Porsche Taycan 4S // Master Detailing

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
Detailing uygulamaları için misafirim Porsche Taycan 4S

Başına bir talihsizlik gelmiş inşaattan beton harcı sıçramış. Kaput filmi, kaporta, camlar, kromlar gibi bir çok yerinde vardı. Bir süre böyle kullanılmış kimse ellemeye yanaşamamış. @Sefa46 yetkili serviste temizlenmeye çalışılan aynı durumdaki bir mercedesin hikayesini anlatır belki :)
Aracın dekontaminasyon işlemleri ile başladım.

Fotoğrafta net gözüken noktalar beton harcı

Ön yıkama sonrası;
Kimyasal ve mekanik müdahale ile betonlardan kurtulduk, buranın detayına giremiyorum. Folyo üzerinde çalıştığımız bölgelerde çok yüzeysel bir matlaşma oldu onun da onarımını yapacağım.
Camlarda ciddi seviyede kireç vardı. Bu aşamada onu da aradan çıkarttık.

Jantlar ile devam ediyoruz.
Flowey r1 jant temizleyici ile ön yıkamasını yaptıktan sonra davlumbaz temizliği

Lastik yanaklarında ya greenstar kullandım ya da r1. Tuff shine fırçadan yardım aldım.

Kovada vonixx v-floc ile jant temaslı temizliğini yapıyorum.

Kaliperleri de yün fırçalarda temizledikten sonra dış ön yıkamasına geçiyorum.

Tekrar yıkama yapıyorum. Ön yıkamada tercihim Ad Magifoam oldu.

Detaylar

dk. chemie ferroff demir tozu temizliği ve Ad purple coarse ile kil temizliği yaptım.

Yüzeyi hazır hale gelen aracın maskelemesini ve mikron ölçümlerini tamamlayıp polisaja başlıyoruz.

Farlardan polisaj görüntüsü. Tablayı sıkıştıracak ters açılı yerlerde sadece dual action sistem kullanarak riski sıfıra indiriyorum. Bu şekilde çalıştığım bölgelerden biri farlar oldu.

Derin çizik giderme işlemi

Polisaj detaylarıyla çok sıkmadan yine 50/50 bir görüntü paylaşıyorum.

Kaputtaki folyoya içerisine ince aşındırıcı karıştırdığım temizleyici bir cila ile orbital makine yardımıyla uygulama yaptım. Bu şekilde yüzeydeki matlaşmış bölgeler ve çiziklerin bir kısmından kurtulduk. Üzerine vonixx carnauba plus uygulayarak parlaklığını bir üst noktaya taşıdım.

Detaylı iç temizlikte delikli deri koltuklarda köpük formda kendi deri temizleyicimi kullandım. Diğer konsol ve kapı içi gibi bölgelerde yerine göre deri temizleyici ve koch chemie polstar, alcantara eşya gözlerinde yine polstar tercih ettim. Ön konsol ve kapı döşemelerinde deri fırçası kullanmadım malzeme hassastı. Sürtme sonucu oluşan bir deri çiziğine uçucu yağ içeren bir leather conditioner ile masaj yaparak müdahale ettim. Tavan, direkler ve halılarda valet pro carpet cleanerdan yardım aldım.

Havalandırma kanallarının içerisine buhar sıkarak şov yapmıyoruz !
Anlık sıcak buhar dezenfeksiyon sağlamayacağı gibi oluşacak nem mikroorganizmaların çoğalmasına sebebiyet verecektir.

Deri koruması colourlock deri kalkanı ile yapıldı. Fransız parfümüyle de iç temizliği taçlandırdık.

Koruma olarak Tac system Moonlight tercih ettik.

Ön cama cam pastası ile temizlik yapıp gerekli yüzey hazırlığını yaptıktan sonra su itici uyguladım.

Finaller

Takip ettiğiniz için teşekkürler, keyifli forumlar :)

Benzer Uygulamalarım
Mercedes Cls320 / Master Detailing
Bmw 525d Xdrive detailing final
Mercedes S350 4Matic detailing
Vw Tiguan Rline | Master Detailing
Vw Polo final // Master Detailing
Mercedes E300 detailing
Astra k detailing hayata dönüş

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Vay vay eline sağlık Berkay, "kendi deri temizleyicin" var demek :tekkas::dusunx:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kardesim eline emegine Saglik Cok Güzel Kondisyonda birakip teslim etmissin begendim :opucukx: Yetkili Servis deyince Aklima hep Yetkili Serviste Bakim Onarim Yaptirdiginizda Hediye Kampanyasi olarak Pasta Cila Boya Koruma Hizmeti Aklima Gelir hem 300₺ ye :) Yine Sahibi Şans li Servis tekiler bunlar cikmaz deyip Kaputu degistirelim dememisler.Sonuc ta Milyonluk Degerli bir Araç sana rastlamasi isabet olmuş.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Eline sağlık müthiş bir uygulama olmuş :)
Çok teşekkürler :)

