Öneri Plastik Yüzey Kaplama/Düzeltme Konusunda Yardım

yolgezer_7k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, evde vakit geçirmenin de etkisiyle normalde uğraşmaya vakit bulamadığım bazı sevdiğim eşyaların tamirine/düzeltmesine soyundum. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var, çözümü buradan çıkmazsa başka biryerden çıkmaz.

Çok sevdiğim ve şu an yenisi satılmayan bir notebook çantam var. Yıllar önce arazide düşersem bilgisayarı korusun diye almıştım. Uzun süre de kullandım. Bu çantanın dışarıya bakan yüzeyi bir kabuk gibi sert plastik (olduğunu düşündüğüm) bir malzeme ile kaplı. Koruyuculuk için çok iyi olan bu malzeme düşmelerden/sürtmelerden kaynaklı çizildi ve yıprandı. Çanta sapasağlam ve yıllarca daha kullanılır ama bu malzeme kötü göründüğü için çantayı kullanmıyorum. Hafif zımpara yapıp siyah boya ile boyadım, biraz toparladı ama istediğim gibi olmadı. Plastidip ile kaplamayı düşünüyorum.

Daha iyi bir görüntü elde etmek için önerisi olan arkadaşları dinlemek isterim.

İyi forumlar.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba arkadaşlar, evde vakit geçirmenin de etkisiyle normalde uğraşmaya vakit bulamadığım bazı sevdiğim eşyaların tamirine/düzeltmesine soyundum. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var, çözümü buradan çıkmazsa başka biryerden çıkmaz.

Çok sevdiğim ve şu an yenisi satılmayan bir notebook çantam var. Yıllar önce arazide düşersem bilgisayarı korusun diye almıştım. Uzun süre de kullandım. Bu çantanın dışarıya bakan yüzeyi bir kabuk gibi sert plastik (olduğunu düşündüğüm) bir malzeme ile kaplı. Koruyuculuk için çok iyi olan bu malzeme düşmelerden/sürtmelerden kaynaklı çizildi ve yıprandı. Çanta sapasağlam ve yıllarca daha kullanılır ama bu malzeme kötü göründüğü için çantayı kullanmıyorum. Hafif zımpara yapıp siyah boya ile boyadım, biraz toparladı ama istediğim gibi olmadı. Plastidip ile kaplamayı düşünüyorum.

İyi forumlar.
Plastidip yapmadan önce siyah pastel boya ile sürterek hasarlı yerlere dolgu yapın. Sonra kaportacıların kullandığı keçe ile zımpara yapar gibi o bölgelerin üstünden geçin, tamamına da yapabilirsiniz. Sonra plastidip yada sprey boya ile sıfır gibi olacaktır.

Araç içi sert plastiklerde oluşan derin çiziklerde auto estetisyen kanalında ki Enver usta tarafından tavsiye edilen bir yöntem.

Ya da tamponlara kullanılan plastik macunu da olabilir.

yolgezer_7k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Plastidip yapmadan önce siyah pastel boya ile sürterek hasarlı yerlere dolgu yapın. Sonra kaportacıların kullandığı keçe ile zımpara yapar gibi o bölgelerin üstünden geçin, tamamına da yapabilirsiniz. Sonra plastidip yada sprey boya ile sıfır gibi olacaktır.

Araç içi sert plastiklerde oluşan derin çiziklerde auto estetisyen kanalında ki Enver usta tarafından tavsiye edilen bir yöntem.

Ya da tamponlara kullanılan plastik macunu da olabilir.
Güzel bir yöntem, deneyeyim, teşekkür ederim.

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

İyi forumlar.
Daha önce çok defa plastik aksamlarda uyguladığım yöntemi size anlatayım. Fakat sizin çantanın sert malzemesinin plastik olduğundan emin olun. Orbital bir makine ile yapabilirseniz çok daha iyi olur
P-80 zımpara ile kabaca çizikleri aldıktan sonra P-180 zımpara ile son kat zımpara yapın. Zımpara için Brio marka tavsiye ederim.
Plastik aksamlarda çok işe yarayan antigravel boya ile 2 kat kapatmazsa 3 kat boya yaparsanız muhakkak kapatacaktır. Antigravel boya için Best marka tavsiye ederim.
Kafanıza takılan bir şey olursa yazarsanız yine elimden geldiğince cevaplarım Hocam
Saygılar...

Son düzenleme:

yolgezer_7k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Daha önce çok defa plastik aksamlarda uyguladığım yöntemi size anlatayım. Fakat sizin çantanın sert malzemesinin plastik olduğundan emin olun. Orbital bir makine ile yapabilirseniz çok daha iyi olur
P-80 zımpara ile kabaca çizikleri aldıktan sonra P-180 zımpara ile son kat zımpara yapın. Zımpara için Brio marka tavsiye ederim.
Plastik aksamlarda çok işe yarayan antigravel boya ile 2 kat kapatmazsa 3 kat boya yaparsanız muhakkak kapatacaktır. Pütür içi Best marka tavsiye ederim.
Kafanıza takılan bir şey olursa yazarsanız yine elimden geldiğince cevaplarım Hocam
Saygılar...
Öneriniz için teşekkür ederim. Malzeme plastik ancak düşündüğümden daha ince, çok kolay deforme oluyor. Dolgu ile istediğim sonucu alamazsam zımpara ile tekrar deneyeyim. İlgilenen ve cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.

yolgezer_7k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tekrar merhaba, dün biraz vaktim vardı çantayla uğraştım, ilk öneri olan pastel boya ile dolgu yapıp sünger zımpara ile üstünden geçtim. Sadece çizik yerleri dolduracaktım ama sonradan tüm yüzeyi pastel boya ile boyadım. Zımparadan sonra hafif bir maskeleme yapıp Motip mat siyah boya ile iki kat boya geçtim. Maskelemeye rağmen metal tutamaçların bir ikisine boya sıçratmışım, onları da alkolle temizledim.
Şimdi sonuçlar: