Opel astra k iç temizlik ve koruma (Amway LOC+ AF Spritz)

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Esenlikler arkadaşlar, detay işine yeni başlayan birisi olarak ilk kez iç mekan plastik aksamı apc ile temizleme + koruma işlemi yaptım. Daha doğrusu yapmaya çalıştım :)
Kullandığım ürünler;
-Amway LOC
-berbat tüy döken bir detay fırçası. :)
-soft99 kırmızı bezler
-Auto Finesse Spritz
-siyah eldivenler

Amway LOC ürününü sizlerden destek alarak 1:10 tavsiyesine uyarak sulandırdım. Ürünün kokusu gerçekten ferah ve hijyen izlenimi yaratan bir kokuya sahip. :) uygulamasını yine forumda araştırarak, fırçaya sıkarak gerçekleştirdim ve gayet güzel köpürdü. Ardından hemen bekletmeden nemli bezlerle iyice duruladım. Ancak fırça öyle berbat bir kaliteye sahip ki resmen keyfimi törpüledi. Neyse ucuz etin yahnisi bol olurmuş...

Apc faslını bitirdikten sonra Af spritz uygulamaya geçtim. Temiz kuru bir beze sıktıktan sonra kapılar ve göğüsteki tüm plastik aksama uyguladım. Gerçekten güzel bir ürün. Parlatmadan derin bir doku oluşturdu.

İlk iç plastik akşam temizliği ve koruma uygulamam böyle amatörce geçti. Eğer uygulama aşamalarımda hatalar gördüyseniz lütfen belirtin. Görüş, eleştiri ve yorumlarınıza açığım.

Klima bölgesi tuşları ve kapı cam açma butonlarının olduğu yerleri de fırça ile köpükledim. Yaptığım yanlış ise önerilerinizi bekliyorum.

Herkese keyifli forumlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Elinize sağlık spritzi bende seviyorum finali falan on numara ama kim ne derse desin bence koruyacak bir ürün değil gerçek bir koruma için koruyucu ürünler tercih etmek lazım.

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Elinize sağlık spritzi bende seviyorum finali falan on numara ama kim ne derse desin bence koruyacak bir ürün değil gerçek bir koruma için koruyucu ürünler tercih etmek lazım.
Hangi ürünleri önerirsiniz gerçek bir koruma olarak

berkayesilyurtt

Acemi Detaycı
Üye
Öncelikle elinize sağlık final fotoğrafları güzel görünüyor. Ben de tavsiye verecek kadar tecrübeli bir detaycı değilimdir ancak bu arabaya ve bu güzel uygulamaya kaliteli bir apc yakışır diye düşünüyorum : D iyi detaylar dilerim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık, sonuç gayet tatminkar olmuş. Yalnız o direksiyon derisini apc ile temizlemeye devam ederseniz veya hiç temizlemezseniz çatlama dökülme illaki başlayacaktır, aynı aracı ben de kullanıyorum bildiğiniz gibi, bu arabada en titiz olunması gereken nokta bu. Bir deri temizleyici edinmenizi tavsiye ederim. Kıvrım yerlerinde çatlama varsa mutlaka besleyici (conditioner) ürün kullanmakta fayda var çok işe yarıyor. Deri koruyucu kullanmamışsınız sanırım, direksiyonla birlikte vitesin kutusunun yanlarındaki deriye benzeyen parçaya da kullanmalısınız, diz sürekli değdiği için pantolonlardan renk transferi, aşınma vs. olmasın. İç aksam koruma olarak önereceğim ürün gtechniq c6 . Bu üründen çok memnunum astranın iç mekanında. Kapı fitili sesleri sizde de varsa onun bir bantı var, böyle bir problem yaşıyorsanız yol gösterebilirim, kendi aracımda fitil seslerini tamamen kestim. Düğmeler için içine çok su kaçmadıkça bir şey olmuyor ama kuru yumuşak bir fırçayla tozunu alabilirsiniz ben öyle yapıyorum yeterli oluyor. Aklıma gelen bunlar :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Esenlikler arkadaşlar, detay işine yeni başlayan birisi olarak ilk kez iç mekan plastik aksamı apc ile temizleme + koruma işlemi yaptım. Daha doğrusu yapmaya çalıştım :)
Kullandığım ürünler;
-Amway LOC
-berbat tüy döken bir detay fırçası. :)
-soft99 kırmızı bezler
-Auto Finesse Spritz
-siyah eldivenler

Amway LOC ürününü sizlerden destek alarak 1:10 tavsiyesine uyarak sulandırdım. Ürünün kokusu gerçekten ferah ve hijyen izlenimi yaratan bir kokuya sahip. :) uygulamasını yine forumda araştırarak, fırçaya sıkarak gerçekleştirdim ve gayet güzel köpürdü. Ardından hemen bekletmeden nemli bezlerle iyice duruladım. Ancak fırça öyle berbat bir kaliteye sahip ki resmen keyfimi törpüledi. Neyse ucuz etin yahnisi bol olurmuş...

Apc faslını bitirdikten sonra Af spritz uygulamaya geçtim. Temiz kuru bir beze sıktıktan sonra kapılar ve göğüsteki tüm plastik aksama uyguladım. Gerçekten güzel bir ürün. Parlatmadan derin bir doku oluşturdu.

İlk iç plastik akşam temizliği ve koruma uygulamam böyle amatörce geçti. Eğer uygulama aşamalarımda hatalar gördüyseniz lütfen belirtin. Görüş, eleştiri ve yorumlarınıza açığım.

Klima bölgesi tuşları ve kapı cam açma butonlarının olduğu yerleri de fırça ile köpükledim. Yaptığım yanlış ise önerilerinizi bekliyorum.

Herkese keyifli forumlar.

Elinize sağlık, APC ile direksiyon temizliği konusunda herkes hem fikirdir herhalde ki görüşler de belirtilmiş. Ben spritz ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum, az tozlu yüzeyde, yani kirli olmayan yerlerde direk spritz ile hem koruma hem de temizlemeyi aynı anda yapabilirsiniz bilginiz olsun. En azından ben öyle yapıyorum ve sonuç güzel oluyor değişmiyor.

Her ne kadar 1:10 sulandırmayla zararsız olsa da apc apcdir ve ben kir yoksa kullanmıyorum, hatta spritz ile kapıdaki ayak sürtme kirlerini bile çok rahat alıyorum.

Hava tabancanız yoksa düğmelerin içlerini çok sulandırmamak gerekli diye düşünüyorum ama yine de su içinde bırakmadığınızı düşünüyorum bu nedenle sorun olacağını zannetmiyorum.

Bunlar şahsi fikir ve tecrübelerimdir, ben de yanlış yapıyor olabilirim. Deri aksamlar için bir deri temizleyici edinmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Tekrar elinize sağlık, sonuçlar güzel görünüyor...

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Apc nin deri ve suni deri direksiyonlar da kullanılması önerilmez,ben yanlış bilgi vermek istemem,üstadlar daha derin bilgiyi verirler

Fatih Şahin
Amway LOC sloganı hiç bir yüzeye ve materyale zarar vermez olunca, sorun teşkil etmez diye düşünmüştüm. Çünkü zarar vermeme konusunda bayağı iddialilar :)

Öncelikle elinize sağlık final fotoğrafları güzel görünüyor. Ben de tavsiye verecek kadar tecrübeli bir detaycı değilimdir ancak bu arabaya ve bu güzel uygulamaya kaliteli bir apc yakışır diye düşünüyorum : D iyi detaylar dilerim

Teşekkür ederim önerinizi dikkate alacağım:)

Gyeon preserve,Koch Chemie TS,Chemical Guys Natural Shine,Gtechniq c6 vs.
Teşekkürler Koch chemie TS alabilirim aslında

APC ler derinin yapısına zararlı kimyasallar deride üst kaplamayı alıp başınıza maliyet açar.Amway LOC yerine Auto Finesse Verso öneririm 1lt amway 30-35 tl olmuş değmez ;)
Amway’i geçen sene detay için ben almıştım, hanım beğenmiş evin her yerinde kullanıyor hiç bir materyale zarar vermez diye sloganları var o yüzden almıştım aslında.

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş.

DENİZLİ
Teşekkür ederim ilk uygulamam oldu bayağı keyif aldım. Bugün sabah arabaya bindiğimde karşılayan Hindistan cevizi kokusu ve amway ferah kokusu aracın içine sinmiş, insanın keyfini daha da katlıyor bu sonuçları görmek :)

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerinize sağlık, sonuç gayet tatminkar olmuş. Yalnız o direksiyon derisini apc ile temizlemeye devam ederseniz veya hiç temizlemezseniz çatlama dökülme illaki başlayacaktır, aynı aracı ben de kullanıyorum bildiğiniz gibi, bu arabada en titiz olunması gereken nokta bu. Bir deri temizleyici edinmenizi tavsiye ederim. Kıvrım yerlerinde çatlama varsa mutlaka besleyici (conditioner) ürün kullanmakta fayda var çok işe yarıyor. Deri koruyucu kullanmamışsınız sanırım, direksiyonla birlikte vitesin kutusunun yanlarındaki deriye benzeyen parçaya da kullanmalısınız, diz sürekli değdiği için pantolonlardan renk transferi, aşınma vs. olmasın. İç aksam koruma olarak önereceğim ürün gtechniq c6 . Bu üründen çok memnunum astranın iç mekanında. Kapı fitili sesleri sizde de varsa onun bir bantı var, böyle bir problem yaşıyorsanız yol gösterebilirim, kendi aracımda fitil seslerini tamamen kestim. Düğmeler için içine çok su kaçmadıkça bir şey olmuyor ama kuru yumuşak bir fırçayla tozunu alabilirsiniz ben öyle yapıyorum yeterli oluyor. Aklıma gelen bunlar :)
Aynı araçları kullanmamız gayet güzel :) kapı fitil gıcırtısını sıfır aldığımda servis çözdü. Şerit şeklinde kaput koruma filmi çektilet o bölgeye. Piano Black, Opel eye ve göstergeden çok bozuk yollarda gelen trim sesleri için de servis garanti kapsamında izolasyon yaptı şimdilik sıkıntı yok gibi :) geçen sene Eibach 3cm yay taktırmıştım haftaya onu söktürünce daha da rahatlar diye düşünüyorum.

Apc konusunda yukarıda arkadaşlara da dediğim gibi, amway firması hiç bir yüzeye ve materyale zarar vermez sloganına sahip olunca zarar vermez diye düşünmüştüm demek ki veriyormuş tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Konsol yan kısımları, koltuk yanları sırtları ve başlıkları deri değil. Deri görünümlü materyal olduğunu biliyorum yanlışım yoksa. O yüzden oralara da Mı deri temizleyici uygulamalıyım?

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Güzel bir uygulama olmuş ancak yüzeyde kir yok ise APC ile temizlik çok gerekli değil. Tuş bölgeleri için sulu temizlik çok gerekli değil.
AF Spritz eğer bez üzerine değil direk yüzeye sıkılır ise ve kuruma yaparsa leke bırakıyor fakat sonra tekrar Spritz sıkılmış bez ile üzerinden geçince o lekeler gidiyor.
İç kısımdaki piano blackler ne yazık ki çabuk çiziliyor onlar için kullanılan wax lar var onlardan temin edebilirseniz çizilmeye karşı belki bir miktar daha dayanıklı olurlar. Benimkileri ben folyo ile kapladım çok kötü olmadı ama piano black kadar da güzel durmadı.
Elinizdeki fırçayı daha kaliteli bir fırça ile değiştirmeniz durumunda yapacağınız temizlikten daha çok keyif alacaksınız o fırçayı da atmayın dış kısımlarda kullanabilirsiniz.