Nissan Pulsar Detail

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
İş yerinden arkadaşımın geçen sene aldığı Nissan Pulsarına dün detaylı bir şekilde giriştim.
Arkadaşım geçen sene bayiiden çıkmadan güya seramik yaptırmış ve geçen hafta bakıma götürdü.Araç geldiğinde gittiğinden daha kötü geri geldi.Ondan bir hafta önce Autokinge götürüp tamponda çok küçük bir kısmı boya yaptırdı mini onarımdan.Aslında film burada başlıyor.
Autoking arabayı berbat bir şekilde teslim ediliyor.Aracın her yerinde çizikler  ve her yerinde beyaz beyaz noktalar gören arkadaşım feveran içinde Autoking ile kavga ederek oradan ayrılıyor.Zaten haftaya servise götürüp seramiğin bakımını yaptıracağım, orada düzeltirler diye düşünüyor.Fakat yanıldığını çok geçmeden anlıyor.Detaya meraklı olduğumu bildiği için beni çağırıp arabayı gösterdi, buna ne yapmışlar bi bakıver dedi.Baktım beyaz noktalar duruyor.Her yerde pasta tozu var.Maskeleme yapmamışlar doğru düzgün.Yani anlayacağınız seramik diye pasta yapıp göndermişler bunu.Düzeltmekte bana düştü.
Neyse lafı uzatmadan yaptığımız işlemlere geçelim.
Öncelikle öncesi diyelim, fakat sabahın körü diye heralde az çekmişim.
Pasta tozlarına dikkat;

Durum bu şekildeydi;
Şimdi çalışmaya başlayalım, Davlumbazlara Arexons fulcron ile başlıyoruz.

Davlumbazların durumu bu şekildeydi.

Fulcron her zaman belirttiğm gibi oldukça etkili temizlik yapan ve benim sadece davlumbazlar için kullandığım bir ürün.Davlumbazlarda daha etkilisine rastlamadım.
Jantlara demirtozu için elimde kalan divörtex i bolca sıkıyorum.Zaten jantlar kapak olduğu için ço bir beklentimiz yok.
Bu arada 1/10 sulandırılmış VP citrus pre wash sıkıp  bekliyoruz.

Hemen ardından veriyorum snow foam ile prili.Pril araç üstünde çalışırken kovaya döyüp köpürttüğüm CG Diablo ile jant, lastik ve davlumbaz temizliğinin fırçalı kısmına geçiyorum.

Çift kovamızı Cg maxi suds ile yapıyorum ve yıkama işlemini bitirip Demir tozu temizliğine geçiyorum.
Kapota demirtozu temizliğini Koch Chemie felgen...neyse işte onunla yapıyorum.Pek birşey çıkmadı gibi yada arabanın renginden ötürü pek belli olmadı.Buralarda resimler yok aceleye geldi çekmeyi unuttuk.
Kil işlemini cinli arkadaşlardan aldığımız ürünlerle yapıyorum.Mavi kil candır diyip Marflodan aldığım kil kaydıcıyla beraber kullanıyorum.Kil kaydırıcı oldukça hoşuma gitti.Kil ile inanılmaz rahat çalıştım ve çizme durumunu minimuma indirdi bana göre.

Poşetteki tableti şişeye atıp üstüne su çekiyorsunuz.Tablet sandoz gibi eriyor ve kil kaydırıcınız 2 dk ya hazır.1 tablet bir arabaya çok rahat yetiyor, hatta kasarsanız ve suyu arttırırsanız 2  araba bile çıkartır.1 lt ye kadar suyu arttırabiliyorsunuz.

Kil ile beyaz noktaları aldım, hiç leke kalmadı.Arabayı pürüzsüz bir şekilde polisaja hazır hale getirdim.
Şimdi Detayın en önemli adımlarından biri olan maskelemizi özenle yapma sırası geldi.

Sıra geldi pasta vakti, pasta olarak önce Puris A1 kullanmayı düşündüm fakat küçük bir kısımda denedim, hoşuma gitmedi.Bu boya ile kimyası tutmadı heralde.Sonra 3d HD Cut ile devam etmeye karar verdim.Ufs ve Obey keçe ile uygulama yaptım.3d toz yapmıyor, hızlı çizik alıyor güzel çalışan bir pastaymış.İlk kullanışım oldu.Fakat elimdeki bitince bir daha almam heralde.Çünkü ilk defa bir polisajda 3 keçe ile çalışıp 2 şer-3 er kerede yıkamak zorunda kaldım.Her vuruşta temizleyip her paneldede yıkamak zorunda kaldım.İnanılmaz dolduruyor pedi.

