Pasifik Mavi Golf 7 Uygulamalarım

CemPektaş

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Herkese merhaba,
Bayram tatilinde yakın bir arkadaşımın aracına uygulama yaptım. Aslında uygulamanın başlangıcı 2-3 ay öncesine uzanıyor. Arkadaşım aracın sağ arka kapı ve çamurluğunu başka bir araca sürtmüş ve polisaj ile düzelmeyecek derin çizikler meydana gelmişti. Önce polisaj ile boya transferleri vs kısmını hallettikten sonra derin çiziklere @Murat abiden almış olduğum loew-cornell rötüş kalemi ile rötuş yaptım. Boyanın renk tonu bir tık koyu olmuş, tam rengi tutturamadık ama eskisinden iyi hale getirmeyi başardık. Daha sonra rötuşların üzerine aynı rötuş kalemi ile vernik sürmeye çalıştım ancak boyadan daha yoğun olduğundan, vernik kalemden akmadı. Mecburen rötuş fırçası ile devam ettim. 2-3 hafta sonra polisaj uygulamasında zımpara ile yüzeyi eşitleyip, daha az görünür hale getirmeye çalıştım. O işlemlere ait fotoğrafları da ekleyeceğim.
İlk hali bu şekildeydi;

Polisaj sonrası;

Rötuş sonrası durum bu şekilde. Dediğim gibi boya tam tutmamış maalesef

Gelelim bayram tatilinde yaptığım uygulamaya,
Bu hobiye yeni başlayan arkadaşların, kullanılan ürün ve isimleri hakkında daha ayrıntılı bilgi istekleri vardı. Elimden geldiğince bu konuya da dikkat ederek devam edeceğim.

İlk olarak aracı, üzerindeki yağdan, kirden güzelce arındırmak için fairy bulaşık deterjanı ile yıkadım. (Bu işe uygun, agresif şampuanım yoktu)
Daha sonra demirtozu temizliğini, tuga chemie demirtozu temizleyici ile yaptım. Kokusu pek çok ürün gibi kötü, ben sulandırmadan 500ml ürünü tüm arabaya sıktım. Kıvamı çok yoğun, sıktığım yerde kaldı diyebilirim. Bunu fark edip, eldivenle yaymaya çalıştığımda ürün çoktan sertleşmeye başlamıştı. Başarılı olamadım. Bence ürün kaportada mutlaka sulandırılarak kullanılmalı. Ya da sıktığınız anda eldiven ile yaymalısınız. Bir dahaki sefere 300-350 ml ürüne 150-200ml su şeklinde karışım yapacağım. 1e1 de iş görür derseniz o şekilde de deneyebilirim.

Demirtozu temizliğinden sonra gazyağı ile zift temizliği yaptım. Aşırı miktarda zift yoksa gazyağı iş görüyor. Gözden kaçan ziftler de kil temizliğinde çıkıyor zaten.
Gazyağından sonra kil ile devam ettim. Bu işlem için 200gr olarak aldığım Auto Finesse kili 50 gr olarak kullandım. Daha önce çin malı kil kullandığım için diğer markalarla karşılaştırma yapamasam da genel olarak yumuşak bir yapısı var, araçta hiç çiziğe neden olmadı ve gayet iyi temizlik yaptı bence. Ben ürünü beğendim.
Sadece kaputtan çıkanlar ;

Bazı rötuşları da almışız :of:
Bunlar da bagaj kapağından çıkanlar

Bayramın ilk günü sadece bu işlemleri yaptım, 2. gün aracı otoparka alıp polisaj işlemine başladım. Bu esnada tek çalıştığım için pek fazla fotoğraf çekme şansım olmadı, belli başlı yerlerin görsellerini paylaşacağım.
Polisaj için Skill marka giriş seviyesi rotary makina, yer yer 150mm auto hdm yün keçe (ufs 130-80mm almıştım ama kargo yetişmedi maalesef), yine 130 ve 80mm befar turuncu polisaj süngeri ve 80mm befar finisaj süngerini koch chemie H8 02 heavy cut ve koch chemie F6 01 fine cut pastalar ile, çizik durumuna ve plastik, metal aksam durumuna göre farklı kombinasyonlarda kullandım. Kireç vs kalıntıları için ön ve arka cama da f6 fine cut ile bir tur geçtim.

