Protech Plus Volvo S60 T3 Nasiol Seramik Kaplama

ProtechPlus

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi Akşamlar iyi Forumlar

Bu haftaki uygulama aracımız aşırı bakımlı fizyoterapist müşterimizin Volvo S60 aracı oldu.
Araca 3 yıl önce nasiol zr53 seramik kaplamayı yapmışlar fakat aracın her yerinde seramik kalmış ve kürleşmeyi tamamlayıp verniğe yapışmış çok kötü bir görüntü vardı. Müşterimiz aracına o kadar iyi bakmışki hala cayır cayır su iticilik vardı araçta. Dışına tekrar aynı uygulamayı istedi. Yapmışken içini ve motoruda temizledim.
Yani şöyle özetliyim volvonun zor boyasının dışında gerçekten ilk defa bu modelde bu kadar kondisyonlu bir beyaz ile karşılaştım. Dolayısıyla benimde işimi kolaylaştırdı. Fakat seramik kalıntıları çok zorladı. Çoğu yerde 2000 su zımpara yapmak zorunda kaldım.

İçi ile başlayalım

Dışa Geçelim
Ölçmeden Asla :)

En Büyük Yara burada idi aşırı derecede kapandı

Hocamız çalıştığı için gün içinde teslimatı kendim gerçekleştirdim :)

Sıramız her zamankinden biraz farklı :)

Ön Yıkama
Detaylı İç Temizlik
Motor Temizliği
Demirtozu temizliği
Kil
Nasiol Clearub 305
Detaylı Yıkama
Nasiol Clearub 505 boyalı parçalarda işe yaramadı gene kurtarıcı Koch F6 ile içinden geçtim :D
Koch M3
İpa Temizliği
Nasiol ZR53 Seramik Kaplama
Teslim öncesi Auto Finesse Sptriz

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Nasiol'u takip etmeyi bırakınca damların pasta yaptığından bir habermişim :( Emeğine, ellerine ve paylaşımına sağlık :)

Araçta polestar yazılım ve akrapovic egzoz mu var ?

ProtechPlus

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Nasiol'u takip etmeyi bırakınca damların pasta yaptığından bir habermişim :( Emeğine, ellerine ve paylaşımına sağlık :)

Araçta polestar yazılım ve akrapovic egzoz mu var ?
Bana pek yazılımlı gibi gelmedi abi egzozlar var fakat herhangi bir ses yok araçta. Kendi aracımda downpipe stage 1+ var ona göre çekiş berbat geldi bana

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Herşey güzel olmuş, aklıma takılan seramik üzernden polisaj yaparken seramiğin yüzeyden gidip gitmediğini nasıl anlıyorsunuz, yani zımpara istediğini felan gözle fark edilir birşeymi bir yöntemi felan varmı

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Herşey güzel olmuş, aklıma takılan seramik üzernden polisaj yaparken seramiğin yüzeyden gidip gitmediğini nasıl anlıyorsunuz, yani zımpara istediğini felan gözle fark edilir birşeymi bir yöntemi felan varmı
Nasiol ZR53'ün konuşursak, kürleşme esnasında su ile temas ederse ve silinmez ise geride berbat bir leke bırakıyor. ZR53'ün yapısı gereği de malesef ancak zımpara ve polisaj ile o lekeler vernikten gidiyor.
Ama normal şartlarda sadece polisaj ile yüzeyden ayrılabileceğini düşünüyorum.

ProtechPlus

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yüzeyde tamamen kabarcık şekilde lekeler mevcuttu. Mesela bazı yerleri pasta ile alamadım. Zımpara ile düzledim zemini.

@SubaruOutback abi su geldiğinde hiçbişey olmuyor fakat en fazla sana 10 saniye müsade ediyor ve çift bez silinmesi gerekiyor. İlk denememde komple golfün kaputu kalmıştı. En kral pasta sökmedi. tam tamına 1 gün boyunca 2000 zımpara üstüne 3000 zımpara çekip düzledim. Gerçekten zulüm olmuştu. Ama yapalı 4 ay falan oldu hala ilk gün gerçekten

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Nasiol zr53 güzel dolduğu kadar zor uygulanan bir ürün. Babamın aracına otoparkta uygulama yapmıştım. Otopark yerin 3 kat altında ve bir oto yıkama vardı. Havalandırması iyi olmadığından ortamdaki nemden ötürü yüzeye sürer sürmez kürleşmeye başladı. Uygulamayı yarım bırakmak zorunda kalmıştım. Hiç unutmam o günü.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık boyası sürekli bakımlı olan araca uygulama yapmak hem işi kolaylaştıyor hemde keyif aldırıyor.

DENİZLİ