Öncelikle bayram ve sonrasından beri yoğun çalışıyorum , o yüzden uygulamalar biraz parça parça olacağından affola. İşlemler tam yapılmamış veya sunumda atlanmış şeyler olabilir , aklıma ne gelirse son dakika yaptığımdan dolayı bu şekilde malesef.
Önceden aklımda ne yapacağımı belirleyip ilk hafta genel bir yıkama ile başladım. Önce iç temizlik ve bütün plastiklere koruma sonra dışa girişerek yıkamamızı bitirdik.
İçe süpürge sonrası hava tutup sadece nemli bezle sildim. Aslında halılara daha uzun zaman ayırsak güzel olurdu ama şimdi de iyi oldu diyebilirim.
Koltukları da 1:20 i2 ile silip içi bitirdim
Daha sonra jantlara önce demirtozu sonrasında 3d swc ile detaylı temizlik
(önlerde arkalar da iyi kızardı , iç kısımları da biraz rengi açıldı )
aynı zamanda jantların çevreleri ve kapılara da demirtozu sıktım
Sonrasında da kaportaya genel bir temizlik ile günü bitirdim.
Yine bir sonraki izin günü yani tam 1 hafta sonra akşam soluğunu benzinlikte aldım ve içi pek pis olmadığından paspasları yıkayıp dışa giriştim. Bu sefer kova yıkamanın sonrasında camlara önce demir tozu sonrada kil uygulaması yaptım. ( Kil için elimde açıkta kalan soft 99 un kili ve 3m in kili ile devam ettim)
kil kaydırıcılığında bize flowey ev12 yardım etti.
image upload cdn
ve buda sadece ön 3 camın sonrasında kilin hali
url yükle
Sanırım 1 sene oldu olucak , ön 3 parçada bu şekilde kil kirlendi. Bu kadar kirlenince atıp diğer camlara da bu kadar bir kil parçası ile tamamladım ve bu ön hazırlık sonrası bile kireç ve lekemsi tarzda izlerin çoğunun gittiğini gördüm.
Geçen bi keresinde f6 ve pamukla kapı kollarının içlerini elle yapıp sonucu beğenmiştim , Bari bi camlarda da deneyeyim dedim.
Önce cam kenarlarındaki plastik ve fitil olan her yeri maskeledim.
resim albumleri
sonra camları indirip üst tarafı da maskeledim ve plastikler korunmuş oldu.
Sonra ilk elle makyaj pamuğu ile aynada denedim nerdeyse hiç kireç kalmadı
Sonra da flexipads cam keçesi ve şarjlı ile camda bi deneme yaptım.
Yani techizat şu şekilde
Neyse efendim , yavaş yavaş ön cam ile başladım . Tabi öncesinde bol bol izleyip araştırıp el alışkanlığı olmadı için hiç baskı uygulamadan sadece keçeyi yüzeyde gezdirmeye çalıştım. Biraz bu şekilde devam edip hafif de baskı uygulayıp bitirdim
fotoğraf jpg çevirme
Tabiki önce kaportayı yine 40*60 lık wax bezi sererek koruduk. Yaslandığım şekilde bezi hareket ettirdim ve böylelikle minimum temas ile devam ettim.
önce tek taraf , pastayı silip diğer taraf ile ön camı bitirdim. En sonda carbon cam bezi ve kendi yaptığım cam temizleyicisyle camı sildim tamamen kalıntıları almış olduk.
Sonra diğer camlara da sırayla aynı şekilde işlemi uyguladım.
Ön camı bitirmişken yandan bi poz alayım dedim ;
bu hali bile güzel olmuştu.
Hazır bu kadar temizlik yapınca Camlara nasiol uygulayım deyip ön 3 cama uyguladım. Arkalara da kendi korumamdan sürüp bi test etmek istedim.
Bu arada camlara f6 geçme amacım ilk olarak leke ve kimyasal temizlik yapmak idi , çizikleri aldı mı etti mi bir fikrim yok hemde ilk defa yaptığımdan çok da aşırı didiklemedim.
Komple temiz halimiz ektedir
Yemeğe çıkınca camlar bu kadar temizken kaporta korumasız kalmasından dolayı araba ağlamış ki kulaklarım çınladı

Bende tekrar aşağı inerken waxı alıp kaportaya jayswax sio2 wax ile korumaya devam ettim. Bundan önce gs sio2 wax ve vonix sio2 pro kullanırken de , şuanki şekilde de sio2 içerikten gayet memnunum. Arada başka ürünler de dikkatimi çekse de sio2 den devam edeceğim diye düşünüyorum.
jpg png yapma
Parlaklık ve yansımalar gayet tatmin edici ve hoş
Aynı poz , farklı açıdan da parlaklıkta kırılma vs olmuyor.
Canlılık ve renk tonu güzel
Finaller ise can yakıcı oldu.
En çok da balkonun altına çekip camdan aşağı bakarken kahve içmeyi sevdiriyor

