Nostalji Kuşağı - Soft99 Quick Clear - Su Tutmayan Ayna

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yaklaşık 2 sene öncesine kadar bu ürün üretiliyordu ama artık üretmiyorlar ve maalesef satan da yok. Belki halen birilerinin elinde varsa anca bulunabilir. Bende bu ürünü nedense depoda saklayıp durmuşum. Ha bugün ha yarın derken zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçmiş.
İçeriğinde ne var ne yok bilmiyorum zira artık bu saatten sonra da içeriği ne beni ne de başkasını ilgilendirmeyecektir diye düşünüyorum. pH değeri hakkında da bilgim yok. Zira ölçüm de yapmadım.
Ürünün kokusu yok, şişe hacmi 100ml, sprey tipi bir ürün ve yağışlı havada kullanılabilen bir ürün olması nedeniyle de oldukça pratik bir ürün.
Uygulama yapacağınız aynanın ıslak olması gerekiyor zira ürün bu şekilde çalışıyormuş, bende uygulama öncesi aynaya su püskürttüm ve ardından da ürünü uyguladım. Dediklerine göre çok kısa sürede aktif hale geliyormuş. Gerçi ben uygulama yaptığımda hem hava yağışlı hem de soğuktu. Uygulamadan sonra pılı pırtı toplayıp ofise çıktım.
Ofisten çıkmadan önce de su testi yaptım. Su testine bakarsanız (videonun sonunda) sanki bütün suyu yüzeyde tutuyormuş gibi bir durumla karşılaşacaksınız ama geçte olsa su yüzeyden perde gibi aşağıya iniyor. Yağışlı havada aynada en fazla 2-3 tane silik boncuklar oluyor ve dolayısıyla da net bir görüş elde etmiş oluyorsunuz. 1 haftadır kullanıyorum ki 1 haftadır da zaten aralıksız şekilde yağmur vardı ki halen de var. Etkisi azalmadı. Etkisi ne zaman azalır veya biter tecrübem yok ama yüzeyi silerseniz ürün ile anında vedalaşmış oluyorsunuz. Sırf bunu tecrübe etmek için 1 tane boş uygulama yaptım. Silerken tek ihtiyacınız su ve cam bezi olacak. Bu arada, ne boyaya ne de boyasız plastiklere bir zararı yok. Uygulama sonrası rengi ruhsarı değişen bir parça görmedim.
Son olarak, dediklerine göre 100ml ile 20 defa uygulama yapılabiliyormuş. Ben onların yalancısıyım ama şimdiden 6 aynaya uygulamış oldum ki yukarıda yazdığım gibi bunlardan 2 tanesi boşa gitti. Silince ne oluyor diye 2 tane boşa atış yapmış oldum. (mok var 1 tane yapaydın, takıntı işte, tek rakam olmasın dedim :D :D :D )

Aha da videosu

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Eline sağlık hakan hocam
Test için teşekkürler :)
Ürünü temin edemiyoruz olması üzücü
Ön cama nasıl olur diye düşünmedim değil:sırıtan1:

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline sağlık hakan hocam
Test için teşekkürler :)
Ürünü temin edemiyoruz olması üzücü
Ön cama nasıl olur diye düşünmedim değil:sırıtan1:
Aslında böyle bir ürün seneler önce ön cam için yapıldı ama onu hiçbir zaman TR'ye göndermedikleri için satın alamamıştım.

Aynalarda boncuk boncuk su kalması en nefret ettiğim şey, diğer firmaların da buna yönelik ürünleri üretmesi lazım, Tr de pek bir ürün alternatifimiz yok sanırım:(
Bu tip ürünler Japon'lardan çıkıyor. Ne hikmetse avrupa'da bu tip ürünler çıkmıyor.

Alb25

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hakan abi selamlar, videonu izledikten sonra şans eseri ürünü buldum. Video benim için çok yararlı oldu. En yakın zamanda aracıma uygulamasını yapcağım:)

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hakan hocam eline saglik bunu arka cama uygulasak nasil olur

Alb25

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Nasıl ya, nerede buldun ? Hayırlı olsun :)
Teşekkür ederim,
Detay ürünleri aldığım depoda 1 adet kalmış yıllardır satılmamış herhalde bana nasip oldu, tek ürün olduğu için de 50tl gibi çok uygun bir fiyata aldım:)
Yağmurlu havalarda yan aynalar neredeyse hiçbir şey gözükmüyordu. Soft99 Glaco Zero denemeyi düşünüyordum ama onunda fiyatı bana çok fazla gibi geldi. Arabayı 1-2 ayda bir yıkadığım için uzun süre gidecek diye umuyorum.

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Güncel bilgi vereyim, hafta sonu yıkamaya niyetlendim maalesef adam gibi yıkayamadım, sadece ön yıkama şampuanı kullandım haliyle şampuan ile temas sonrası ürün aynadan akıp gitti.
Bezle silme ve şampuana karşı bir dayanımı maalesef yok. Ama ellemezseniz de dayanımı fena değil. Yağışlı havada iyi iş yapıyor :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İnceleme için teşekkürler İlk çıktığında benimde dikkatimi çeken. İr ürün olmuştu dayanım olarak az gittiğini öğrenince almamıştım. Sanki bu teknolojinin devamını getiremediler. Veya bana denk gelmedi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
İnceleme için teşekkürler İlk çıktığında benimde dikkatimi çeken. İr ürün olmuştu dayanım olarak az gittiğini öğrenince almamıştım. Sanki bu teknolojinin devamını getiremediler. Veya bana denk gelmedi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vardır bir bildikleri :) Zero Mirror bu üründen kat ve kat daha iyi performans veriyor ama bunun gibi pratik bir uygulaması yok. Yıkama yapana kadar performansı iyi gidiyordu ama şampuan temasından sonra sizlere ömür oldu. Neyse, daha şişede bol miktarda var, ben bu sene bu ürünü bitiririm :)

Alb25

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Nasıl ya, nerede buldun ? Hayırlı olsun :)
Hakan abi selamlar, ürünü uyguladıktan sonra ancak paylaşma fırsatı buldum. Ürünü uygulamadan önce aynayı sihirli sünger ve glass cleaner ile temizledim. Ayna yüzeyine su püskürttükten sonra pratik bir şekilde ürünü yüzeye sıktım. Yağmurlu havada kullanma fırsatım oldu ve aynadaki netlik hiç bozulmadı. Aldığım fiyata göre bence çok iyi iş çıkardı. Uygulama sonrası ürün performansını şuradan inceleyebilirsiniz.
Keyifli forumlar dilerim.

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hakan abi selamlar, ürünü uyguladıktan sonra ancak paylaşma fırsatı buldum. Ürünü uygulamadan önce aynayı sihirli sünger ve glass cleaner ile temizledim. Ayna yüzeyine su püskürttükten sonra pratik bir şekilde ürünü yüzeye sıktım. Yağmurlu havada kullanma fırsatım oldu ve aynadaki netlik hiç bozulmadı. Aldığım fiyata göre bence çok iyi iş çıkardı. Uygulama sonrası ürün performansını şuradan inceleyebilirsiniz.
Keyifli forumlar dilerim.
Ürünün bozulmamış ve işini görmüş olmasına ayrı, burada bu bilgiyi video ile paylaşmana ayrı sevindim :) Güle güle kullanasın :)
Şampuan veya bez teması ile ürün aynadan siliniyor. Ben anca 1 ay sonra aracı yıkayabilmiştim anca o zaman yüzeyden silinmişti :)
Bir daha tazeleme fırsatım olmadı. Şişeyi cebimde gezdiriyorum :D :D