Daha önce boya ve vernik ile doldurduğum çizikleri sırasıyla 1500 ve 2000 grit ile zımparalayıp, zemin ile eşit hale getirdim. Üzerinden H8 heavy cut ve turuncu polisaj süngeri ile geçip, zımpara izlerini aldım.

Polisaj işlemleri bittikten sonra yıkamayı yine fairy ile yaptım, polisaj yağlarından ve tozlarından arındıktan sonra soft99 authentic premium carnauba wax ile korumaya aldım. Lastiklere Meguiar's Endurance lastik parlatıcı, ön tampon ve arka tampon altı plastik parçalara 303 Aerospace Protectant kullandım.
Finaller;

Rötuşlu kısım

Driver_can

Usta Detaycı
Üye
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Pasifik mavi güzeldir önceki aracım bu renkti:)Cilaladıkça cilalayası geliyor insanın zymol ile renk şahane oluyordu.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık süper olmuş, güzel parlamış, yazla beraber arabalarda yanmaya başladı.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık hocam. İlk aracım tungsten griydi, alalı birkaç gün olmuş sahile inmiştik eşimle aracı park ederken pasifik maviyi eşim görünce bu renkten niye almadın demişti :of: Maşallah gayet başarılı uygulama olmuş ve parlaklık gayet tatminkar :mutlu:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık finaller çok güzel görünüyor,maşallah diyelim :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeklerine sağlık, finaller harika gözüküyor. Çizilen sağ arka kapı ise çok güzel sonuç alınmış, yani maksimum şekilde verim alınmış. :)

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık. Güzel parlamış. :alkis: Rötuşlu yer uzaktan hiç sırıtmıyor. Keşke ton tam tutsaydı daha iyi olurdu. Malesef Golf 7lerin çıkık kısımları biraz sakat yerler. Önceki aracımda aynı yerin biraz altını kolona sürtmüştüm. :(

CemPektaş

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@Driver_can Teşekkürler, renk bu kasaya en çok yakışanlardan biri. Bakımlı olunca daha da güzel, dönüp baktırıyor.
@onurçiko Teşekkür ederim, sonuç beni de araç sahibini de mutlu etti. Forum uzun zamandır hareketli, bu yaz daha çok yanacağız sanki :sicak:
@KaiZeN Teşekkür ederim abi, evet bu renk bence de gri tonları ve beyazdan önce tercih edilmeli ama görece yollarda daha az görüyoruz maalesef. Güzel dileklerin için de ayrıca teşekkürler.
@can26 Teşekkür ederim.
@Sercan20 Teşekkür ederim, rötuş istediğimiz gibi olmasaydı arkadaşım boyatmayı düşünüyordu. Neyse ki şu an belirginliği ciddi derecede azaldı.
@Mugzy Teşekkür ederim, boya tonu tam tutsaydı, bilmeyen kişiler için orada çizik olduğunu anlamak çok zor olabilirdi. Şimdi de çok sırıtmıyor, gayet tatminkar diyebilirim.
@Detail Engineer Teşekkür ederim.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Elinize sağlık, boya ton olarak değilde renk olarakta tutmamış gibi, morumsu bir renge benziyor. Bir de su bazlı boyamı kullandınız kalemle yoksa akrilik mi? Ayrıca verniği inceltseydiniz kalemden akabilirdi belki.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Elinize sağlık, harika bir uygulama olmuş. Çizik tamiri konusundaki işçiliğe boya tonundaki fark gölge düşürmüş ama teknik olarak ne denli doğru olduğu ortada. Ayrıca uzaktan da hiç belli olmuyor gibi. Detaylı anlatımınız için ayrıca teşekkürler. :)

mtekin

Amatör Detaycı
Üye
Elinize sağlık. Uygulama çok güzel olmuş. Aynı makineden bende de var. Bir türlü istediğim verimi alamadım, orbital makina bakıyordum. Sizin uygulamanızı gördükten sonra tabla, ped, pasta kombinasyonlarını değiştirmem gerektiğini düşündüm.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@CemPektaş eline koluna sağlık, çok güzel olmuş.

İçinde ki canavarı daha fazla gizleme bence, sal gitsin :D Bu arada hakikaten piano black kısımlar bildiğim kadarıyla zor olur. Püf noktası nedir ? Bende i20'nin C sütununda ki piano black bölgeye bir şeyler yapmak istiyorum.

