“Oldie but a goldie” Bmw e92@MGaraj Detay Günlükleri

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık araç da uygulama da şahane. :alkis:
Kıymetini bilen birinde olması da ayrı güzel. Çünkü bu araçlar çok hor kullanılıyor ve hiç bakılmıyor.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@muratyz, bey ellerinize saglık çok güzel temizlik olmuş paspaslar ayrı güzel . araç efso güzel günlerde kirletin .iyi detaylar.

muratyz

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Ellerinize sağlık keyifle okudum :) Devamını bekleriz
Teşekkürler,devamı gelicek inşaallah :alkis:
@muratyz Eline sağlık. Havuzlu paspaslara bittim,eridim :) Keşke benim olsaaaa :D:D:D
Teşekkürler Hakan abi 5 kasayı sattık demiştin en son ama temin ettiğim kişiye yönlendirebilirim :atess:
Ellerinize sağlık araç da uygulama da şahane. :alkis:
Kıymetini bilen birinde olması da ayrı güzel. Çünkü bu araçlar çok hor kullanılıyor ve hiç bakılmıyor.
Çok teşekkürler,kıymetini bilmeye çalışıyorum.Dediğiniz gibi temiz kalan sayısı malesef azaldı
@muratyz, bey ellerinize saglık çok güzel temizlik olmuş paspaslar ayrı güzel . araç efso güzel günlerde kirletin .iyi detaylar.
Ege üstadım teşekkür ederim,izinizden gelmeye çalışıyorum

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Teşekkürler Hakan abi 5 kasayı sattık demiştin en son ama temin ettiğim kişiye yönlendirebilirim :atess:
Sağolasın, F10'u gönderdik :) Subaru'da bu kadar geniş havuzlu paspas olsa şahane olurdu :) O nedenle de kıskandım :) Güle güle kullan, kazasız-belasız sürüşler dilerim :)

furkanaykac

Acemi Detaycı
Üye
İl
Çorum
Herkese merhaba,
Bi süredir böyle bi konu açmak istiyordum ama kısmet bugüneymiş.Bundan sonrada elinimden geldiğince bu konu altında yapmaya çalıştıklarımı paylaşmak istiyorum.

Fazla uzatmadan hemen detaylara geçeyim.
Aracım 2008 model Bmw e92 coupe metalik siyah renkte.Yaklaşık 4 yıldır bende sayılır.
Elimde fotoğrafı yok ama ilk aldığımda boya durumu berbat bi haldeydi yapılan kasap işi pasta cilalar ve yıkamacılarda kullanılan kostikler yüzünden.Arkadaşlarım aracın hafiften kahverengimsi yeşilimsi bi hal aldığını söylemişlerdi.Neyseki buralarda öğrendiklerimle acemide olsam kendim yavaş yavaş polisaj vs yaparak düzeltmeye çalıştım.
Son zamanlardan bir fotoğraf

Çok uzatmadan bikaç gündür süren aşırı yağmur ve fırtına rüzgarların ardından bugün bi yıkama yaptım.Fotoğraflarım biraz kalitesiz olabilir umarım kusruma bakmazsınız

Kirliler

Aracı dolu riskine karşı kapalı alanda tutmaya çalıştım 1 gün sadece yağmur altında kaldı.oyüzden fazla bi kirli değiliz

Davlumbaz jant lastik detayıyla başladım.

Davlumbazlara 1:3 ceviz epoca pompayla ve jantlara 1:5 bilberry
Billbery uzun zamandır alıştığım bi ürün ancak jantlara yakın zamanda uyguladığım fussoyu tek seferde öldürmedi ama sakat bıraktı :) hernekadar finishini sevsemde bidaha almam sanırım

Jant ve davlumbazların işi bitince
Yakın zamanda edindiğim autoglym polar blast ile prewashu yaptım.Köpük performansı güzel ama idareli kullanımlık bi ürün değil 1:5 tavsiye edilen sulandırma.Kir sökücülük pek hoşuma gitmediği için daha önceden elimde olan cevizi verdim içine yarı yarıya karıştırdım.şuan gayet güzel temizliyor.Şu ceviz her derde deva gibi :)
1:5 polarblast ceviz karışımı Pa foamlance ile

Köpükler işini yaparken ufak detaylar

Duruluyorz

Prewash adımı sonrası 1 haftalık valetpro beading marvellous boncuklarının durumu

Devamında çift kova temaslı yıkamaya geçiyorz hiç bekletmeden.Havaların sıcak olması ve sularında kireçli olmasından dolayı beklemeye hiç gelmiyor

5-6 litre suya 25 ml zymöl şampuan kullandım.Zymöl şampuan benim tek favori şampuanım.Nedense başka şampuanları (adams,concentrated,nms,gwash) pek sevemedim.

Temaslı yıkamada çift kova ve çift eldiven kullanıyorm.Kovalarda cg henüz edinemediğim için eski sistem geleneksel kovalarımız

Eldiven olarakta ufs koyuyünü ve meguiars mf eldiven kullanıyorm.Ufs beklediğim dayanıklılıkta çıkmadı,meg ise sadece tampon ve eteklerde kullanıyorm.Yeni eldiven ve pad arayışındayım bu yüzden

Durulama sonrası sevgili @Vauxhall dan aldğım herkesin çeyizinde olması gerektiği söylenen twisted pile bez ile 5dk da aracı kuruladım.

Yakın zamanda wax uygulaması yapmış olduğum için detailer yada hızlı wax uygulamasına ihtiyaç duymadım.

Napsam napsam derken,aklıma hala kışlık havuzlu 5d paspaslarımı kullandığım aklıma geldi.Yazlıklara ufak dokunuşlar yapıp diğerlerini biraz dinlendirmenin zamanı gelmişti
Yazlık velur paspaslar

Sahnede assolist vp carpet cleaner,fırça ve eski meg bezler var

Eh işte biraz temizlendi gibi

50/50 yapalım

Bunlarda kışlık kullandığım havuzlu paspaslar,kışa kadar saklamak üzere temizliyorm.

Paspaslarımızı yerleştirmeden altları temizde olsa inceden süpürüyorum

Süpürgeyi 2-3 sene önce tekzenden çok uygun bi fiyata almıştım.Elektrikli simbo marka,çekiş güzel ama aralara girme aparatı olmaması kötü.alırken o aparat neden aklıma gelmemiş bilmiyorm.

Hazır aracın içine girmişken koltukları kc polstar ile fıslayıp bezle duruladım.

Koltuklar alcantra deri Daha önceleri vp carpet cleaner kullanıyordum bi zararını görmedim ama polstar bu işin ehli.
İç kısımları af spritz ile detaylandırıp koruma altına aldım.
Favori ürünüm iç aksamda

Artık yorulur gibi oldum,davlumbazlara magic dressing lastiklere meg endurance

Ve bitirdim,çok fazla final foto alamadım akşam olduğundan :(

Hızlı gecelerde lakabımız karagergedan :D

İlk defa böyle konu açıyorum,bi kusurum olduysa affola

Okuduğunuz için teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Efsane olmuş benimde canım bi e92 335i n54 çekiyor yaaaa :)
Ayrıca ekipmanlarımız hemen hemen denk :)
Fark bir tane foam lance :) Alayı aynı :) Hatta carpeti sizin öneriniz üzerine almıştım :D

muratyz

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Efsane olmuş benimde canım bi e92 335i n54 çekiyor yaaaa :)
Ayrıca ekipmanlarımız hemen hemen denk :)
Fark bir tane foam lance :) Alayı aynı :) Hatta carpeti sizin öneriniz üzerine almıştım :D
N54 makinası bu kasayı başka bi boyuta taşıyor,inşaallah temiz düzgün gönlünüzce bi araç denkgelir ve sahibi olursunuz.
Benim foamlance taşdevrinden kalma :) Pa markası,hiç görmüyorm satan yada temin eden.Vp carpet hereve lazım bi ürün.Döşeme namına ne varsa temizliyor.Polstar almadan alcantra koltukları bile carpetle temizliyordum,çok yönlü ve ekonomik bi ürün

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerinize sağlık araç estetik olarak hala çok güzel gözüküyor BMW nin sevdiğim modellerinden. Siyah renk tam detay için olmuş bol bol uygulama buradan bekleriz bundan böyle. Jantlar da bu kasaya çok yakışan model hem de tam detaylık ve siyaha boyamalık. :)