Karşılaştırma Prima Amigo vs Autoglanz Supernova vs CG EZ Cream vs Poorboys Blackhole vs Dr Beasley's Glaze vs CG Glosswork vs AD Cherry Glaze vs AG srp

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhabalar.
Aslında konuyu çok daha kapsamlı olarak açacaktım fakat yıkama aralığı uzun olunca maalesef amaçladığım detaylardan daha kısır kaldı. Uygulamayı yapalı 25 gün geçmiş.
Uygulamayı söyle planlamıştım, sadece glaze ile kapatıcılık, sadece wax, glaze üstüwax, polisajlı wax, polisajlı glaze üstü wax vs vs. uygulamayı kaputa yaptım.

IMG_20200413_181730.jpg
IMG_20200413_181759.jpg
IMG_20200413_183654.jpg

Neyse uzatmayayım, kaputta geçen bu 25 günlük sürede maalesef bütün hepsi gitmiş. sadece bir iki üründe esamesi kalmış, o da pek yoruma açık değildi.

Allahtan yan paneller üzerinde de ürünleri her panele tek tek uygulayarak bir dayanım testi ortaya çıkarabileceğiz. Konu biraz karışık oldu nasıl toparlayacağım onuda pek bilemedim. kafamdan yazılacak bir sürü şey geçiyor, inşallah aktarabilirim.

Ürünlerin yerini karıştırmamamız için foto atıyorum, gerçi videodanda taakip edilmesi kolay oldu ama. Hem de parlaklık olarak çok ayırt edilecek bir durum yok ama yinede bakabilirsiniz.

IMG_20200415_153213.jpg
IMG_20200415_153229.jpg
IMG_20200415_161032.jpg
IMG_20200415_161044.jpg

Ürünlerin üzerine cg 50/50 carnauba wax uyguladım.

IMG_20200415_182710.jpg
IMG_20200415_182721.jpg
IMG_20200415_182727.jpg
IMG_20200415_182735.jpg
IMG_20200415_182807.jpg
IMG_20200415_183001.jpg
IMG_20200415_183720.jpg

Ürünlerle ilgili benim notlarıma geçelim.

Kapatıcılık olarak: dr beasleys ve supernova öne çıktı.
Parlaklık olarak: Prima amigo süpernova ve srp hoşuma gittiler.
Dayanım olarak: srp 25 gün sonunda en kötü durumda olanı düğerleri videoda izleyeceğiniz üzere aynı durumda hemen hemen. çok bariz farklar yok. Tavan ve kaputta supernova uygulamıştı ve maalesef burada ömrünü doldurmuş diyebilirim. düz zeminde dayanımlar inanılmaz farkediyor.
en beğenmediğim ürün Dr. beasleys oldu. silmesi çok zor, ayrıca enteresan bir şekilde harelenme yapıyor.yani nasıl desem, yüzeyin kendi çizikleri kapatıyor ama diğer yandan kendi çiziyor.
Supernova yı makina ile uygulamada beğendim ama el ile uygulamada beğenmedim. Makina istiyor. El ile uygulamada en beğendiğim ve parlatan ürün Prima amigo oldu.

Şimdilik bu kadar diyeyim, sahur vakti geliyor, toparlayamıyorum konuyu, kafam yandı. Atayım videoyu izleyin bakalım,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
üstad @onurçiko ellerine saglık efsane karşılaştırma olmuş . tr de eşi benzeri yok. nokta.

iyi detaylar.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğine sağlık abi video gayet açıklayıcı olmuş :) srp erken intihar etmiş ama canı sağolsun :sarki:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık Onur abi, bu kadar emek valla helal olsun. Autoglanz'in üstüne wax uygulamak dayanımını biraz da olsa arttırır mı ?

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Abi ellerine sağlık. Bizler için ramazan ayında uğraşıp ter dökmüşsün, hakkın ödenmez. Teşekkür ederim inceleme için.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerine sağlık abi. Ürün yorumların çok değerli bizler için. Dr. beasleys beni şaşırttı. İçine kalın pasta karışmış olmasın :kop:

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
@onurçiko hocam herzamanki gibi efsane karşılaştırma. Ellerine sağlık.

