Ön yıkama şampuanları testi

FRTDRN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gerçekten adamlar güzel test yapmış her ne kadar tam olarak anlayamasakta .. :) Ben Valet Pro ANSF Kullanıyordum fakat videodan sonra Magifoam'a Karar kıldım. Bu videoyu bize ulaştırdığınız için Teşekkür ederiz.

ercan_wrc

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Gerçekten adamlar güzel test yapmış her ne kadar tam olarak anlayamasakta .. :) Ben Valet Pro ANSF Kullanıyordum fakat videodan sonra Magifoam'a Karar kıldım. Bu videoyu bize ulaştırdığınız için Teşekkür ederiz.
Bende bu zamana kadar Flowey EV13 kullanıyordum geçen hafta Magifoam aldım ama henüz deneyimleyemedim.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Umarım Memnun Kalırsınız. Benim merak ettiğim bi konu var. PH değeri artarsa ne gibi fark olur boya üzerinde ?
Ph seviyesine göre değişmekle beraber, bu etkiler çok uzun zamanda da ortays çıkabilir, bir anda da gelişebilir. Araç üreticisinin seçtiği malzeme, sonradan boyatma bu etkilerde direk muhatabımız

Koruma gider
Puslu, paslı, mat bir tabaka oluşturur
Plastik aksamlar sertleşmeye başlar
Plastikler renk atmaya başlar, ele-beze bulaşır

Yani ilk maddeden sonrası bir detailing sitesinde zikredilmesi nahoş bir durum. Yeterli imkan ve ürün varken tercihi soft ph ürünleri kullanmak makul

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
parayı sorun etmeyecekseniz kesinlikle Magifoam, ama fiyat performans olarak sorarsanız EV13,
Magifoam daha iyi temizliyor ama kullanım miktarını yüksek tutmak lazım iyi köpük almak için, ev13 temizlik olarak ev13'ün 1 tık gerisinde ama fiyat ve kullanılan miktar olarak daha uygun fiyatlı.
Aracınız çok aşırı kirli değilse EV13 , çok kirliyse Magifoam , ikisini de kullanmış birisi olarak görüşüm bu yönde

ercan_wrc

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Magifoam'ı bugün denedim. 460ml suya 40ml olacak şekilde kullandım. Yüzeyde kalması gerçekten müthiş. Size bol bol zaman veriyor. Kir sökme konusunda orta bence. Gerçi araba 1 aydır yıkanmıyordu ve defalarca yağmur yağdı ve artık beyaz arabada ayna altları stoplar gibi yerlerden siyah sular inip leke şeklinde kurumuştu hep yani bunları zaten eldivensiz sökmesini pek beklemiyordum. Köpük yoğunluğu da oldukça iyiydi. Ben beğendim. Araç kirliyse magifoam yoksa ev13 olarak devam edeceğim ama bence sarfiyat olarak çok makul bir ürün. Ev13 ile 100ml kullanırken daha fazla köpüğü magifoamda 40ml ile aldım.

yalin

Çaylak Detaycı
Üye
Magifoam'ı bugün denedim. 460ml suya 40ml olacak şekilde kullandım. Yüzeyde kalması gerçekten müthiş. Size bol bol zaman veriyor. Kir sökme konusunda orta bence. Gerçi araba 1 aydır yıkanmıyordu ve defalarca yağmur yağdı ve artık beyaz arabada ayna altları stoplar gibi yerlerden siyah sular inip leke şeklinde kurumuştu hep yani bunları zaten eldivensiz sökmesini pek beklemiyordum. Köpük yoğunluğu da oldukça iyiydi. Ben beğendim. Araç kirliyse magifoam yoksa ev13 olarak devam edeceğim ama bence sarfiyat olarak çok makul bir ürün. Ev13 ile 100ml kullanırken daha fazla köpüğü magifoamda 40ml ile aldım.
Cok tesekkur ederim bilgilendirme icin... Ben ev 13 ten devam edecegim gibi cunku arabanin kirlenmesine pek imkan vermiyorum

Hür Can Tümay

Amatör Detaycı
Üye
İl
ankara
Bende magifoam ı bu forum sayesinde tanıdım. Artık araç çok kirliyse, ön yıkama da başka şampuan gözüm görmüyor :sırıtan1:

Eğer araç çok kirli değilse Autoglym Polar Blast ıda kullanıyorum.