Dar alanlara uzatma aparatı ile girmek hem güven veriyor hem de çalışma kolaylığı sağlıyor.

Cuting işlemini tek katta bitiriyorum, polisaja mequiar's M 205 ile devam ediyoruz.Makinayıda orbitala geçip Torq ile Hex-logic beyaz ped devam ediyoruz.

Arabayı komple Gyeon Prep ile silip polisaj yağlarından arındırdıktan sonra prlatmaya yönelik olarak Cg Ez Glaze ile yola devam ediyorum.Benim hoşuma giden çok kullandığım bir glazedir.

Bu arada sabah saat 08:00 de başladığım iş akşam olmasına rağmen devam ediyor.Yemek yok, içmek yok mola yok, acı yok.
Glazeyi 15-20 dakika bekteyip arkadaşa sildirirken ben de cam temizliği yapmaya karar verdim ve Autobrite Glass cleaner kullandım ama bitsin istiyorum çünkü bu ürünü sevmedim.Ço iz bırakıyor.

Ve final olarak bütün forumca en favorilerimizden biri olan Zymöl Glasür ile boya yüzeyini biriyoruz.

Hemen hiç beklemeden siliyoruz çünkü beklersek silmesi ölüm.Bu yorgunluğun üzerine hiç çekilmez.
Lastiklere Sarp,
Plastik aksamlara Af  revive
Davlumbazlara Cg barebones
Camlara bsd  
ile bitirip arabayı teslim ediyorum.Hava karardığından dolayı resim çekmek için bir avm ye gidelim dedim.Fakat gittiğimiz yerdeki avm otoparkındaki ışıklar çok kötüydü.1 kaç resim çekip arkadaşı gönderdim, yarın resimleri çekip bana gönder diyerek.
Avm ye gitmeden;

Avm de;

Ertesi gün;

Buda küçük bir video;
[video=youtube]http://https://www.youtube.com/watch?v=kpyCD4M7-V8[/video]
Bu da bütün günün en kötü anı, malzemeleri eve taşıma ve yerleştirme safhası.Benim bittiğim ve detailinge sövdüğüm tek zaman bu zaman işte.Bir kamyon malzeme, ev taşıdık sanki.

Bu da kullandığımız bezler

Biraz uzun oldu , hatam oldu ise affola.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Araç sahibi seni tanıdığı için çok şanslı abi.. Maşallah ellerine sağlık..

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Masallah. Kaporta resmen evrim geçirmiş. Ellerine sağlık on numara iscilik olmus.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Onur abi ellerine sağlık. Araç senin ellerinde değerlenmiş resmen.

Bu arada aracın boyası da gölge de farklı güneşte farklı gibi :)

Aracı gördüğünde arkadaşının yaptığı yorumunu da paylaşırmısın ;)

Can

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Abi eline emeğine sağlık. Harika olmuş. Sahibi neden en başta getirmedimki diye itiraf etmiştir herhalde. Rengide çok hoş aracın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Çok güzel uygulama ellerinize sağlık. Stoktaki ürün çeşitliliğinin hakkının verildiği uygulamaları çok seviyorum. Antalya'ya geldiğimde bir uğrayayım yanınıza :)

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi sayende işe geç kaldım konuyu okurken dalmış gitmişim anamm dedim ama son anda yetiştim eline koluna sağlık harika olmuş :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık onur araca renge yakışan mükemmel bir uygulama olmuş. Yanıyor maşallah.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Oku oku bitmedi vallahi. Nasıl bir emektir bu. Elinize kolunuza emeğinize sağlık muhteşem olmuş.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Pulsarın bu rengi çok güzel, bizim iş yerinde de biri satın almıştı. Görür görmez acaba buna bizim forumdan birinin eli değse sonuç ne olur diye düşünüyordum.

Gerçekten final harika olmuş. Aslında güneşte daha güzel resimleri çekilse, final daha etkileyici olurdu. Arkadaşın da iste, biraz resim göndersin abi :)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
emredkmn' Alıntı:
Takdire şayan çalışma emeğine sağlık abi bu arada aracın rengi muazzam!
Teşekkür ederim, aracın rengi gerçekten çok iyi.Tam detayci rengi aslında.Çok keyf aldım.Bir beyaz değil ama:)

Pro' Alıntı:
Araç sahibi seni tanıdığı için çok şanslı abi.. Maşallah ellerine sağlık..
Teşekkürler sayın adminim.Valla öncesinde gidip bir 2000 tl ye yakın kazık yiyesi varmış, yemiş sonra geldi işte.

