Başka bir forumda bir üye ürünlerini önerdi
Dediklerimi yanlış algılamayın ancak daha bu markayı öneren bir gurme görmedim. Ayrıca konuda yaşanan olay fazlasıyla tatsız. Hızlı cila diye satıp üstüne yapamamışsın diye azarlayıp video sildirmek oldukça kaba. Kimse aldığı ürünün videosunu sildiremez. Arada bir anlaşma olur ürün veya para karşılığı inceler olmamış denir yada yanlış uygulanmış videonun ürünün gerçek performansının yansıtılmadığı durumun etik olmayacağı bildirilir. Sildirirken hiç de ilgi göremedim açıkçası.
Ürünlere gelirsek de şöyle bir problem var. Doğru dürüst 3. kaynak testleri yok. Doğru dürüst ürün denememiş insanlar bu ürünü alıyor diyelim sonuçtan memnun eyvallah, ancak şöyle bir problem var, çeşit denememiş. Yani en en basit kışlık fussoyu yazlık kiwaminiyi, authenici denemiş bir insanın yorumuyla bir olacağını düşünmüyorum. Bu yolda gitseydik hala ÇBS cila kullanıyorduk. Ne bileyim dodo juice, zymölü bin türlü markanın ürünü var. Bunların çoğunu denemiş insanlar bu ürünün bu piyasaya hitap ettiğine dahi inanmıyor. Çok ürün deneyen birisi değilim ancak bende düşünmüyorum.
Yerli üreticiler ile ilgili farklı forumlarda farklı şeyler de tartışılıyor. Açık açık durum şu bize göre ürün üreten yok. Haksız diyemem çünkü biz genele nazaran küçük bir kitleyiz. Firmalar da haklı olarak bu pazara yönelmiyor firmanın tercihidir saygı duyarım. Ancak firmanın atletle parlat demesi de firmanın da bu konuda tercihten öte bilgi eksikliği yaşadığını düşünüyorum. Bu piyasaya hitaben ürünlerin üreticiler tarafından yapılması ve 3. kişiler tarafından test edilmemesi, yayılmaması vs. şeylerin bu tarz yerlerde yerli ürünlerin önünü kesiyor.
En son bir lastik parlatıcı vardı tonyin di galiba oldu bitti ürünler ulaştı daha memnun olan görmedim. O yerli değildi sanırsam ancak satıcı tarafından testi dahi yoktu yanlış hatırlamıyorsam. Davlumbaz, lastik veya plastik hiç bir yerde tutunamayan çöp bir ürün ortaya çıktı. İnstagramda bol bol görüyoruz bu firma değil ancak adam genel temizleyiciyle sararmış farı siliyor far temizleniyor güya bak. Biz zaten zevkine far zımparalıyoruz.
Forumdan bir üye, bir çoğumuzun kat ve katı ürün denemiş birisi bimde satılan wax testi yapmıştı. Şimdi bu waxı gidip ürün denememiş birine versek iyi oldu araba bir parladı der çok da memnun kalır. Bu adam 2-3 ürün denetin, videolarını izletin olayı kavratın ve bu ürünü verin sizce sonuç aynı olur mu ? Ürünler iyi olsun bizde fazla para vermeden alalım, hem de döviz ülke içinde kalsın. Bir sorunumuz veya sorumuz olduğunda firmaya telefon açalım. Alım yapılacağında firmalarla iletişime geçelim. Yabancı sitelerden ürün getirmek için kargo parası hesaplamakla, talep toplamakla uğraşmayalım. Ancak sonuç belli demek isterim daha fazla da bir şey demek istemem. Niyetim yerli üreticileri kötülemek değil. Ancak ürünlerin pazarlamasında ve kullanıcılara lanse ediliş şeklinin etik olduğunu düşünmüyorum. İnşallah bir gün firmalar şu ürün karşısında bu ürünümüz daha iyi diye 50/50 videoları atar bizde nasipleniriz.