İnceleme Polham Köpük Yapıcı Pompa Tamiri

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar dostlar,

Polham 1.5 litre pompam vardı. Yaklaşık 1 yıldır severek kullanıyorum. Fakat geçtiğimiz haftalarda hafiften basınç kaçırmaya başladığını farkettim. Zamanla kaçak arttı. Sapın alt hizasına gelen kısımda bende de çatlak başlamıştı. Çatlak olan yeri aşağıda turuncu ile çizdim. Sapından tutunca içi sıvı dolu olduğunda sanırım zamanla bükülerek çatladı.

Veta 2 litre pompa alıp alt haznesini polham başlığa uydurmak yerine önce elimdeki polham alt haznesini tamir etmeyi denemek istedim. Öncesinde evde Çelik yapıştırıcı diye geçen karıştırılarak sürülen 2li pakette bir yapıştırıcı buldum. Onu sürdüğümde ilk zamanlar iyi oldu, hava kaçırmadı. Fakat kuruyunca kabuk gibi soyuldu gitti ve yine hava kaçırmaya başladı.
Sonrasında sunfix denen oyun hamuru gibi yapışkanı denedim. Baya sert şekilde tuttu aslında ama hava kaçıran yerleri kapamaya yetmedi. Fotoğraflarda yeşil yeşil görünenler sunfix :) oradan sökemedim, kaldı öylece.

Sonrasında zamanında far ayağı yağıştırdığım epoksi yapıştırıcı geldi aklıma. İnternette baktığımda selsil markayı daha çok beğendikleri için bunu aldım.

Ürünü şırınga mantığıyla plastik bir yüzeye sıkıp içnden çıkan çubukla iyice karıştırdım, sonrasında da çubuk yardımıyla çatlak olan yerlere sürdüm. Yaklaşık 3 4 saatte iyice kurudu.

Kuruduktan sonra yaptığım ilk yıkamada 2-3 kez doldurup sıktım. İlk seferinde kaçak hiç yoktu. Sonraki seferlerde çok çok hafif(%5 10 civarı) bir kaçak sesi geliyordu. Ama makinenin basıncı tölere edebilecek seviyede idi. İç kısımdan da sunfixi söküp sürebilsem tahminen tamamen kesecekti.

Zımpara vs yapılsa daha iyi olurdu tabi ama en pratik ve hızlı şekilde çözüm olarak epoksi yapıştırıcı iş gördü. Aldığım yapışkanın %10unu kullanmadım bile diyebilirim.
Polham'ı çatlayan olursa umarım işine yarar.

Keyifli forumlar...

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tamirat tadilat konusunda güncelleme yapayım. Zamanla yine aynı yerden hafif hafif kaçırmaya devam ediyor. Çünkü kulp ile şişe ağırlık merkezi tam aynı yerden ayrılmasına neden oluyor. Basınç üretmeye yetecek kadar içindeki havayı koruyor.

Alt hazne olarak Veta 2Litre olandan aldım. Direkt çevir tak uyum sağlamadı maalesef.
Geçme yerinden 1 2 diş kesmek ve yüzeyi dümdüz olacak şekilde zımparalamak/tıraşlamak gerek. Bu haliyle de takınca yine aradan hava kaçırdı. Çünkü vetanın diş aralığı daha geniş olduğu için çantaya basamadı. Araya bir büyük conta daha atınca 0 kaçakla kullanılır hale geldi. Tek dezavantajı biraz sert ve sıkı sıkıya geçmesi, kendi şişesi çok daha rahat çevrilip takılıyordu.

Bu süreçte yıkama planlarım ve benzinlikte olmadık anda yolda bırakır diye 2. Pompa arayışım vardı. Polham 2lt olanı alanların memnun olmaması nedeniyle elemiştim.
@berkceylan57 üstadın sağolsun yorum ve önerileriyle enraco 2lt pompa aldım ben de.
Polhama göre atım açısı %20 30 daha fazla gibi geldi. Yine mükemmel değil ama yeterli seviyede.

