pas temizliği

kizmazfatih

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
2015 model aracımda jantların içinde inanılmaz pas var iron out ve dragon ile denedım kenotek jant temizleyici de kulladım jantları sökmek istemiyorum acaba auto finesse obliTAR ürünü var herhangi değişiklik yapar mı?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Pas varsa oblitare pek etki etmeyecektir, demirtozu sökücü denemişsiniz gerçi ama söküp temizlik yaparsanız daha iyi olabilir. Genelde söküyorlar pası.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
En güzeli söküp boyamak.

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
özkimsan diye bir firma var endüstriyel kimyasallar üretiyor sağlam bir pas sökücüleri vardı litresi cok abartı olmayan fiyatlara bir bakın hala aynı sorun varsa yoksa konu hort :kop:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bilindik demir tozu veya jant temizleyicilerle pası sökemezsiniz pas tekrar oluşur pas bozulan boya üzeninin delinip suyun metale ulaşmasıyla oluşuyor. Pasta ile temizlik yapıp paslı yüzeyi kaldırabilirsin ama tekrar olacaktır. En güzeli boyatmak.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Pas tutan yerin altında muhtemelen boyada korozyonlar oluşmuş temizleseniz bile tekrar kısa sürede tekrarlar söküp gerekli boya işlemlerini yaparsanız hem jantınızın görüntüsü hemde sağlığı açısından daha avantajlı olur.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Jantın iç yüzeyinde nasıl pas olabilir ben tam anlayamadım. O yüzeydeki boya kolay kolay atmazki pas olsun. Foto atabilir misiniz ?

Şunu belirteyim kaliperlerim paslanmıştı. Pas lekesi değil baya paslanmıştı. O şekilde ciddi pası, demirtozu sökücüler çözmüyor hatta yüzeydeki demirtozlarını söküp pasın iyice artmasına sebep oluyorlar. Öte yandan evdeki klozette bir pas lekesi oluştu, seramik üzerinde, üstüne demirtozu çözücü sıkıp ovalayınca çıkardı lekeyi. Yani pas lekesini çözebilir, fakat pası sökmüyor.

Wd-40 da pasa karşı etkili değil. Özkimsanın pas çözücü kimyasalları belki etkili olabilir. Fakat dediğim gibi fotoğrafını çekip atarsanız daha iyi yorumlar yapılabilir.

Şu durumda en mantıklısı pası çözüp metal fırça ile fırçalayıp zımpara, astar, boya gibi duruyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Jantın iç yüzeyinde nasıl pas olabilir ben tam anlayamadım. O yüzeydeki boya kolay kolay atmazki pas olsun. Foto atabilir misiniz ?

Şunu belirteyim kaliperlerim paslanmıştı. Pas lekesi değil baya paslanmıştı. O şekilde ciddi pası, demirtozu sökücüler çözmüyor hatta yüzeydeki demirtozlarını söküp pasın iyice artmasına sebep oluyorlar. Öte yandan evdeki klozette bir pas lekesi oluştu, seramik üzerinde, üstüne demirtozu çözücü sıkıp ovalayınca çıkardı lekeyi. Yani pas lekesini çözebilir, fakat pası sökmüyor.

Wd-40 da pasa karşı etkili değil. Özkimsanın pas çözücü kimyasalları belki etkili olabilir. Fakat dediğim gibi fotoğrafını çekip atarsanız daha iyi yorumlar yapılabilir.

Şu durumda en mantıklısı pası çözüp metal fırça ile fırçalayıp zımpara, astar, boya gibi duruyor.
@umrdmr 'a katılıyorum.

En sağlamı metal fırça - zımpara - astar ve boya olacaktır.