02.05.2020 Tarihli Rutin Yıkama ve Kaput Polisajı
Uzun bir mesai sonrası keyifli ancak benim açımdan sonlara doğru yorucu bir temizlik oldu. Bazı kısımların fotoları olmadığından affınıza sığınırım.
Dokuz gün ve yaklaşık 450km sonrası aracın kirli durumu.
Eski tip 2lt.lik Veta pompa ile ön yıkamada 1/20lik Flowey B33 kullandım. İlk defa 1/20 oranında kullanıyorum B33 ü ve bence fazla ürün sarfettiğimi düşünüyorum. Modifiyesiz ilaç pompasıyla bile köpük yaptı neredeyse.
Güzelce duruluyoruz ve ön yıkamamız bitiyor.
Çift kovada zymöl şampuan, ardından durulama ve peşinden divortex red storm ile demir tozu sökme işlemini uyguladım. Aracın rengi siyah olduğundan mıdır yoksa benim gözlerden midir bilemiyorum ama demir tozu sökücünün rengi bakır rengi gibi oldu. Jantlarda daha da koyu bir bakır rengine dönüştü. Bu bölümlerin fotoğrafı yok ne yazık ki.
Kil olarak vp kullandım. En son bir ay kadar önce yapıldığından sanırım, fazla bir kalıntı gelmedi kile. Kil kaydırıcı olarak kovada kalan şampuanın üstünden fısfısa doldurup uygulama yaptım. Kile gelen en fazla materyal bu şekilde.
Demir tozu ve kil uygulamasından sonra 1/20 lik Flowey B33 ile yıkayıp kaputa ipa geçtim. Kaputun önceki hali bu şekildeydi.
Polisajda Menzerna 1000 ve 2500, Dr Beasley Ebony Polish kullandım. Pedler Ufs Domestic keçe, SPTA turuncu ped ve Befar bordo ped. (
@_CaN_ hocam sorunuza buradan yanıt vermiş olayım)
Ön kaput polisajında ilk olarak Menzerna 1000 i 12lik Ufs Domestic keçe ile uyguladım. Polisaj makinam KL nin hda 1703 modeli.
Bu kombinasyonda kaputun 1/4 ünü yaptım ama ufs ile menzerna 1000 uymadı gibi geldi bana ya da ben uydurumadım birbirlerine. Daha sonra SPTA turuncu pedle menzerna 1000 uygulayarak daha iyi sonuç aldım.
ufs ile menzerna 1000 i tek vuruş geçtiğimdeki durum:
Bazı yerlerde kılcal çizikler dahi gitmemeye başladı ve spta turuncuya geçtim.
Menzerna 1000 ve SPTA turuncu ped geçmeden önceki hali ve geçtikten sonraki hali.
Daha sonra b33 ve ipa geçip spta turuncu ve menzerna 2500 uyguladım. Son olarak tekrar b33 ve ipa uygulayıp Befar bordo ped ile Dr Beasley Ebony Polish geçtim.
Araca dört yıldır sahibim ve en son 2019 yılı kurban bayramında polisaj yapmıştım. Çok fazla taş izi var. Çiziklerin çoğunluğu aracın babamda kaldığı kısa bir dönemde fırça ve oto yıkamacılarda yıkanması sonucu meydana gelmiş.
Kaput polisaj işlemi yaklaşık bir buçuk saat sürdü ve işin açıkçası uykusuzluk ve sıcak yüzünden hiç sevmediğim bir biçimde yoğunlaşamadan yapmak zorunda kaldım. Çiziklerin %75 i gitmiştir diyebilirim kabaca.
Dr Beasley Ebony Polish i ilk defa kullandım ve gerçekten güzel ürün. Befar bordo ped yerine başka ped ile uygulansa eminim daha da kendini gösterecektir.
Aracı tekrar tamamen 1/20 lik B33 ile yıkayıp zymöl ile kova yapıp tamamına iap geçtim ve TW Sealant uyguladım. Sealant amcaoğlu seal n shine a göre sıkıldıktan sonra silinmesi açısından biraz daha zor gibi geldi. Bez kaynaklı olmuşta olabilir bu durum.
Daha sonra hemen gidip çayır çimende aracı kirlettim
@onurçiko hocam misafirim ol gel de uçak yerine şu gariban helikoptere detay yapalım
O değerli zamanınızı ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.