Onurçiko İle Röportaj 21.03.2018

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
Merhabalar sevgili dostlar , birçok kişinin polisaj ve haftalik yıkama konularindan tanidigi @onurçiko" Onur abiyle güzel bir röportaj gerçekleştirdik ve sizlerin beğenisine sunuyorum.. Gelsin sorular...

-  Onurçiko nasıl biridir kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Aralık 1979 Adana doğumluyum. Turizm okudum ve staj için geldiğim Antalya'da kaldım.Evli ve bir kız babasıyım.

-  Nickinizin bir anlamı var mı?

Çok özel bir anlamı yok, o dönem arkadaşlarla aramızda olan bir şakadan dolayı lakap gibi birşey olmuştu.

-  Kendinizi 3 kelime ile tanımlar mısınız?

Neşeli, takıntılı, üşengeç(bazı şeyler hariç).

- Detay serüveniniz ne zaman ve nasıl başladı?

2010 yılında başladı.O zaman da beyaz olan arabama reçine damlaması ile başladı serüven.

-  Detaycılık ruhu başlamadan önce aracınızı nasil temizliyordunuz?

Genelde yıkamacıya veriyordum. Kendim de nadir yıkardım petrolde.Ama hiç fırça falan kullanmadım. 

-   Detay uygulamalarınızda unutamadığınız bir anınız varsa bizimle paylaşır mısınız ?

Ben Detailing yaparken milletin durup izlemesi, buraya yıkamacı mı açtınız oğlum diye geçen teyzelerin sorması. Bir gün bir adam 10 lira vereyim benim arabayı da yıka dedi o anda adamın ağzına basınçlı yıkama makinasının ucunu sokup tetiğe basasım gelmişti. 

-  Detay uygulamalarında (polisaj,wax vs..)en çok neye dikkat edersiniz?

Herşeye dikkat ederim, fakat davlumbazların parlamasına özellikle dikkat ederim.Onun dışında wax uygulaması çok hoşuma gider.

-  İlk detay ürünleriniz nelerdi?

ilk detay ürünüm o reçineleri çıkarmak için aldığım ne olduğu belli olmayan bir pastaydı. Onu da pamuk ile uygulamıştım.

- Size has bir yöntem olan 7 eldiven metodu nedir? Kısaca anlatır mısınız?

Biliyorsunuz araçlarımız en çok yıkarken çiziliyor. Bende bu durumu engellemek için maximum çaba sarfediyorum.Her eldiven tek sefer kovaya giriyor, böylece kovadaki su hiç kirlenmemiş oluyor. Hem eldiven kirlenip hem su kirlenmiyor böylece çizilmesi riski minimuma kalıyor.

-  Detay ürünleri için belirli bir bütçe ayırıyor musunuz?

Belirli bir bütçe yok, o ay Murat'ın performansına göre değişiyor. :D Karıma göre bütün maaşı veriyorum

-  Denemek isteyip deneyemediğiniz ürünler var mı? 

Olmaz mı. Neredeyse bütün ürünleri denemek gibi bir istek var içimde.Şu anda en çok hibrit bir wax denemek istiyorum. Angelwax enigma gibi. :s

-  Her detaycının hayatında bir kere de olsa kesinlikle kullanmalı dediğiniz bir ürün var mı?

Zymöl glasür diyorum. 

-  Beyaz araclar için "parlamaz gibi genel bir düşünce mevcut. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Gerçekçi olmak gerekirse bir siyah yada bir koyu rengin tadını vermiyor,  fakat zoru başarmak her zaman daha keyf veriyor.Benim beyaz parlıyor. Demek ki beyazlarda parlar. ;)

-  Sosyal hayatınızda neler yapmaktan hoşlanırsınız?

Spor yapmaktan hoşlanıyorum ve Arabayla seyahate çıkmaktan..

-  Gelecekte yapılacaklar listenizin ilk üç sırasında neler var?

Gelecek ile ilgili plan yapmayı pek sevmem. Belki bir uygulama merkezi açmak olabilir.Ama o da çok zor gibi.

Onur abime teşekkür ediyorum kıymetli vaktini röportaj için ayırdı ve güzel bi röportaj ortaya çıktı. Umarım sizlerde keyifle okumuşsunuzdur. Haftaya farklı bir röportajda görüşmek üzere..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Eraycan

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ordu
Beyaz arabalar parlar mi parlamaz mi konusuna çok takildim şu an :) Yüreğine sağlık Onur abi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Güzel sohbet olmuş. İlk arabamı aldığımda bir heyecanla Antalya Kaş'a tatile gitmişim. Bir dikkatsizlikle aracı incir ağacının altına bırakmışım. Arabanın her yeri pütür pütür reçine olmuştu. Tabi ben mazotla silmiştim kimisi de pasta vs. daha profesyonel yaklaşıyor demekki :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Sensei ile röportaj on numara olmuş.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Çok güzel bir sohbet olmuş. Elinize sağlık. Nede olsa o bir @danalı.

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@onurçiko ne zamandır ödeme de yapmıyorsun :D

Motors

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ahahah 10 lira vereyim benimkinide yıka olayı efsane :D Elinize sağlık çok güzel eğlenceli bir röportaj olmuş

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Murat' Alıntı:
@onurçiko ne zamandır ödeme de yapmıyorsun :D
Sana en fazla ödeme yapmadığım süre 15 gün, daha 20 gün birşey almamayı beceremedim :)Her seferinde 2 ay birşey almayacağım diyorum.

serdar8424

Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Güzel röportaj olmuş ellerinize sağlık 10 tl ye ben de çok güldüm ..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Güzel röportaj elinize sağlık keyifle okudum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Guzel samimi bir röportaj olmus cogumuz birbirimizi nickler den tanisada hayat hikayeyelerini dinlemek cok daha güzel [THUMBS UP SIGN]

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Çok güzel bir röportaj daha :) Yüreğine sağlık @onurçiko abi :)