CemPektaş

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@İdris Teşekkür ederim.
@Respect3578 Teşekkürler, evet görünürlüğü ciddi oranda azaldı. Çizikleri doldurmak epey zamanımı almıştı ama değdi.
@golf Teşekkür ederim, aslında boya kabın içinde aracınkine çok yakın duruyor ama sürdükten sonra garip bir hal aldı. Büyük kapta göz yanılıyor herhalde. Boyanın teknik detayları hakkında bir fikrim yok, oto boyası satan bir yerde güya aracın renk koduna göre hazırlatmıştık. Verniği nasıl incelteceğim hakkında da fikrim yok, ne ile karıştırmalıyım incelmesi için ?
@carking58 Teşekkür ederim, dediğiniz gibi boyanın azizliğine uğradım. Tonunu tutturduğum bir renkte daha iyi sonuçlar almak dileğiyle diyelim. :)
@mtekin Orbital makina ben de bakıyorum açıkçası. Uygulama merkezi gibi sıfır çizik beklentisi olmadığından rotary olarak benim işimi görüyor ama güçsüzlüğünü de aynı zamanda hissettiriyor Skill. İlk hedefim orbital, daha sonra belki güçlü bir rotary neden olmasın. Yün keçem 150mm olduğundan makinayı fazlasıyla yoruyor, daha ufak boyutlarda sipariş vermiştim. O ürünler geldiğinde biraz daha kolay çizik alabileceğimi düşünüyorum, bakalım.
@Shirb13 İbrahim teşekkür ederim güzel dileklerin için. Ben amatör ruhla, tanıdık araçlara uygulama yapıyorum daha .çok. Daha fazlasına vaktim yok maalesef. :) Piano blackler plastik kısımlar olduğundan, olabildiğince az baskı ile uzun çalışarak çizik almaya çalışıyorum. İlk olarak hafif ped-aşındırıcı kombinasyonu deniyorum, istediğimi alamazsam bir tık ağır kombinasyona geçiyorum.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Maşallah çok güzel görünüyor. Rutüş ili hakkaten çok sabır isteyen bir husus. Yoksa biraz yarım yamalak ve içine sinmek arasında kalıyor. Sizinki gayet tatminkar olmuş.
Renkler bugün maviden gidiyor. Gözlerimiz şenlendi:mutlu:

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
@İdris Teşekkür ederim.
@Respect3578 Teşekkürler, evet görünürlüğü ciddi oranda azaldı. Çizikleri doldurmak epey zamanımı almıştı ama değdi.
@golf Teşekkür ederim, aslında boya kabın içinde aracınkine çok yakın duruyor ama sürdükten sonra garip bir hal aldı. Büyük kapta göz yanılıyor herhalde. Boyanın teknik detayları hakkında bir fikrim yok, oto boyası satan bir yerde güya aracın renk koduna göre hazırlatmıştık. Verniği nasıl incelteceğim hakkında da fikrim yok, ne ile karıştırmalıyım incelmesi için ?
@carking58 Teşekkür ederim, dediğiniz gibi boyanın azizliğine uğradım. Tonunu tutturduğum bir renkte daha iyi sonuçlar almak dileğiyle diyelim. :)
@mtekin Orbital makina ben de bakıyorum açıkçası. Uygulama merkezi gibi sıfır çizik beklentisi olmadığından rotary olarak benim işimi görüyor ama güçsüzlüğünü de aynı zamanda hissettiriyor Skill. İlk hedefim orbital, daha sonra belki güçlü bir rotary neden olmasın. Yün keçem 150mm olduğundan makinayı fazlasıyla yoruyor, daha ufak boyutlarda sipariş vermiştim. O ürünler geldiğinde biraz daha kolay çizik alabileceğimi düşünüyorum, bakalım.
@Shirb13 İbrahim teşekkür ederim güzel dileklerin için. Ben amatör ruhla, tanıdık araçlara uygulama yapıyorum daha .çok. Daha fazlasına vaktim yok maalesef. :) Piano blackler plastik kısımlar olduğundan, olabildiğince az baskı ile uzun çalışarak çizik almaya çalışıyorum. İlk olarak hafif ped-aşındırıcı kombinasyonu deniyorum, istediğimi alamazsam bir tık ağır kombinasyona geçiyorum.
Akrilik tiner ile incelir Vernik

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Elinize sağlık çok güzel olmuş herşey çiziklerle ilgili çalışmanız da bence son derece yeterli ve başarılı mutlak eksik vardır ama zaten sonrasi boya ihtiyacı demek tebrik ederim .

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi