Ppf ön far hakkında bilgi

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Merhabalar,

Aracımı yetkili servise verdim. Konu araç korumaların dan açılmışken Ön farınızda ppf var mı denildi. Evet var dedim. Ppf ön farda sıcaktan çatlamaya neden oluyor aklınızda olsun dedi. Öyle bir durumda far garanti dışı olur denildi. Hatta 2022 model bir aracın fotosunu gösterdi.

Pek inanmadım ama kalitesiz ppf ürünlerde öyle sıkıntı yaratıyor?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Abi muhtemelen kalitesiz ppflerde o durum oluşuyorduk zaten araç kaportası güneşe geldiğinde hemen hemen farın sıcaklıklarında oluyor kaliteli ppfde olacağını sanmıyorum

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Aracımı yetkili servise verdim. Konu araç korumaların dan açılmışken Ön farınızda ppf var mı denildi. Evet var dedim. Ppf ön farda sıcaktan çatlamaya neden oluyor aklınızda olsun dedi. Öyle bir durumda far garanti dışı olur denildi. Hatta 2022 model bir aracın fotosunu gösterdi.

Pek inanmadım ama kalitesiz ppf ürünlerde öyle sıkıntı yaratıyor?
Hocam servis biraz sallamış gibi geldi bana, arkadaşımın aracının ön 3 parça ve farlarında stek marka ppf var 3 yıldır. Aracın farları halen tertemiz sıfır gibi, bende yakın zamanda ön 3 parça ve farlara yaptırmayı düşünüyorum.
Sıcak dedikleri eğerki farın oluşturduğu ısı ise zaten yeni model araçlarda kullanılan far sistemleri eski halojenler kadar ısı üretmiyor
Dışarıdan gelen güneş ısısından bahsediyorlarsa da @emirhaneness söylediği gibi kaporta da ısıya maruz kalıyor. Kaldıki ppf i benim gördüğüm genelde koyu renkli araçlarına yaptırmayı tercih ediyor insanlar, koyu renkli araçda ısıyı daha çok çekeceğinden zarar verirse kaportaya daha çok verir.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
merhaba, tph veya pvc kullanılmadığı sürece bu işin ppf ile alakası yok. Servisler her şeyi çok biliyor her zamanki gibi. Isınma yapmayan led farlarda ppf kullanımında sıkıntı olmaz. mercek ve ısı üreten farlarda ısı atamadığından problem olur. Yeni nesil araçlar artık çoğunlukla led far ve ısı üretmiyor. Ppf olmayan ön farlar hiç çatlamıyor muymuş öyle sorsaydınız

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Abi muhtemelen kalitesiz ppflerde o durum oluşuyorduk zaten araç kaportası güneşe geldiğinde hemen hemen farın sıcaklıklarında oluyor kaliteli ppfde olacağını sanmıyorum
Led farlar çalıştığında az ısı üretiyor ama güneş gelince içine hapsediyor gibi bir şey demişti. Bende kalitesizlerden kaynaklı düşünüyorum.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
merhaba, tph veya pvc kullanılmadığı sürece bu işin ppf ile alakası yok. Servisler her şeyi çok biliyor her zamanki gibi. Isınma yapmayan led farlarda ppf kullanımında sıkıntı olmaz. mercek ve ısı üreten farlarda ısı atamadığından problem olur. Ppf olmayan ön farlar hiç çatlamıyor muymuş öyle sorsaydınız
Aynen katılıyorum.

Ppf sizde taştan çatlıyor dedi. Ppf kaynaklı kısa sürede çatlıyor gibisine dedi. Bir de öyle durum da far garantiye girmez dedi.

Tpu , pvc , tph kavramlar bilinmeyince yanlış bilgiler çıkıyor.

Stilwater

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mercedes marka aracımı sıfır aldığımda kompe ppf kaplama yapıldı farlar dahil ve 5 yılı aşkın süre sonrası komple söktürdüm ve aracım ilk günkü gibiydi farlar dahil.