MuratYARDIM' Alıntı:
Masallah. Kaporta resmen evrim geçirmiş. Ellerine sağlık on numara iscilik olmus.
Teşekkür ederim Murat Hocam.Boya zaten yanar dönerli:)

Hazar' Alıntı:
Büyük emek büyük dostluk. Maşallah. Ellerinize sağlık.
Teşekkürler kardeşim.

Ozgur_gs_91' Alıntı:
Onur abi eline sağlık, çok güzel olmuş araç.
teşekkürler Özgür, senin mavinin eline su dökemez ama kardeşim.

_CaN_' Alıntı:
Onur abi ellerine sağlık. Araç senin ellerinde değerlenmiş resmen.

Bu arada aracın boyası da gölge de farklı güneşte farklı gibi :)

İş bittiğinde arkadaşının yorumunu da paylaşırmısın ;)
Teşekkürler Can kardeşim.Evet renk değişiyor, güneşte mor, gölgede koyu mavi oluyor.Araca geçişler oluyor.İş bitince ben bayiden çıkarırken bu kadar parlamıyordu dedi, seramikli haliyle bile.

Can' Alıntı:
Abi eline emeğine sağlık. Harika olmuş. Sahibi neden en başta getirmedimki diye itiraf etmiştir herhalde. Rengide çok hoş aracın.

Teşekkürler Can kardeşim.Dedi dedi ama yapacak birşey yok.Tecrübe kazandı oda artık.

Paian' Alıntı:
Çok güzel uygulama ellerinize sağlık. Stoktaki ürün çeşitliliğinin hakkının verildiği uygulamaları çok seviyorum. Antalya'ya geldiğimde bir uğrayayım yanınıza :)
Teşekkürler , her zaman beklerim.Kapımız açık gelene:)

Atocan' Alıntı:
Abi sayende işe geç kaldım konuyu okurken dalmış gitmişim anamm dedim ama son anda yetiştim eline koluna sağlık harika olmuş :)
Teşekkürler kardeşim.Kusura bakma verdiğimiz geçiktirmeden dolayı:)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Dragstar' Alıntı:
Ellerine saglık onur araca renge yakışan mükemmel bir uygulama olmuş. Yanıyor maşallah.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
teşekkürler Süleyman, senden öğrendiklerimiz yapmaya çalışıyoruz işte.

Yangsagan' Alıntı:
Oku oku bitmedi vallahi. Nasıl bir emektir bu. Elinize kolunuza emeğinize sağlık muhteşem olmuş.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bitirince bende kendi kendime dedim ne yazmışım be.Bitmedi gitti:)Teşekkür ederim.

umrdmr' Alıntı:
Pulsarın bu rengi çok güzel, bizim iş yerinde de biri satın almıştı. Görür görmez acaba buna bizim forumdan birinin eli değse sonuç ne olur diye düşünüyordum.

Gerçekten final harika olmuş. Aslında güneşte daha güzel resimleri çekilse, final daha etkileyici olurdu. Arkadaşın da iste, biraz resim göndersin abi :)
Teşekkür ederim.Valla o kadar emek verdim, gündüz gözüyle göremedim ya.

serdar_22' Alıntı:
ellerinize sağlık harika uygulama olmuş
Teşekkür ederim.

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Bir günde bu kadar işlemi yapmaniz inanilmaz :) benim ilk polisaj islemim 3 gün sürmüştü.

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
elinize saglık valla harika olmuş araç yansımalar takdiri hakediyor ciddi emek harcanmış sahibi şanslı biri

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Müthiş iş çıkmış saatlerce uğraşma karşılığı sonucu böyle gormek gurur verici olmalı ellerinize sağlık

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
aLmera41' Alıntı:
Bir günde bu kadar işlemi yapmaniz inanilmaz :) benim ilk polisaj islemim 3 gün sürmüştü.
Teşekkür ederim. Arabanın durumu, vernik sertliği, tecrübe gibi kriterlere göre süre değişiyor tabii. Hiç aralıksız 14 saat az bir süre değil yine de.

akhisar' Alıntı:
elinize saglık valla harika olmuş araç yansımalar takdiri hakediyor ciddi emek harcanmış sahibi şanslı biri
Teşekkür ederim, nazik takdiriniz be ni onurlandırdı.

ultimasalida' Alıntı:
Müthiş iş çıkmış saatlerce uğraşma karşılığı sonucu böyle gormek gurur verici olmalı ellerinize sağlık

Teşekkür ederim, o son bakış paha biçilemez.