“Oldie but a goldie” Bmw e92@MGaraj Detay Günlükleri

muratyz

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Herkese merhaba,
Bi süredir böyle bi konu açmak istiyordum ama kısmet bugüneymiş.Bundan sonrada elinimden geldiğince bu konu altında yapmaya çalıştıklarımı paylaşmak istiyorum.

Fazla uzatmadan hemen detaylara geçeyim.
Aracım 2008 model Bmw e92 coupe metalik siyah renkte.Yaklaşık 4 yıldır bende sayılır.
Elimde fotoğrafı yok ama ilk aldığımda boya durumu berbat bi haldeydi yapılan kasap işi pasta cilalar ve yıkamacılarda kullanılan kostikler yüzünden.Arkadaşlarım aracın hafiften kahverengimsi yeşilimsi bi hal aldığını söylemişlerdi.Neyseki buralarda öğrendiklerimle acemide olsam kendim yavaş yavaş polisaj vs yaparak düzeltmeye çalıştım.
Son zamanlardan bir fotoğraf

Çok uzatmadan bikaç gündür süren aşırı yağmur ve fırtına rüzgarların ardından bugün bi yıkama yaptım.Fotoğraflarım biraz kalitesiz olabilir umarım kusruma bakmazsınız

Kirliler

Aracı dolu riskine karşı kapalı alanda tutmaya çalıştım 1 gün sadece yağmur altında kaldı.oyüzden fazla bi kirli değiliz

Davlumbaz jant lastik detayıyla başladım.

Davlumbazlara 1:3 ceviz epoca pompayla ve jantlara 1:5 bilberry
Billbery uzun zamandır alıştığım bi ürün ancak jantlara yakın zamanda uyguladığım fussoyu tek seferde öldürmedi ama sakat bıraktı :) hernekadar finishini sevsemde bidaha almam sanırım

Jant ve davlumbazların işi bitince
Yakın zamanda edindiğim autoglym polar blast ile prewashu yaptım.Köpük performansı güzel ama idareli kullanımlık bi ürün değil 1:5 tavsiye edilen sulandırma.Kir sökücülük pek hoşuma gitmediği için daha önceden elimde olan cevizi verdim içine yarı yarıya karıştırdım.şuan gayet güzel temizliyor.Şu ceviz her derde deva gibi :)
1:5 polarblast ceviz karışımı Pa foamlance ile

Köpükler işini yaparken ufak detaylar

Duruluyorz

Prewash adımı sonrası 1 haftalık valetpro beading marvellous boncuklarının durumu

Devamında çift kova temaslı yıkamaya geçiyorz hiç bekletmeden.Havaların sıcak olması ve sularında kireçli olmasından dolayı beklemeye hiç gelmiyor

5-6 litre suya 25 ml zymöl şampuan kullandım.Zymöl şampuan benim tek favori şampuanım.Nedense başka şampuanları (adams,concentrated,nms,gwash) pek sevemedim.

Temaslı yıkamada çift kova ve çift eldiven kullanıyorm.Kovalarda cg henüz edinemediğim için eski sistem geleneksel kovalarımız

Eldiven olarakta ufs koyuyünü ve meguiars mf eldiven kullanıyorm.Ufs beklediğim dayanıklılıkta çıkmadı,meg ise sadece tampon ve eteklerde kullanıyorm.Yeni eldiven ve pad arayışındayım bu yüzden

Durulama sonrası sevgili @Vauxhall dan aldğım herkesin çeyizinde olması gerektiği söylenen twisted pile bez ile 5dk da aracı kuruladım.

Yakın zamanda wax uygulaması yapmış olduğum için detailer yada hızlı wax uygulamasına ihtiyaç duymadım.

Napsam napsam derken,aklıma hala kışlık havuzlu 5d paspaslarımı kullandığım aklıma geldi.Yazlıklara ufak dokunuşlar yapıp diğerlerini biraz dinlendirmenin zamanı gelmişti
Yazlık velur paspaslar

Sahnede assolist vp carpet cleaner,fırça ve eski meg bezler var

Eh işte biraz temizlendi gibi

50/50 yapalım

Bunlarda kışlık kullandığım havuzlu paspaslar,kışa kadar saklamak üzere temizliyorm.

