Öneri Oto Yıkama Masrafından Kurtulmak İçin Evde Yıkama Seti Önerisi Arıyorum

S0LurD3X

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
çanakkale
Selamlar,

Yaklaşık 3–4 ay önce ilk aracım olan 2020 model Megane 4 Icon’u satın aldım. Şu ana kadar araç yıkama işlemlerini oto yıkamacılarda yaptırıyordum; ancak fiyatların ciddi şekilde artması nedeniyle bu durum artık bütçemi zorlamaya başladı. Aracımı 2–3 kez yıkattım ve her seferinde ortalama 800 TL gibi bir ücret ödedim. Bu maliyetin gereğinden fazla olduğunu düşündüğüm için, aracımı kendim yıkamaya karar verdim. Hem daha ekonomik olacağını hem de içime daha çok sineceğini düşünüyorum.

Bu süreçte yaptığım araştırmalar sonucunda bu foruma ulaştım. Ancak ürünleri incelerken oldukça geniş bir seçenek havuzuyla karşılaştım ve açıkçası biraz kayboldum. Farklı markalar ve ürünler arasında karar vermekte zorlanıyorum; hatta farkında olmadan gereksiz birçok ürünü sepetime eklemeye başladım.

Bu noktada sizlerden ricam; alışveriş yaptığınız güvenilir siteleri, tercih ettiğiniz kaliteli markaları veya mümkünse kendi oluşturduğunuz ürün listelerini benimle paylaşmanızdır. Böylece gereksiz harcamalardan kaçınarak daha bilinçli bir başlangıç yapabilirim.

Ayrıca ek olarak sormak isterim: SmartBee markasının ürünleri hakkında deneyimi olan var mı? Kalite açısından tercih edilebilir mi?

Şimdiden değerli yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Hoş geldiniz. Aracınızı nasıl yıkayacaksınız basınçlı yıkamanız var mı yada kova ile mi yıkayacaksınız ona göre daha rahat öneri alabilirsiniz. Smartbee benimde kullandığım ve memnun olduğum bir marka ancak yakın fiyatlarında purestar yada slopes gibi daha iyi alternatifleri de var.

S0LurD3X

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
çanakkale
Hoş geldiniz. Aracınızı nasıl yıkayacaksınız basınçlı yıkamanız var mı yada kova ile mi yıkayacaksınız ona göre daha rahat öneri alabilirsiniz. Smartbee benimde kullandığım ve memnun olduğum bir marka ancak yakın fiyatlarında purestar yada slopes gibi daha iyi alternatifleri de var.
merhabalar hocam teşekkürler şuan için basınçlı yıkama ve kova ile yıkama işi biraz zor gözüküyor bulunduğum yerden dolayı büyük ihtimalle benzin istasyonlarını kullanacağım su ve köpük için belirli bir süre biliyorum kuyu suyu falan ama yapacak başka bir şansım yok :D

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
merhabalar hocam teşekkürler şuan için basınçlı yıkama ve kova ile yıkama işi biraz zor gözüküyor bulunduğum yerden dolayı büyük ihtimalle benzin istasyonlarını kullanacağım su ve köpük için belirli bir süre biliyorum kuyu suyu falan ama yapacak başka bir şansım yok :D
Hocam benzin istasyonlarındaki köpükleri kullanmayın. Kendinize manuel yada şarjlı köpük aticilardan alın neredeyse 1 oto şampuanı fiyatlarında. O köpükleri kullandığınız sürece buradaki önerilen ürünleri kullanmanızda çok anlamı kalmıyor.

S0LurD3X

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
çanakkale
Hocam benzin istasyonlarındaki köpükleri kullanmayın. Kendinize manuel yada şarjlı köpük aticilardan alın neredeyse 1 oto şampuanı fiyatlarında. O köpükleri kullandığınız sürece buradaki önerilen ürünleri kullanmanızda çok anlamı kalmıyor.
abi ilk başta hemşeriyiz galiba çok sevindim ikinci olarakta köpükleri kendim kullanıp suyu istasyondan kullansam olurmu onu yapabilirim rahatlıkla bide paspasları değiştirecegim de 3d paspas olarak rizline ve sahler marka arasında kaldım

bayraktarrberat

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar en basit ve ilk olarak aşağı yazacağım ürünleri temin edersiniz güvenli ve daha uyguna bi yıkama sağlarsınız bu ürünler kendi kullanıp beğendiğim ürünler

- Şarjlı polham köpük pompası ile kendi köpüğünüzü kullanabilirsiniz
-Araç çok kirli olduğunda ilk temassız yıkama için ön yıkama şampuanı benim tavsiyem ADBL Yeti
-Mikrofiber yıkama eldiveni ben Slopesi kullanıyorum fiyatı uygun
-Olmazsa olmaz yıkama şampuanı ben hem kovada hemde pompada kullanıldığı için ve konsantre olduğundan Vonixx V-floc kullanıyorum
-Kurulama havlusu olarak Lquid elements güzel tek havlu bi araca çok rahat yetiyor
-Genel temizlik ilacı olarak Koch Chemie GS güzel konsantre ve kullanım alanı geniş olduğundan bu ürünleri tercih edebilirsiniz

S0LurD3X

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
çanakkale
Merhabalar en basit ve ilk olarak aşağı yazacağım ürünleri temin edersiniz güvenli ve daha uyguna bi yıkama sağlarsınız bu ürünler kendi kullanıp beğendiğim ürünler

- Şarjlı polham köpük pompası ile kendi köpüğünüzü kullanabilirsiniz
-Araç çok kirli olduğunda ilk temassız yıkama için ön yıkama şampuanı benim tavsiyem ADBL Yeti
-Mikrofiber yıkama eldiveni ben Slopesi kullanıyorum fiyatı uygun
-Olmazsa olmaz yıkama şampuanı ben hem kovada hemde pompada kullanıldığı için ve konsantre olduğundan Vonixx V-floc kullanıyorum
-Kurulama havlusu olarak Lquid elements güzel tek havlu bi araca çok rahat yetiyor
-Genel temizlik ilacı olarak Koch Chemie GS güzel konsantre ve kullanım alanı geniş olduğundan bu ürünleri tercih edebilirsiniz
Çok teşekkürler hocam bilgiler için bu demir tozu için ne kullanıyorsunuz

bayraktarrberat

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkürler hocam bilgiler için bu demir tozu için ne kullanıyorsunuz
K2 roton kullanıyordum çok memnunum ama stoğu yok şuan mart sonunda gelecekmiş sanırım ADBL vampire de güzel ona alternatif

Lastik parlatıcı olarakta car pro darkside ve meguiars endurance kullanıyorum ama pahalı ürünler
F/P olarak benim gördüğüm ebrayn lastik parlatıcı aerosol olanı 120-150 lira bandında su iticilik sağlıyor lastik üzerinde koruyuculuğuda bir haftadan fazla kalıyor. Ben ayrıca davlumbazları temizledikten sonrada kullanıyorum

Bu saydığım ürünleri çoğu [mention]Sefa46 [/mention] hocamda mevcut hem malzeme hemde bilgi anlamında yardımcı olacaktır.

S0LurD3X

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
çanakkale
K2 roton kullanıyordum çok memnunum ama stoğu yok şuan mart sonunda gelecekmiş sanırım ADBL vampire de güzel ona alternatif

Lastik parlatıcı olarakta car pro darkside ve meguiars endurance kullanıyorum ama pahalı ürünler
F/P olarak benim gördüğüm ebrayn lastik parlatıcı aerosol olanı 120-150 lira bandında su iticilik sağlıyor lastik üzerinde koruyuculuğuda bir haftadan fazla kalıyor. Ben ayrıca davlumbazları temizledikten sonrada kullanıyorum

Bu saydığım ürünleri çoğu [mention]Sefa46 [/mention] hocamda mevcut hem malzeme hemde bilgi anlamında yardımcı olacaktır.
Çok saolun hocam bu sefa abinin bir internet sitesi varmı acaba bakabileceğim

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
abi ilk başta hemşeriyiz galiba çok sevindim ikinci olarakta köpükleri kendim kullanıp suyu istasyondan kullansam olurmu onu yapabilirim rahatlıkla bide paspasları değiştirecegim de 3d paspas olarak rizline ve sahler marka arasında kaldım
Memnun oldum hocam. Ben Eva paspas kullaniyorum hem görüntü güzel hem kullanışlı.

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam havuzlu paspas da sahler markasini tek gecerim. Diger ihtiyaclariniz icin forumda biraz gezinip kendi listenizi butceniz dahilinde olusturmaniz daha kolay olacaktir. Yoksa urun konusu cok degiskenlik gosterir.