FRTDRN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ph seviyesine göre değişmekle beraber, bu etkiler çok uzun zamanda da ortays çıkabilir, bir anda da gelişebilir. Araç üreticisinin seçtiği malzeme, sonradan boyatma bu etkilerde direk muhatabımız

Koruma gider
Puslu, paslı, mat bir tabaka oluşturur
Plastik aksamlar sertleşmeye başlar
Plastikler renk atmaya başlar, ele-beze bulaşır

Yani ilk maddeden sonrası bir detailing sitesinde zikredilmesi nahoş bir durum. Yeterli imkan ve ürün varken tercihi soft ph ürünleri kullanmak makul
bu durumda Magifoam biraz sınıfta kalıyor o zman. 12.7 pekte Nötr'e yakın bi değer değil

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bu tarz şampuan testlerini izledikten sonra yanarım yanarım Bh autofoamı 1 lt aldığıma yanarım. Keşke direk orjinal 5 lik alıp geçseymişim , pompayla kullanıyorum. Hem temizliğinden hemde kullanım kolaylığından aşırı memnunum.

Tabi fiyatı pahalı olduğundan yazları yada pek kirli değilse ev13 ile devam ediyorum

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
firma ısırarla korumaya zarar vermediğini söylüyor, aynı aracı sürekli Magifoam ile yıkamadığım için evet yada hayır diyemiyorum, ama bende korumayı ellediğini düşünmüyorum

ercan_wrc

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
bu durumda Magifoam biraz sınıfta kalıyor o zman. 12.7 pekte Nötr'e yakın bi değer değil
Saf hali için evet tehlikeli ama sonuçta sulandırıyoruz ki magifoam'ın sulandırma oranı yüksek. Tahminimce 8'e falan düşüyordur 1000ml/80ml kullanınca. Bunu çözebilecek tek kişi var forumda o da @SubaruOutback :kahkahaa:

Celal

Uzman Detaycı
Üye
2 yıldır ön yıkamayı magifoam ile yapıyorum,korumayı ellediğini hiç görmedim..bu yaz kullanmak için süperfoamda aldım ama daha kullanmadım.yaz aylarında ön yıkamada süperfoamda kullanılabilir

ercan_wrc

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
2 yıldır ön yıkamayı magifoam ile yapıyorum,korumayı ellediğini hiç görmedim..bu yaz kullanmak için süperfoamda aldım ama daha kullanmadım.yaz aylarında ön yıkamada süperfoamda kullanılabilir
Koruma ürünü neler kullanıyorsunuz hocam? Birde kromlar, plastiklerde vs bir etkisini gördünüz mü? Sulandırma oranınız nedir? Teşekkürler.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Koruma ürünü neler kullanıyorsunuz hocam? Birde kromlar, plastiklerde vs bir etkisini gördünüz mü? Sulandırma oranınız nedir? Teşekkürler.
Koruma olarak altta tacsystem moonlight var,üzerinede vonix blend uygulamıştım,yıkamalardaki durumuna göre 5_6 haftada bir vonixi yeniliyorum..ne kronlarda nede plastiklere zarar verdiğine şahit olmadım..başkasındanda duymadım zarar verdi diye..burda zarar gören varmı bilmiyorum ama olduğunuda sanmıyorum

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ön yıkama için kwazar pompa ile magifoam uyguluyorum 1800 ml ılık su 30 ml magifoam şeklinde ph oranı baya düşüyordur tahminimce korumaya zarar verdiğini görmedim.

Son düzenleme: