NUBUK / ALCANTARA / SÜET Koltuk Temizliği Hk. Yardım

palemdar

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
merhaba. sorularımı yeni konu üzerinden sormamın sebebi, bu tür koltukları olan kullanıcıların verilen cevaplara daha kolay erişimi sağlamak.

volvo r desing yarı deri yarı kumas koltukların kumas kısmı hangi metaryel bilen var mı? yabancı sitelerden baya baktım, kimi süet, kimi alcantara kimi de nubuk diyor, volvo bile kaçamak cevap veriyor :)

deri kısımlarını deri ürünleri ile temizliyorum fakat kumas kısmına 7 yıldır sadece süpürge ile geçtim, temizlik yapmak istiyorum ama kumaş türü ne bilinmiyor:) grnel olarak nubuk olduğu soleniyor.

bazıları nemli bez ile silip geçiyor, kimi k2 velor , kimi köpürmeyen interior cleaner ile silip bez ile silin diyor. yani köpürmeyen bir ürünle silin bez ile kurulayın diyor.

elimde, po, valet carpet cleaner, sonax interior detailer, i2, shniy garafe interior cleaner, kc gs var.
kısacası, bu canına yandığımın kolduğu neyden yapılmış ve vakum. yapmadan nasıl rutin temizlik yapılır :)

https://www.volvov40club.com/threads/r-design-worn-nubuck-seats-how-to-clean.36859/

koltuk bu :)

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
5 yıl boyunca kullandığım bmw e92 serisinde m sport recaro olarak geçen koltuklarda bu kumaştan kullanılmıştı.Koch po ve valet pro carpet kullandım hic sorun yaşamadım rutin temizliklerde.Uygun oranda sulandırarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.Yine uygun sertlikte bi deri fırçası kullanırsanız,yapışmış gibi görünen kısımları kabartmak için iyi olur.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bazıları nubuk ve alcantara kelimesini aynı tür koltuk için kullanıyor ama şöyle bir farklılık var. Esasen nubuk derinin parlak yüzeyi yani cilt kısmı değil iç tarafıdır. Yani deri kemeriniz varsa dış tarafı parlak iç tarafı derinin alt kısmı yani nubuk olduğunu görebilirsiniz. Bunun dışında aynı zamanda süette yine derinin bir yüzeyi olduğundan bu yüzeyler için deri temizleyici gerekir , fakat sizin arabanızdaki kumaş olduğundan kumaş temizleyici herhangi bir ürün ile temizleyebilirsiniz.

Bazı donanımlarda ucuz olduğundan parlak ciltli deri yerine nubuk kullanıldığı için böyle yazabilir fakat bizim ülkeye gelen araçlarda nubuk deri olmadığını biliyorum. O yüzden herhangi kumaş temizleyici sizin işinizi görür

palemdar

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Bazıları nubuk ve alcantara kelimesini aynı tür koltuk için kullanıyor ama şöyle bir farklılık var. Esasen nubuk derinin parlak yüzeyi yani cilt kısmı değil iç tarafıdır. Yani deri kemeriniz varsa dış tarafı parlak iç tarafı derinin alt kısmı yani nubuk olduğunu görebilirsiniz. Bunun dışında aynı zamanda süette yine derinin bir yüzeyi olduğundan bu yüzeyler için deri temizleyici gerekir , fakat sizin arabanızdaki kumaş olduğundan kumaş temizleyici herhangi bir ürün ile temizleyebilirsiniz.

Bazı donanımlarda ucuz olduğundan parlak ciltli deri yerine nubuk kullanıldığı için böyle yazabilir fakat bizim ülkeye gelen araçlarda nubuk deri olmadığını biliyorum. O yüzden herhangi kumaş temizleyici sizin işinizi görür
5 yıl boyunca kullandığım bmw e92 serisinde m sport recaro olarak geçen koltuklarda bu kumaştan kullanılmıştı.Koch po ve valet pro carpet kullandım hic sorun yaşamadım rutin temizliklerde.Uygun oranda sulandırarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.Yine uygun sertlikte bi deri fırçası kullanırsanız,yapışmış gibi görünen kısımları kabartmak için iyi olur.
cevaplar için teşekkür ederim. peki trmizleme işlemi nasıl olmalı? vacuum makinesi gerekir mi?makine olmadığı için beze sıkıp, bezle ovalama mı yapmak gerekir?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
cevaplar için teşekkür ederim. peki trmizleme işlemi nasıl olmalı? vacuum makinesi gerekir mi?makine olmadığı için beze sıkıp, bezle ovalama mı yapmak gerekir?
Eski aracımız 2018 model ve tek sahibi bizdik. Düzenli olarak bezle sildiğim için çok kirli durmuyorlardı ama vakum makinesi ile çektirsek dahi kir çıkacağına inanıyorum. Kısaca bezle ıslak kuru silinebilir ama daha çok günü kurtarmalık temizlik olur , vakum olmadan işlemiş kiri çıkarmak zor.

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Nubuk hayvanın cildinin, alt işlenti ve kazan boyası sonrası zimparalanarak tuylendirilme işlemi ile oluşan tüylü, ısıya ve ışık kaynaklarına karşı dayanıksız(genellikle) sıvılara karşı hassas ve emici bir formudur

Süet hayvanın et kısmında kalan kısmıdır ve aynı nubuk deriler gibi isi ve ışık kaynaklarına karşı genellikle dayanıksız, emici ve hassas gerçek derilerdir.

Alkanatara veya sahte süet ise polyester ipliklerden yapılmış sentetik bir kamaştır.

7 yıldır işlem görmemiş bir alkantara kumaşı; gerekli deneyime ve ürünlere sahip bir profesyonelde ilk ve ağır temizliğinin yapılması doğru olacaktır

Saygılarımla
Bilgilerinize