Paspaslarımızı yerleştirmeden altları temizde olsa inceden süpürüyorum

Süpürgeyi 2-3 sene önce tekzenden çok uygun bi fiyata almıştım.Elektrikli simbo marka,çekiş güzel ama aralara girme aparatı olmaması kötü.alırken o aparat neden aklıma gelmemiş bilmiyorm.

Hazır aracın içine girmişken koltukları kc polstar ile fıslayıp bezle duruladım.

Koltuklar alcantra deri Daha önceleri vp carpet cleaner kullanıyordum bi zararını görmedim ama polstar bu işin ehli.
İç kısımları af spritz ile detaylandırıp koruma altına aldım.
Favori ürünüm iç aksamda

Artık yorulur gibi oldum,davlumbazlara magic dressing lastiklere meg endurance

Ve bitirdim,çok fazla final foto alamadım akşam olduğundan :(

Hızlı gecelerde lakabımız karagergedan :D

İlk defa böyle konu açıyorum,bi kusurum olduysa affola

Okuduğunuz için teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık çok güzel olmuş :)

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ellerine sağlık, konu güzel, araba güzel, jantlar güzel, akrapovicler güzel. Ne hatası kırk yıldır konu açıuormuşsun gibi...
Eksoz ayrı bir detay istiyor, çok güzel, jantlarda tam tam detaylık, en sevdiğim cins. Kullandığın ürünlerde güzel seçimler yapmışsın. Tam bir kara yılan olmuş.
Wax da çok güzel boncuklama yapmış, unutmuşuz bu waxın boncuklarını hatırlattın. Bir iki kullanımlık kalmıştı elimde, piyasaya çıkarma vakti gelmiş.
Zevk alarak okudum. Devamını bekleriz. Ağzımıza bir parmak bal çalıp uzatma arayı.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık maşAllah çok güzel olmuş siyah bi başka oluyor temiz olunca kışlık paspaslar çok güzelmiş onur abinin dediği gibi bu jantlar tipini çok seviyorum

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Valla böyle kusur her zaman olsun o zmn Maşallah sana da arabaya da güzel iş çıkarmışsın :atess:

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
Güzel uygulama olmuş. Jantlara detay yapmak isterdim. Harika görünüyor içeriye rahatça ulaşılması zorlamadan çalışmaya çok uygun.

Bu araba daha güzel waxları hak ediyor. Sal carnaubayı hocam.

Maşallah

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Elinize sağlık araç güzel, malzemeler güzel, ilk foto ayrı güzel :nazar:. Piano Black olmaması ne kadar güzel araba içinde :komik:.

Janttaki fusso 1:5 bilberryye iyi bile dayanmış. 1:8-1:10 oranda prep olarak dahi kullanılan bir ürün zira.

Bu arada konular akıyor maşallah ne cevherler varmış :).

muratyz

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Elinize sağlık çok güzel olmuş :)

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederim :)
Ellerine sağlık, konu güzel, araba güzel, jantlar güzel, akrapovicler güzel. Ne hatası kırk yıldır konu açıuormuşsun gibi...
Eksoz ayrı bir detay istiyor, çok güzel, jantlarda tam tam detaylık, en sevdiğim cins. Kullandığın ürünlerde güzel seçimler yapmışsın. Tam bir kara yılan olmuş.
Wax da çok güzel boncuklama yapmış, unutmuşuz bu waxın boncuklarını hatırlattın. Bir iki kullanımlık kalmıştı elimde, piyasaya çıkarma vakti gelmiş.
Zevk alarak okudum. Devamını bekleriz. Ağzımıza bir parmak bal çalıp uzatma arayı.
Sayın Masterim senden bunları duymak benim için bi onur,beğenmene sevindim gerçekten.Bikere kabuğumu kırdım ya devamı gelir inşaallah arayı uzatmam
Elinize sağlık maşAllah çok güzel olmuş siyah bi başka oluyor temiz olunca kışlık paspaslar çok güzelmiş onur abinin dediği gibi bu jantlar tipini çok seviyorum
Sağolun,çok teşekkür ederim.Kışlık paspaslarımı bende beğeniyorum,alta hiçbşy geçmiyor nerdeyse.Koca kış taban halısı tertemiz durdu nerdeyse.tavsiye ederim
Valla böyle kusur her zaman olsun o zmn Maşallah sana da arabaya da güzel iş çıkarmışsın :atess:
Teşekkür ediyorum üstad,senin konularındaki finishlere hastayım coşturuyosun opak poloyu
Sağolun,teşekkür ederim
Güzel uygulama olmuş. Jantlara detay yapmak isterdim. Harika görünüyor içeriye rahatça ulaşılması zorlamadan çalışmaya çok uygun.