Başlık kısmı polham 1.5 lt ile birebir aynı. Alt hazneler de polham 1.5 lt olanla birbirine birebir uyuyor. Enraco alt haznesi daha sağlam ve kalın geldi. Boşken ayakta kalabilmesi de büyük artı. Ön kısmındaki şampuan doldurma gözünden suyu da şampuanı da dolduruyorum. Öncekinde olduğu gibi tepe kısmının çatlamasını önler en azından.

Foto ile yorumu daha sonrasında yine güncellerim.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Tamirat tadilat konusunda güncelleme yapayım. Zamanla yine aynı yerden hafif hafif kaçırmaya devam ediyor. Çünkü kulp ile şişe ağırlık merkezi tam aynı yerden ayrılmasına neden oluyor. Basınç üretmeye yetecek kadar içindeki havayı koruyor.

Alt hazne olarak Veta 2Litre olandan aldım. Direkt çevir tak uyum sağlamadı maalesef.
Geçme yerinden 1 2 diş kesmek ve yüzeyi dümdüz olacak şekilde zımparalamak/tıraşlamak gerek. Bu haliyle de takınca yine aradan hava kaçırdı. Çünkü vetanın diş aralığı daha geniş olduğu için çantaya basamadı. Araya bir büyük conta daha atınca 0 kaçakla kullanılır hale geldi. Tek dezavantajı biraz sert ve sıkı sıkıya geçmesi, kendi şişesi çok daha rahat çevrilip takılıyordu.

Bu süreçte yıkama planlarım ve benzinlikte olmadık anda yolda bırakır diye 2. Pompa arayışım vardı. Polham 2lt olanı alanların memnun olmaması nedeniyle elemiştim.
@berkceylan57 üstadın sağolsun yorum ve önerileriyle enraco 2lt pompa aldım ben de.
Polhama göre atım açısı %20 30 daha fazla gibi geldi. Yine mükemmel değil ama yeterli seviyede.

Başlık kısmı polham 1.5 lt ile birebir aynı. Alt hazneler de polham 1.5 lt olanla birbirine birebir uyuyor. Enraco alt haznesi daha sağlam ve kalın geldi. Boşken ayakta kalabilmesi de büyük artı. Ön kısmındaki şampuan doldurma gözünden suyu da şampuanı da dolduruyorum. Öncekinde olduğu gibi tepe kısmının çatlamasını önler en azından.

Foto ile yorumu daha sonrasında yine güncellerim.

Aldığınız yerin linki var mı? Bu pompayı yeni görmüştüm ama bir fikrim yoktu. Bu aralar şarjlı pompa alma arifesindeyim tam da.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Benimki alttan birleşme yerinden çatladı. Tavsiye üzerine iran yapışıtırıcısı denedim ama maalesef tutmadı :)

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende polham kullanıyorum aşırı derecede memnunum atımı falanda güzel bence. Haznesi çatlayan arkadaşlardan dolayı ben artık hazneyi elle destekleyerek kullanıyorum inşallah bi sorun yaşamam ama dediğiniz gibi sadece alt hazne yedek parça olarak satılsa çok iyi olur kafamız rahatlar

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aldığınız yerin linki var mı? Bu pompayı yeni görmüştüm ama bir fikrim yoktu. Bu aralar şarjlı pompa alma arifesindeyim tam da.
Hocam hepsiburada üzerinden almıştım da son dönemde talep artınca stok da kalmadı sanırım. Ama polham vs hepsi aynı mal bence. Kafaları birebir aynı. Alt hazneler değişmiş. Uç olarak enraco daha geniş atımlı bence. Köpük kıvamı da aynı birbiriyle sanki...
Benimki alttan birleşme yerinden çatladı. Tavsiye üzerine iran yapışıtırıcısı denedim ama maalesef tutmadı :)
İşe yaramadı hocam bende de. Epoksi yapışırıcılar epey etkili oluyor. Onu tekrar deneyeceğim.
Bende polham kullanıyorum aşırı derecede memnunum atımı falanda güzel bence. Haznesi çatlayan arkadaşlardan dolayı ben artık hazneyi elle destekleyerek kullanıyorum inşallah bi sorun yaşamam ama dediğiniz gibi sadece alt hazne yedek parça olarak satılsa çok iyi olur kafamız rahatlar
Aynen alttan destekleyince kaçırdığı yeri kapatıyor biraz daha düzgün köpük yapmaya devam edebiliyor. Yedek hazne şart. Yoksa veta modifiyeye devam

