Ozgur_gs_91 ile Röportaj 13.03.2018

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
 Forumun sevilen isimlerinden ve detay dünyasının bilinen simalarından @Ozgur_gs_91 ile bu haftanın röportajını sizlere sunuyorum.
 Geçelim röportaja..

-  Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

27 yaşındayım, hem öğrencilik hemde otomotiv sektörüne çalışan iş yerimiz var orda çalışmaktayım. Tabi çoğu zaman iş hayatında aktifim öğrencilik biraz daha ikinci planda kalıyor. Kocaelide yaşıyorum. 

-  3 kelime ile siz desem?

Sessiz, sabırlı, düşünceli. Genel anlamda bunlar aslında. İşte olsun, evde olsun hep böyleyim. Empati ve karşı tarafı düşünen bir yapım var nedense bundan kurtulamıyorum desem yeridir. Çoğu zaman işime yarıyor ama. Seviyorum kendimi :) her ne kadar böyle olsamda hem işimde hemde normal yaşantımda bunların bana katkısı olmuştur. 

Çevreniz tarafından bilinen iyi ve kötü huylarınızdan birkaçını bizlerle paylaşır mısınız?

Aslında bir üstekileri tekrar edebilirim, çoğu kişi beni öyle görür sakin, sessiz / kötü huy olarak bazen çabuk sinirlenirim, ama  biraz vurdumduymazlık var diyende oluyor. 

-  Hayatınızda yaptığınız en büyük çılgınlık nedir?

Hayatta yaptığım bir çılgınlık, genel hayatım çılgınlıktan uzak, yapmadım desem yeridir. :) 

-  Sosyal hayatınızda neler yapmaktan hoşlanırsınız?

Sosyal yaşamda Gezmeyi severim, hatta arabayla gezmeyi severim nereye gittiğimin önemi yoktur.  Arkadaşlarla takılmak, eğlenmek için yapılıcak herşeye varımdır. 

-  Detay serüveniniz ne zaman ve nasıl başladı?

Detay serüvenim aslında çok öncelerden başlasada asıl başlaması dükkanda kullandığımız kamyonete yapışan demir tozlarını sökmek için uğraşırken başladı o zaman forumları gezmeye fikirleri almaya başlamıştım. Ama asıl detayı tam yapmaya son aracım bmw aldıktan sonradır. 

-  Detaycilik ruhu baslamadan once aracinizi nasil temizliyordunuz?

Detaydan önce fırça kullanırdım, bulduğum bütün havlularla arabayı kuruturdum. Bulaşık deterjanı filan kullanmadım desem yalan olur. Gerçi fırçasız yıkamaya yine dikkat etsemde benzinlik köpüklerini kaliteli bilirdim. 

-  Detay ile acemiliğinizde sizi en çok zorlayan ne oldu?

Detayda beni en çok yoran ki hala aynı şekilde yoran araca pasta yapmak oldu her zaman. Ki hala öyle düşünüyorum bütün her iş tamam ama maskeleyipte pasta atma işi beni yoruyor hep. Diğer işleri keyifle yapıyorum ama. 

-   Detay uygulamalarınızda unutamadığınız bir anınız varsa bizimle paylaşır mısınız ?

Unutamadığım bir anım şöyle oldu, büyük minibüsü yapıyorum, ama o zamanlar acemilik var, kaputa gelince baktım boyalar atıyor, arabada emanet bişide yapamıyorum. Sonra üstün körü geçmiştim ama boya alttan astarı görmedi değil :) sahibi çok önemli değil demişti tabi. Acemilik dönemi tabi benimde hevesim kaçtıydı. 

-  Detay uygulamalarında (polisaj,wax vs..)en çok neye dikkat edersiniz?

Detay uygulamalarında en çok iç deri temizliğine dikkat ediyorum o konuda takıntılı oldum hatta, ne yapsam parlar gibi olan direksiyon nedeniyle. İkinci yıkamaya dikkat ederim. Hiç bişi yapamasamda yıkamayı es geçmem genelde. 

-  İlk detay ürünleriniz nelerdi?

İlk ürünlerim formula 1 marka pasta cila yazan kutulu ürünlerdi diye hatırlıyorum, sonrasında turtle wax ile tanışmıştım. 

- Favori detay ürünleriniz var mı? Varsa Hangi Ürünler?

Favori ürünüm demir tozu temizleyici ürünler seviyorum onları, wax olarak ömrü kısa olsada petes 53 ü seviyorum kullanması kolay, ön yıkama ürünü olarak autobrite magifoam , iç korumada sprtiz kokusu ve finalini seviyorum , kil bezini kilden sonra çok iyi gelmişti ,lastik ürünüm sarp o parlaklığı çok severim , hızlı cilam soft99 luxury gloss kokusundan dolayı seviyorum , kurulama için twisted pile ürünü sevdim ilk kullanımdan sonra bu tam benlik demiştim..

-  Ürün alırken dikkat ettiğiniz şeyler nelerdir?

Genelde ürün alırken fiyatına bakarım, diğeri elimde varmı yok mu ilgi mi çekiyor mu. Stokçuyumdum @akhisar Recep abinin deyimiyle kütüphaneci..

Detaya yeni başlayanlar için bir öneriniz var mı?

Detaya yeni başlayanlar için önerim, çok bulaşmadan bıraksınlar olur. :D  Yoksa işin içinden çıkılmıyor detayın sonu yok. :)  Tabi bu işin şakası ilk önce kendiniz beğenmesi yaptıkları işi. Fazla kendilerini kaptırmadan detaya devam edilmeli, zevk almalı arabayla uğraşırken en önemlisi bu.

-  Gelecekte yapılacaklar listenizin ilk üç sırasında neler var?

Gelecekte kapalı garajı olan bir ev,  italyada bir gezi, yakında planladığım bir evlilik.

Beni kırmayıp işlerinin arasında sorulara verdiği içten cevaplar için  Özgüre teşekkür ediyorum.. Umarım herşey gönlünce olur..
Röportajı okuyan üyelerimize teşekkürlerimi iletiyorum, umarım keyif almışsınızdır.. 
Haftaya farklı bir röportajda görüşmek üzere.. :cool:

Moderatör tarafında düzenlendi:

tekina

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Umarim gelecek planlarin tez zamanda gerceklesir Ozgur hocam. Emeklerinize saglik

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
vay birileri meşhur olmuş röportajı yapılmış  
seviliyorsun dostum...

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
güzel söyleşi olmuş kütüphaneci ile hayallerinin gerçek olması dilegimdir özgür

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Kendisi ile canlı röportaj yapmış birisi olarak adamın saf halidir özgürüm :D

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
İyi dilekte bulunan herkese teşekkür ederim. Canlı röpörtajlar ayrı iş :)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Özgür'ün demirtozu temizleyicilerle olan tecrübesini dikkate alıyorduk, ama detaya o ürünlerle başladığını bilmiyordum. Sürpriz olmadı ama :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Keyifle okudum

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