Emeğine sağlık makina ateş ediyor
Teşekkür ederim abi :)

Kardesim eline emegine Saglik Cok Güzel Kondisyonda birakip teslim etmissin begendim :opucukx: Yetkili Servis deyince Aklima hep Yetkili Serviste Bakim Onarim Yaptirdiginizda Hediye Kampanyasi olarak Pasta Cila Boya Koruma Hizmeti Aklima Gelir hem 300₺ ye :) Yine Sahibi Şans li Servis tekiler bunlar cikmaz deyip Kaputu degistirelim dememisler.Sonuc ta Milyonluk Degerli bir Araç sana rastlamasi isabet olmuş.
Teşekkür ederimm :) Arabayı komple değiştirmeleri lazımdı o halde. Her yerde vardı yan aynanın içine kadar girmiş

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Milyonluk araç uygulama yapmak da zor düşünsene bir hatada parçanın boyanması demek değerinin ciddi bir şekilde düşmesi demek. Gerçekten tebrik etmek lazım eline sağlık. Bu arada hassas bölgelerde deri fırçası tercih etmedim demişsin. Bu deri fırçası işini bir türlü çözemedim bazı deri fırçaları çok sert bazıları çok yumuşak. Deriye zarar vermeden ve aynı zamanda kiri çıkaracak fırça nasıl olmalı?

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Eline sağlık berkay hocam :)
Aracı tel fırça ile yıkamışlar sanırım:sırıtan1:
Teşekkürler hocam :) Süngerle yıkanmış sürekli.

Milyonluk araç uygulama yapmak da zor düşünsene bir hatada parçanın boyanması demek değerinin ciddi bir şekilde düşmesi demek. Gerçekten tebrik etmek lazım eline sağlık. Bu arada hassas bölgelerde deri fırçası tercih etmedim demişsin. Bu deri fırçası işini bir türlü çözemedim bazı deri fırçaları çok sert bazıları çok yumuşak. Deriye zarar vermeden ve aynı zamanda kiri çıkaracak fırça nasıl olmalı?
Teşekkürler Mehmet hocam. Deri fırçası orta sertlikte olması makul olur önemli olan kıl uçları keskin olmasın. Tls deri fırçası işinizi görür. Burada sizin uyguladığınız baskı önemli. Dairesel ve az baskı ile temizlemelisiniz. Önceden ılık su ve deri temizleyici ile ıslatılmış süngerle temizleyeceğiniz parçayı silerseniz kiri ve malzemeyi yumuşatarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Delikli deri ise içerisine kesinlikle su kaçmamalı buna da dikkat edin. Eğer deri fırçasının malzemeye göre fazla agresif olduğunu düşünürseniz valet pro fırçalar veya daha da yumuşağı work stuff klasik kullanabilirsiniz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık Berkay. Çok güzel bir araç. Ancak değer görmeyen ellerde işler kötüye gidebiliyor. Allahtan sen kötü gidişata bir dur demişsin. Tebrikler :alkıssx:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerine sağlık Berkay. Çok güzel bir araç. Ancak değer görmeyen ellerde işler kötüye gidebiliyor. Allahtan sen kötü gidişata bir dur demişsin. Tebrikler :alkıssx:
Çok teşekkürler beğenmene sevindim :)

Eline emeğine sağlık kardeşim, harika olmuş.
Çok teşekkür ederim :)

Elinize emeğinize sağlık, her zaman ki gibi harika bir uygulama olmuş
Teşekkür ederim hocam desteğiniz için :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
5-6 sene önce S Kasa Mercedes'e inşaattan çimento/beton/harç artık ne derseniz dökülmüş. Hasar inşaat firmasına rücu edilmişti ama maalesef yetkili servis, uygun solüsyonu kullanmak yerine lekeleri kazımayı tercih etmişti, sonuç olarak otomobil yeniden boyanmak zorunda kalmıştı.

Emeğine sağlık Berkay @Berkay

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
5-6 sene önce S Kasa Mercedes'e inşaattan çimento/beton/harç artık ne derseniz dökülmüş. Hasar inşaat firmasına rücu edilmişti ama maalesef yetkili servis, uygun solüsyonu kullanmak yerine lekeleri kazımayı tercih etmişti, sonuç olarak otomobil yeniden boyanmak zorunda kalmıştı.

Emeğine sağlık Berkay @Berkay
A pardon konuya Sefa yazmışım senmişsin abi :) Bi ara konuşulmuştu aklımda yanlış kalmış. Teşekkür ederim bu arada

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
A pardon konuya Sefa yazmışım senmişsin abi :) Bi ara konuşulmuştu aklımda yanlış kalmış. Teşekkür ederim bu arada
Rica ederim :) Ya adamlara o kadar da solüsyon söyledim, herkes her şeyi biliyor ya birde terslediler, sen ne bilirsin moduna getirdiler. Alın çocuk kucağınızda dilediğiniz gibi boyayın. O zaman ses yok işte :D :D