Octavia motor temizliği ve koruması (3D Grandslam, koch chemie motorplast

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Arabayı yıkadiktan sonra motorun yağına suyuna bakmak için kaputu açtığımda yine sansarin ayak izlerini gördüm. Arabayı aldığından bu yana kiracim kendisi. Kaputun altındaki keceyi yedi daha önce. Motor kısmını yüzeysel temizledikten sonra koch chemie nanomagic ile korumaya almıştım. Kokusundan sanırım epey bir zaman uğramadı. Onceden naftalin falan denemiştim bu kadar etkili olmamıştı.
Serviste keceyi değiştirdikten sonra da bu güne kadar uğramamisti. Gelelim aracımızın motoruna. Kirli halleri

Akü, sigorta kutusu, beyin, alternatöru poşetle ve açıkta kalan kablo birleşim yerlerini streç filmle kapattım.

Bunlarda kiracının ayak izleri

Keceye dokunmamış bu sefer

Yardimcilarimiz; 3D grand slam 1/10, koch chemie green star 1/10,aliexpress jant fırçası ve detay fırçası, bim kalorifer peteği temizleme fırçası. Biraz da el yakmayacak kadar sıcak su.

Koch GS plastik ve kauçuk borularda etkili temizlik yaparken daha kirli, yağlı ve boyalı sac görünen yerlerde Grandslam daha etkili oldu. Üreticinin kullanım sonrası durulama ihtiyacı yok yazmasına ve yagli lekelerde daha iyi olmasından dolayı temizlik sonunda 500 ml Grandslam tamamen bitti. Az miktarda da greenstar kullanmışım. Detay ve jant fırçasını çok kullandim. En çok da jant fırçasını. Petek temizleme fırçasını hiç kullanamadim. Hem çok esnek hem de seyrek kıllı yapısından dolayı burada işlevsiz kaldi. Temizlikten sonra makinayı elektriğe bağlamadan sadece suyun basıncını kullanarak yıkama tabancasının açili atmasıyla duş şeklinde duruladim.
Kompresorle suyun bir kısmını aldıktan sonra poşetleri çıkarıp arabayi çalıştırdım.

Herhangi bir olumsuzluk görmeyince stop edip hafif ıslak motoru korumaya aldım. Koruma ürünü olarak koch chemie motor plast kullandım. Homojen bir dağılım olması için tornador kullandım.

Kilit mekanizmasına liqui molly Sıvı gress sıktım

Kauçuk fitillere sonax gummi

Cam önü pastiklere koch chemie nmpc

Akünün tuylenmis kısımlarını temizledim

Finaller

Uygulamadan 1 gün sonra temiz kuru bir bezle sildim. Ve son hali

İlk defa motor yıkadım. Buhar makinasını evde unuttuğum için bazı inatçı lekeler kaldı. Neyse artık yılda bir yaparım ben bu etkinliği. Kalanları da o zaman hallederiz.
İyi seyirler.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arabayı yıkadiktan sonra motorun yağına suyuna bakmak için kaputu açtığımda yine sansarin ayak izlerini gördüm. Arabayı aldığından bu yana kiracim kendisi. Kaputun altındaki keceyi yedi daha önce. Motor kısmını yüzeysel temizledikten sonra koch chemie nanomagic ile korumaya almıştım. Kokusundan sanırım epey bir zaman uğramadı. Onceden naftalin falan denemiştim bu kadar etkili olmamıştı.
Serviste keceyi değiştirdikten sonra da bu güne kadar uğramamisti. Gelelim aracımızın motoruna. Kirli halleri

Akü, sigorta kutusu, beyin, alternatöru poşetle ve açıkta kalan kablo birleşim yerlerini streç filmle kapattım.

Bunlarda kiracının ayak izleri

Keceye dokunmamış bu sefer

Yardimcilarimiz; 3D grand slam 1/10, koch chemie green star 1/10,aliexpress jant fırçası ve detay fırçası, bim kalorifer peteği temizleme fırçası. Biraz da el yakmayacak kadar sıcak su.

Koch GS plastik ve kauçuk borularda etkili temizlik yaparken daha kirli, yağlı ve boyalı sac görünen yerlerde Grandslam daha etkili oldu. Üreticinin kullanım sonrası durulama ihtiyacı yok yazmasına ve yagli lekelerde daha iyi olmasından dolayı temizlik sonunda 500 ml Grandslam tamamen bitti. Az miktarda da greenstar kullanmışım. Detay ve jant fırçasını çok kullandim. En çok da jant fırçasını. Petek temizleme fırçasını hiç kullanamadim. Hem çok esnek hem de seyrek kıllı yapısından dolayı burada işlevsiz kaldi. Temizlikten sonra makinayı elektriğe bağlamadan sadece suyun basıncını kullanarak yıkama tabancasının açili atmasıyla duş şeklinde duruladim.
Kompresorle suyun bir kısmını aldıktan sonra poşetleri çıkarıp arabayi çalıştırdım.

Herhangi bir olumsuzluk görmeyince stop edip hafif ıslak motoru korumaya aldım. Koruma ürünü olarak koch chemie motor plast kullandım. Homojen bir dağılım olması için tornador kullandım.