Bu araba daha güzel waxları hak ediyor. Sal carnaubayı hocam.

Maşallah
Teşekkürler üstadım,beğenmene sevindim.evet jantlar detaya çok müsait fırça vs cok kolay çalışıyor arkaya elle vs ulaşmak çok kolay.Sen sal diyosan elimden geleni yapıcam carnauba için :)
Elinize sağlık araç güzel, malzemeler güzel, ilk foto ayrı güzel :nazar:. Piano Black olmaması ne kadar güzel araba içinde :komik:.

Janttaki fusso 1:5 bilberryye iyi bile dayanmış. 1:8-1:10 oranda prep olarak dahi kullanılan bir ürün zira.

Bu arada konular akıyor maşallah ne cevherler varmış :).
Çok teşekkürler Sn @Paian.Bilberry bitince artık aramızdaki anlaşmayı fesh edicem,Azcık piano olsaymış fena olmazmış,hep mat hep mat olmuyor biyerden sonra insan kaşınıyor :)Fotoğrafı beğenmenize sevindim

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kusur yok çok güzel görünüyor maşallah. Elinize sağlık.

Sabah sabah 3d magic resmini bile görünce içim bir hoş oldu, kokusunu sevmediğim ürünlerden kendisi.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerinize sağlık, aracında maşallahi var :) :nazar:

frkozdmr

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık. Herşey çok güzel olmuş. Allah nazarlardan saklasın. Sağlıkla kullanın..

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@muratyz ellerine sağlık, çok güzel uygulama olmuş. Valet Pro'nun boncuklanması da ayrı güzel.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık çok güzel bir uygulama olmuş. Arabayada maşallah diyelim.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Elinize sağlık
Arabaya da maaşallah :nazar:
Basık bir 3 serisi coupe herkesin bir dönem de olsa (mütemadiyen de olabilir) hayallerini süslemiştir
Sizinki de maaşallah tam hayallerindeki gibi :nazar:

muratyz

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Kusur yok çok güzel görünüyor maşallah. Elinize sağlık.

Sabah sabah 3d magic resmini bile görünce içim bir hoş oldu, kokusunu sevmediğim ürünlerden kendisi.
Teşekkürler,Evet kokusu gerçekten ağır.bilmeyen birine sinek ilacı diye yutturursunuz :)
Ellerinize sağlık, aracında maşallahi var :):nazar:
Teşekkürler adminim
Elinize sağlık. Herşey çok güzel olmuş. Allah nazarlardan saklasın. Sağlıkla kullanın..
Amin sağolun,hep birlikte sağlıkla kazasız belasız inşaallah
Teşekkürler Recep üstadım,uzun zamandır görmedim senin emsalsiz mavi makinayı şöyle güzel bi wax sonrası
@muratyz ellerine sağlık, çok güzel uygulama olmuş. Valet Pro'nun boncuklanması da ayrı güzel.
Çok teşekkür ederim Murat abi :tesekkurr:
Ellerine sağlık çok güzel bir uygulama olmuş. Arabayada maşallah diyelim.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkürler Sensei :)
Elinize sağlık
Arabaya da maaşallah :nazar:
Basık bir 3 serisi coupe herkesin bir dönem de olsa (mütemadiyen de olabilir) hayallerini süslemiştir
Sizinki de maaşallah tam hayallerindeki gibi :nazar:
Çok teşekkür ederim üstadım,hayal eden isteyen herkese nasip olsun inşaallah
e92, bence yakın dönemdeki en güzel bmw kasası, Güzel duruyor, güle güle kullanın
Sağolun teşekkürler