Tabi bitirmeden lastiklere komple Sarp uygulayıp ön davlumbaza da elim girdiği kadar selsil sprey lastik parlatıcı sıktım.
Arkalar ise halı olduğundan temiz hali gerçekten hoş duruyor.
Son poz ile konumu bitirme adımına yaklaştım.
Yarışmada diğer arkadaşlara başarılar diliyorum.
Nasiolunda etkisi için geçen haftaki yağmurda başarılı diyebilirim. Bugunkü yıkama sonrası camdaki etkisini daha detaylı paylaşmaya çalışırım.
Önceden aklımda ne yapacağımı belirleyip ilk hafta genel bir yıkama ile başladım. Önce iç temizlik ve bütün plastiklere koruma sonra dışa girişerek yıkamamızı bitirdik.
İçe süpürge sonrası hava tutup sadece nemli bezle sildim. Aslında halılara daha uzun zaman ayırsak güzel olurdu ama şimdi de iyi oldu diyebilirim.
Koltukları da 1:20 i2 ile silip içi bitirdim
Daha sonra jantlara önce demirtozu sonrasında 3d swc ile detaylı temizlik
(önlerde arkalar da iyi kızardı , iç kısımları da biraz rengi açıldı )
aynı zamanda jantların çevreleri ve kapılara da demirtozu sıktım
Sonrasında da kaportaya genel bir temizlik ile günü bitirdim.
Yine bir sonraki izin günü yani tam 1 hafta sonra akşam soluğunu benzinlikte aldım ve içi pek pis olmadığından paspasları yıkayıp dışa giriştim. Bu sefer kova yıkamanın sonrasında camlara önce demir tozu sonrada kil uygulaması yaptım. ( Kil için elimde açıkta kalan soft 99 un kili ve 3m in kili ile devam ettim)
kil kaydırıcılığında bize flowey ev12 yardım etti.
ve buda sadece ön 3 camın sonrasında kilin hali
Sanırım 1 sene oldu olucak , ön 3 parçada bu şekilde kil kirlendi. Bu kadar kirlenince atıp diğer camlara da bu kadar bir kil parçası ile tamamladım ve bu ön hazırlık sonrası bile kireç ve lekemsi tarzda izlerin çoğunun gittiğini gördüm.
Geçen bi keresinde f6 ve pamukla kapı kollarının içlerini elle yapıp sonucu beğenmiştim , Bari bi camlarda da deneyeyim dedim.
Önce cam kenarlarındaki plastik ve fitil olan her yeri maskeledim.
sonra camları indirip üst tarafı da maskeledim ve plastikler korunmuş oldu.
Sonra ilk elle makyaj pamuğu ile aynada denedim nerdeyse hiç kireç kalmadı
Sonra da flexipads cam keçesi ve şarjlı ile camda bi deneme yaptım.
Yani techizat şu şekilde
Neyse efendim , yavaş yavaş ön cam ile başladım . Tabi öncesinde bol bol izleyip araştırıp el alışkanlığı olmadı için hiç baskı uygulamadan sadece keçeyi yüzeyde gezdirmeye çalıştım. Biraz bu şekilde devam edip hafif de baskı uygulayıp bitirdim
Tabiki önce kaportayı yine 40*60 lık wax bezi sererek koruduk. Yaslandığım şekilde bezi hareket ettirdim ve böylelikle minimum temas ile devam ettim.
önce tek taraf , pastayı silip diğer taraf ile ön camı bitirdim. En sonda carbon cam bezi ve kendi yaptığım cam temizleyicisyle camı sildim tamamen kalıntıları almış olduk.
Sonra diğer camlara da sırayla aynı şekilde işlemi uyguladım.
Ön camı bitirmişken yandan bi poz alayım dedim ;
bu hali bile güzel olmuştu.
Hazır bu kadar temizlik yapınca Camlara nasiol uygulayım deyip ön 3 cama uyguladım. Arkalara da kendi korumamdan sürüp bi test etmek istedim.
Bu arada camlara f6 geçme amacım ilk olarak leke ve kimyasal temizlik yapmak idi , çizikleri aldı mı etti mi bir fikrim yok hemde ilk defa yaptığımdan çok da aşırı didiklemedim.
Komple temiz halimiz ektedir
Yemeğe çıkınca camlar bu kadar temizken kaporta korumasız kalmasından dolayı araba ağlamış ki kulaklarım çınladı

Bende tekrar aşağı inerken waxı alıp kaportaya jayswax sio2 wax ile korumaya devam ettim. Bundan önce gs sio2 wax ve vonix sio2 pro kullanırken de , şuanki şekilde de sio2 içerikten gayet memnunum. Arada başka ürünler de dikkatimi çekse de sio2 den devam edeceğim diye düşünüyorum.
Parlaklık ve yansımalar gayet tatmin edici ve hoş
Aynı poz , farklı açıdan da parlaklıkta kırılma vs olmuyor.
Canlılık ve renk tonu güzel
Finaller ise can yakıcı oldu.
En çok da balkonun altına çekip camdan aşağı bakarken kahve içmeyi sevdiriyor
Tabi bitirmeden lastiklere komple Sarp uygulayıp ön davlumbaza da elim girdiği kadar selsil sprey lastik parlatıcı sıktım.
Arkalar ise halı olduğundan temiz hali gerçekten hoş duruyor.
Son poz ile konumu bitirme adımına yaklaştım.
Yarışmada diğer arkadaşlara başarılar diliyorum.
Nasiolunda etkisi için geçen haftaki yağmurda başarılı diyebilirim. Bugunkü yıkama sonrası camdaki etkisini daha detaylı paylaşmaya çalışırım.