Darısı yeni karşılaştırmaların başına:taraa:

BSI

Usta Detaycı
Üye
Şu karşılaştırmaları, rakiplerini bilmek için, ürünleri üreten firmaların bile yaptığını düşünmüyorum. Eline sağlık @onurçiko üstad. Çok emeğin var.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bu da kaputa yaptığım uygulama, baya bir karışıktı, toplayım editlemesi biraz zor oldu. Aslında yükleyip yüklememkte kararsız kaldım, dediğim gibi tam istediğim gibi olmadı. Yine de fikir verme, ne kadar kapatıcılık özelliği olduğu, parlaklık, el ile uygula a perdormansları durumları gibi bir çok konuda yararlı olacağını düşünüyorum.
Ürünler ile ilgili yine tekrar yorumlar görüşler yazarak konuyu olgunlaştırırız.

Keyifli seyirler.

Videoyu ilk mesaja da ekliyorum.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
üstad @onurçiko ellerine saglık efsane karşılaştırma olmuş . tr de eşi benzeri yok. nokta.

iyi detaylar.
Teşekkür ederim üstadım, bir video daha ekledim, daha iyi olmasını umuyordum ama bu sefer elden bu kadar geldi.
Emeğine sağlık abi video gayet açıklayıcı olmuş :) srp erken intihar etmiş ama canı sağolsun :sarki:
Teşekkür ederim kardeşim, aslında parlaklık olarak ve kapatılık olarak beklediğimden iyi çıktı ama erken pes edecek gibi.
Ellerine sağlık Onur abi, bu kadar emek valla helal olsun. Autoglanz'in üstüne wax uygulamak dayanımını biraz da olsa arttırır mı ?
Teşekkür ederim kardeşim, sen çok yanlış yerden bakıyorsun, glazeyi korumak için wax kullanılmaz aksine glaze waxın ömründen çalar.
Abi ellerine sağlık. Bizler için ramazan ayında uğraşıp ter dökmüşsün, hakkın ödenmez. Teşekkür ederim inceleme için.
Teşekkür ederim kardeşim, uygulama Ramazandan önceydi, 25 gün önce. Su testini yeni yaptım sadece. Yıkamayı saymazsak:) onu çekmedim ama konusu gelmeyecek. Yeter bir günde 2 test bir yıkama konusu çıkardım, biri de eksik kalsın :)
Ellerine sağlık abi. Ürün yorumların çok değerli bizler için. Dr. beasleys beni şaşırttı. İçine kalın pasta karışmış olmasın :kop:
Teşekkür ederim kardeşim, ikinci attığım videoyu izlersen ne demek istediğimi anlayacaksın, supernovada dr kadar olmasa da elle uygulamada aynı durumu gösterdi ama makinada böyle bir sorun yapmadı, ama dr makina ile de çizik olmayan yüzeyde çizikler oluşturdu.
IMG-20200511-WA0057.jpg
Yaklaştırıp bakarsan çizikleri görürsün.
Mükemmel olmuş abi eline koluna sağlık <3:)
Teşekkür ederim kardeşim.
Ellerine sağlık abi çok güzel olmuş.
Teşekkür ederim kardeşim
@onurçiko hocam herzamanki gibi efsane karşılaştırma. Ellerine sağlık.

