Octavia motor temizliği ve koruması (3D Grandslam, koch chemie motorplast

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@mtekin, bey elinize saglık. çok başarılı bir temizlik olmuş .daha önce yapmakta geç kalmışsınız. güzel günlerde kirletin.

iyi detaylar.

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Elinize sağlık, çok güzel temizlik olmuş. Finaller bana da çok parlak geldi, birkaç gün sonraki halini de paylaşır mısınız ?

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
elinize sağlık. poşetle neden 2 yeri kapadınız? birisinde akü var soldaki kısımda sağda ne var? benimde aynı şekilde akü. sağdaki var mıydı hatırlayamadım.

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Elinize sağlık, güzel olmuş, fakat bu arkadaşın yaşı, kmsi nedir? Kasaya bakılırsa biraz fazla kirlenmiş gibi

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Eline sağlık hocam, tertemiz olmuş. Ben sansarı merak ettim :) Cidden sansar mı giriyor motora ya. Çok enteresan :)
Teşekkür ederim. Geceleri görüyorum dolaştığını. Maalesef sansar.
Ellerinize sağlık. Motor kendine gelmiş. :alkis: Bu kemirgen Allah'tan başka yerleri kemirmemiş.
Teşekkür ederim. Tek temennim motora zarar verecek yerlere zarar vermemesi.
Ellerinize sağlık, kiraci bir daha ugramaz umarım :)
Teşekkür ederim. Mutualizm bir biçimde yaşasak benim için sorun olmayacak aslinda:)
Motor şahane olmuş, elinize sağlık.

Kemirgen konusuna gelecek olursak;

Bunu geçen ay tecrübe ettik, bir abimizin golf'üne gece girip motordaki hortumları kemirmiş, araç arıza ışığı yakıyordu anlam veremiyorduk. Servise götürür götürmez anladılar, giden ilk biz değilmişiz, böyle şikayetle gelen çok oluyormuş bizim burada. Kemirgen arkadaşlar vw grup motorlarını seviyor galiba :)
Teşekkür ederim. Bir tanıdığın sıfır doblosuna da girmiş yaramaz. Turbo hortumunu kemirdigini yolda kalıp servise çektikleri de öğrenmişler.
@mtekin, bey elinize saglık. çok başarılı bir temizlik olmuş .daha önce yapmakta geç kalmışsınız. güzel günlerde kirletin.

iyi detaylar.
Teşekkür ederim. Motora zarar veririm endişesiyle yapamıyordum. Forumdaki motor temizliği konularından gaza gelip gözümü kararttim.
Elinize sağlık, çok güzel temizlik olmuş. Finaller bana da çok parlak geldi, birkaç gün sonraki halini de paylaşır mısınız ?
Teşekkür ederim. Tabiki paylaşırım.
elinize sağlık. poşetle neden 2 yeri kapadınız? birisinde akü var soldaki kısımda sağda ne var? benimde aynı şekilde akü. sağdaki var mıydı hatırlayamadım.
Teşekkür ederim. Sağda beyin ve sigorta kutusu var.
Teşekkür ederim.
Elinize sağlık, güzel olmuş, fakat bu arkadaşın yaşı, kmsi nedir? Kasaya bakılırsa biraz fazla kirlenmiş gibi
Teşekkür ederim. 2016 model 40000 km de.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Teşekkür ederim. Geceleri görüyorum dolaştığını. Maalesef sansar.

Teşekkür ederim. Tek temennim motora zarar verecek yerlere zarar vermemesi.

Teşekkür ederim. Mutualizm bir biçimde yaşasak benim için sorun olmayacak aslinda:)

Teşekkür ederim. Bir tanıdığın sıfır doblosuna da girmiş yaramaz. Turbo hortumunu kemirdigini yolda kalıp servise çektikleri de öğrenmişler.

Teşekkür ederim. Motora zarar veririm endişesiyle yapamıyordum. Forumdaki motor temizliği konularından gaza gelip gözümü kararttim.

Teşekkür ederim. Tabiki paylaşırım.

Teşekkür ederim. Sağda beyin ve sigorta kutusu var.

Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. 2016 model 40000 km de.
beyin ve sigorta kutusunu nasıl temizliyorsunuz peki?

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Elinize sağlık çok güzel olmuş , misafiriniz tekrar uğramaz umarım :) .
Motorplast sulandırılmadan mı kullanılıyor , ben biraz mat sevdiğimden fazla parlak gibi geldi bana .

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Elinize sağlık çok güzel olmuş
Teşekkür ederim
beyin ve sigorta kutusunu nasıl temizliyorsunuz peki?
Duş şeklinde suyla duruladiktan ve kompresör yardımıyla fazlalık sularından arindirdiktan sonra poşetleri çıkartıp fırçaya sıktığım KC GS ile temizleyip MF bezle sildim.
Elinize sağlık çok güzel olmuş , misafiriniz tekrar uğramaz umarım :) .
Motorplast sulandırılmadan mı kullanılıyor , ben biraz mat sevdiğimden fazla parlak gibi geldi bana .
Teşekkür ederim. Ben bölünmüş olarak aldigimdan uygulama kılavuzu yoktu. Satıcı firmaların linklerinden ve forumdaki örnek uygulamalardan edindiğim bilgiye göre sulandirilmadan kullanılıyor. Fakat ıslak veya kuru yüzeye uygulanabilir yazıyor. Yani motoru yıkadiktan sonra bezle silmenize gerek kalmıyor.

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Uygulama yapalı 12 gün oldu. Araba sürekli sehirici binildi. Park edildiği yer yakınında yol calimasi vardı. On cam altından belli oluyordur araba baya kirlendi. Henuz hiç yıkanmadı. Parmağımla baktım. Toz yok denecek kadar az. İlk uyguladigimdaki yağlı parlak görünüm kaybolmuş. Bu halini daha çok sevdim.