
Kendisi bir fark olmadığını söylüyor ancak muhtemelen çok kafa yormuyor