Darısı yeni karşılaştırmaların başına:taraa:
Teşekkür ederim, Inşallah, elimizden geldiğince.
@onurçiko, master shine lik bi karşılaştırma ellerine saglik :nazar:
Teşekkür ederim hacı.
Şu karşılaştırmaları, rakiplerini bilmek için, ürünleri üreten firmaların bile yaptığını düşünmüyorum. Eline sağlık @onurçiko üstad. Çok emeğin var.
Teşekkür ederim güzel yorumlarına. Detail forum bunun için var:)

Son düzenleme:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Üstad eline sağlık döktürmüşsün yine:mutlu: Konu açacağını bilsem hiç sormazdım :of: Tam üstüne denk gelmiş valla.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Abi şampiyonlar ligi olmuş ellerine sağlık. Bir sarım bant gitmiş ürünleri söylemiyorum bile hakkını helal et oruç oruç. :cicek:
Blackhole den çok ümitliydim ama srp bile geçmiş onu parlaklıkta. Zaten glazelerde dayanım beklemeyenlerdenim:D

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Merhabalar.
Aslında konuyu çok daha kapsamlı olarak açacaktım fakat yıkama aralığı uzun olunca maalesef amaçladığım detaylardan daha kısır kaldı. Uygulamayı yapalı 25 gün geçmiş.
Uygulamayı söyle planlamıştım, sadece glaze ile kapatıcılık, sadece wax, glaze üstüwax, polisajlı wax, polisajlı glaze üstü wax vs vs. uygulamayı kaputa yaptım.

Ekli dosyayı görüntüle 19503
Ekli dosyayı görüntüle 19504
Ekli dosyayı görüntüle 19505

Neyse uzatmayayım, kaputta geçen bu 25 günlük sürede maalesef bütün hepsi gitmiş. sadece bir iki üründe esamesi kalmış, o da pek yoruma açık değildi.

Allahtan yan paneller üzerinde de ürünleri her panele tek tek uygulayarak bir dayanım testi ortaya çıkarabileceğiz. Konu biraz karışık oldu nasıl toparlayacağım onuda pek bilemedim. kafamdan yazılacak bir sürü şey geçiyor, inşallah aktarabilirim.

Ürünlerin yerini karıştırmamamız için foto atıyorum, gerçi videodanda taakip edilmesi kolay oldu ama. Hem de parlaklık olarak çok ayırt edilecek bir durum yok ama yinede bakabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 19506
Ekli dosyayı görüntüle 19507
Ekli dosyayı görüntüle 19508
Ekli dosyayı görüntüle 19509

Ürünlerin üzerine cg 50/50 carnauba wax uyguladım.

Ekli dosyayı görüntüle 19511
Ekli dosyayı görüntüle 19512
Ekli dosyayı görüntüle 19513
Ekli dosyayı görüntüle 19514
Ekli dosyayı görüntüle 19515
Ekli dosyayı görüntüle 19516
Ekli dosyayı görüntüle 19517

Ürünlerle ilgili benim notlarıma geçelim.

Kapatıcılık olarak: dr beasleys ve supernova öne çıktı.
Parlaklık olarak: Prima amigo süpernova ve srp hoşuma gittiler.
Dayanım olarak: srp 25 gün sonunda en kötü durumda olanı düğerleri videoda izleyeceğiniz üzere aynı durumda hemen hemen. çok bariz farklar yok. Tavan ve kaputta supernova uygulamıştı ve maalesef burada ömrünü doldurmuş diyebilirim. düz zeminde dayanımlar inanılmaz farkediyor.
en beğenmediğim ürün Dr. beasleys oldu. silmesi çok zor, ayrıca enteresan bir şekilde harelenme yapıyor.yani nasıl desem, yüzeyin kendi çizikleri kapatıyor ama diğer yandan kendi çiziyor.
Supernova yı makina ile uygulamada beğendim ama el ile uygulamada beğenmedim. Makina istiyor. El ile uygulamada en beğendiğim ve parlatan ürün Prima amigo oldu.

Şimdilik bu kadar diyeyim, sahur vakti geliyor, toparlayamıyorum konuyu, kafam yandı. Atayım videoyu izleyin bakalım,

Elleriniz dert görmesin doğru tercih yapmışım prima amigo alarak. Bugün bir aksilik olmazsa uygulama yapıcam. En doğru uygulama şekli nasıl olmalı el ile? Dairesel mi yoksa yatsı olarakmı ve baskı uygulamalımıyız. Teşekkürler