Bayramdan önce yola çıkıp bayram bitmeden döndük. Balıkesir tarafında otoyoldan çıkınca radar vardı. Gerçi otoyolda da vardı ama nizami kullandığım için o radardan ceza geleceğini düşünmüyorum. Fakat, otoyol sonrası çift geliş-gidiş yolda kaç km/h ile gitmek gerektiğine dair levha olmadığı için radardan 100km/h ile geçtim. 90 km/h ile mi 110 km/h ile mi sürmek lazım bilemediğimden ikisinin ortalaması olan 100km/h ile geçtim

Zaten gösterge hatası ile kesin 99km/h altında bir hız ile geçmişimdir artık ceza gelirse ağzımı tutamam bir miktar selamlarımı iletirim.
Otoyolda da şöyle ilginç bir durum var. Osmangazi köprüsü ve ona bağlı olan otoyoldaki hız sınırı 120km/h (tolerans hariç). Bursa'dan sonraki otoyolda ise sınır 140km/h (tolerans hariç) Otoyollarda sınır 140km/h oldu diye gazlayan olduysa geçmişler olsun. Ben her ikisinde de tolerans dahilinde kullandım. Ya işin açıkçası yol güvenli ve boş olunca da böyle sürmek eziyet gibi oluyor. Alman otoyollarındaki gibi olsaydı kurtlarımı dökerdim de dökemedim. Bu kadar hız kurallarına uymama rağmen de aracın önü, aynaları hatta yan camlarına kadar her yer sinek, böcek ölüsü ile kaplandı. Gelde o vaziyeti görene yavaş gittiğine inandır durumu oldu. Hızlı gitsem kim bilir aracın önü ne hale gelirdi. Plaka okunmaz bile olurdu sanırım.