Kilit mekanizmasına liqui molly Sıvı gress sıktım

Kauçuk fitillere sonax gummi

Cam önü pastiklere koch chemie nmpc

Akünün tuylenmis kısımlarını temizledim

Finaller

Uygulamadan 1 gün sonra temiz kuru bir bezle sildim. Ve son hali

İlk defa motor yıkadım. Buhar makinasını evde unuttuğum için bazı inatçı lekeler kaldı. Neyse artık yılda bir yaparım ben bu etkinliği. Kalanları da o zaman hallederiz.
İyi seyirler.
Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Buhar makinesi yağlı yüzeylerde güzel iş çıkarıyor ama rutin mevsim geçişlerinde daima temizlenen motorlarda yani tozlu halinde fazla bişi beklememek lazım buhardan. Normal apc sıkıp silmek daha ekonomik ve pratik oluyor. Bende Selsili denedim ama hiç beğenmedim çok yağlı bir yapısı var.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık hocam, tam gerektiği gibi temizlik olmuş. Misafirinizde uğramazsa çok daha iyi olur gibi :) maşallah

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık güzel bir temizlik olmuş. Motor içlerimiz benzer yapıda. 4. Fotoda görünen farın arka alt kısmında köşelerde koyu kahverengi olup kalıplaşan kirleri nasıl söktünüz acaba? Oralara ne kadar fırça da yapsam ürün de sıksam tam ulaşamadım

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@mtekin ellerinize sağlık, hayati yerleri özenle yalıtmışsınız kafa rahat bir temizlik olmuş. Sonuç çok başarılı, temizlik sonrası pırıl pırıl motoru dakikalarca izleyesi geliyor insanın :)

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok güzel bir temizlik olmuş ellerinize sağlık. Sansar sıkıntısı varsa düzenli olarak kaputu kaldırmayı ihmal etmeyin. Arada yine nanomagic sıkın derim naçizane

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
[/QUOTE]
Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Buhar makinesi yağlı yüzeylerde güzel iş çıkarıyor ama rutin mevsim geçişlerinde daima temizlenen motorlarda yani tozlu halinde fazla bişi beklememek lazım buhardan. Normal apc sıkıp silmek daha ekonomik ve pratik oluyor. Bende Selsili denedim ama hiç beğenmedim çok yağlı bir yapısı var.
Teşekkür ederim. Buhar makinasını sadece 2 yerde avuç içi kadar bir bölümde kullanmak gerekecekti. Yani önce apc ile temizlik çıkmayan yerler için buhar kullanmayı düşünüyorum. Wurth dahil hiçbir aerosol sprey kullanmadım daha önce. Ama bu şekilde temizlik beni tatmin etti açıkçası.
Eline sağlık, çok güzel tertemiz olmuş
Teşekkür ederim
Ellerine sağlık, forumda görmeyi sevdiğimiz kareler.:)
Teşekkür ederim.
Elinize sağlık, finaldeki görüntü harika olmuş.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim
ellerınze saglık, süper temizlik olmus, yakın zamanda bende yıkamayı dusunuyrdm
Bende forumdaki arkadaşlardan gaza gelip yıkadım.:)
Emeğinize sağlık hocam, tam gerektiği gibi temizlik olmuş. Misafirinizde uğramazsa çok daha iyi olur gibi :) maşallah
Teşekkür ederim. İnşallah gelmez.
Elinize sağlık güzel bir temizlik olmuş. Motor içlerimiz benzer yapıda. 4. Fotoda görünen farın arka alt kısmında köşelerde koyu kahverengi olup kalıplaşan kirleri nasıl söktünüz acaba? Oralara ne kadar fırça da yapsam ürün de sıksam tam ulaşamadım
Teşekkür ederim. Tam yerini anlamadım ama sadece belirttiğim ürünleri kullandım. Resim yükleyebilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.
@mtekin ellerinize sağlık, hayati yerleri özenle yalıtmışsınız kafa rahat bir temizlik olmuş. Sonuç çok başarılı, temizlik sonrası pırıl pırıl motoru dakikalarca izleyesi geliyor insanın :)
Teşekkür ederim. Bazı detailer ve profesyonellerde dahil olma üzere yakıtlardan yıkıyorlar ama ben risk alamadım açıkçası. Motorplast görüntüsü çok parlak geldi bana. Ben sıfır gibi olmasını istiyordum. Bu galerici arabası gibi parladı:)
Elinize sağlık çok güzel görünüyor pırıl pırıl parlıyor maşallah.
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim
Çok güzel bir temizlik olmuş ellerinize sağlık. Sansar sıkıntısı varsa düzenli olarak kaputu kaldırmayı ihmal etmeyin. Arada yine nanomagic sıkın derim naçizane
Teşekkür ederim. Sık sık kontrol ederim. Bakalım motorplast nmpc gibi sansarsavar etkisi gösterecek mi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
1 gün sonra matlaşıyor, ilk uygulayınca parlak olur. Ürünü gereğinden fazla uygulayınca da fazla parlak oluyor. Normalde görüntüsü satinin bir üstü, parlağın altı. Tam istediğimiz gibi aslında

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eline sağlık hocam, tertemiz olmuş. Ben sansarı merak ettim :) Cidden sansar mı giriyor motora ya. Çok enteresan :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Motor kendine gelmiş. :alkis: Bu kemirgen Allah'tan başka yerleri kemirmemiş.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerinize sağlık, kiraci bir daha ugramaz umarım :)

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Motor şahane olmuş, elinize sağlık.

Kemirgen konusuna gelecek olursak;

Eline sağlık hocam, tertemiz olmuş. Ben sansarı merak ettim :) Cidden sansar mı giriyor motora ya. Çok enteresan :)
Bunu geçen ay tecrübe ettik, bir abimizin golf'üne gece girip motordaki hortumları kemirmiş, araç arıza ışığı yakıyordu anlam veremiyorduk. Servise götürür götürmez anladılar, giden ilk biz değilmişiz, böyle şikayetle gelen çok oluyormuş bizim burada. Kemirgen arkadaşlar vw grup motorlarını seviyor galiba :)