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Hocam hepsiburada üzerinden almıştım da son dönemde talep artınca stok da kalmadı sanırım. Ama polham vs hepsi aynı mal bence. Kafaları birebir aynı. Alt hazneler değişmiş. Uç olarak enraco daha geniş atımlı bence. Köpük kıvamı da aynı birbiriyle sanki...

İşe yaramadı hocam bende de. Epoksi yapışırıcılar epey etkili oluyor. Onu tekrar deneyeceğim.

Aynen alttan destekleyince kaçırdığı yeri kapatıyor biraz daha düzgün köpük yapmaya devam edebiliyor. Yedek hazne şart. Yoksa veta modifiyeye devam
Geniş atım olması daha iyi gibi düşünüyorum.

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Betayı kıl testere ile kesip tam uydurduklarını söylüyorlardı neden olmadı hocam

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Pompa başlığı ile bu tarz haznelerin satıldığı yere gidip uyumlu hazne aransa bulunur illa ki diye düşünüyorum

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Benimkinin içinde ürün vardı vp combo 2 idi galiba o yüzden beklediği için delmiş olabilir diye düşündüm polham kullanıcı hatası diyebilirdi.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geniş atım olması daha iyi gibi düşünüyorum.
Kesinlikle hocam. Nozul kısmını açıp bakmadım ama biri 06 ise diğeri 08dir muhtemelen. Bakınca atayım onun detayını da
Betayı kıl testere ile kesip tam uydurduklarını söylüyorlardı neden olmadı hocam
Hocam kıl testere ile neredeyse yarısını kestim. Dümdüz yüzeyi olmayınca spiralle müdahale ettim. Başlıktaki conta olan yere basamadı bendeki hali, conta ile alt hazinenin en tepesi arasından hava kaçırdı.

Bir de çap aynı olsa da diş yapısı farklı. Vetanın aralıkları daha genişken polham şişenin aralıkları daha sık.
Pompa başlığı ile bu tarz haznelerin satıldığı yere gidip uyumlu hazne aransa bulunur illa ki diye düşünüyorum
Veta 2lt olanın çap uyuyor hocam. Farklı markalar da vardı ama vetada buldum uyanı. Sechonunki falan uymamıştı.
Benimkinin içinde ürün vardı vp combo 2 idi galiba o yüzden beklediği için delmiş olabilir diye düşündüm polham kullanıcı hatası diyebilirdi.
Ben de zaman zaman ürün bırakıyordum ama ürün olmayan köşe bir yerden kırılması malzeme hatası nedeniyledir diye düşünüyorum.

Yeni polham alanların bir elle de alttan desteklemesini öneririm... Kulpundan kovaya falan asmamak lazım, hele ki içi doluyken

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Bu pompaların az ses çıkartan ve atımı iyi olan modelleri var internette yabancı forumlarda. Ülkemize ne zaman gelir bunlar sırf iyi bir ürün beklediğime şarjlı pompa almıyorum

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Konu sonuna güncel çekmemişim.

Veta 2lt pompa alıp takarım diye umdum fakat veta ve polham diş aralıkları da toplam boyutu da eşit değil. Üstten biraz kestim biraz zımparaladım derken uydurdum. Araya bir tane de conta attım. polham kendi şişesi gibi rahat çevrilmiyor fakat yine de hava kaçırmadan iş görüyor.

Efektif çözüm bulan arkadaşlar paylaşırsa daha dertsiz şekilde hallolur bu durum.
Polham şişesinde bariz çatlama sorunu var. Enracoda henüz yaşamadım bu durumu.