Radar ve Kontrol Noktaları Hk.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
dikkatli olalım arkadaşlar herkes sıcaktan bunalmış durumda ve dikkatsiz araç kullanımı çok fazla allah kaza bela göstermesin ayrıca izmir çeşme güzergahında 30km de bir radar mevcut hız kurallarına uyalım bilginize :)

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Radar Bot uygulamasınıda önerebilirim geçen sene istanbul tokat arası gittim geldim 0 ceza ile ortalama hız kordidorları anlık hız kameraları ışık kameraları radar gibi şeylerde çok yardımcı oldu bazen radar söylediği yerde çıkmıyordu ama gece saatlerinde gidiyorum mesai dışı olduğu için olabilir ama ara sırada söylediği yerde çıktığıda oluyor bayram olduğu için bu kadar fazla radar olduğunu düşünüyorum herkese hayırlı kazasız belasız yolculuklar hayırlı bayramlar

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
İstanbul istikametinden saros bölgesine gelecek arkadaşlar, marmaraereğlisinden itibaren çanakkale otobana girmezseniz eceabat a kadar ortalama hız tespiti var bilginiz olsun can yanmasın aktif bi şekilde çalışıyor çünkü

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bayramdan önce yola çıkıp bayram bitmeden döndük. Balıkesir tarafında otoyoldan çıkınca radar vardı. Gerçi otoyolda da vardı ama nizami kullandığım için o radardan ceza geleceğini düşünmüyorum. Fakat, otoyol sonrası çift geliş-gidiş yolda kaç km/h ile gitmek gerektiğine dair levha olmadığı için radardan 100km/h ile geçtim. 90 km/h ile mi 110 km/h ile mi sürmek lazım bilemediğimden ikisinin ortalaması olan 100km/h ile geçtim :D :D Zaten gösterge hatası ile kesin 99km/h altında bir hız ile geçmişimdir artık ceza gelirse ağzımı tutamam bir miktar selamlarımı iletirim.
Otoyolda da şöyle ilginç bir durum var. Osmangazi köprüsü ve ona bağlı olan otoyoldaki hız sınırı 120km/h (tolerans hariç). Bursa'dan sonraki otoyolda ise sınır 140km/h (tolerans hariç) Otoyollarda sınır 140km/h oldu diye gazlayan olduysa geçmişler olsun. Ben her ikisinde de tolerans dahilinde kullandım. Ya işin açıkçası yol güvenli ve boş olunca da böyle sürmek eziyet gibi oluyor. Alman otoyollarındaki gibi olsaydı kurtlarımı dökerdim de dökemedim. Bu kadar hız kurallarına uymama rağmen de aracın önü, aynaları hatta yan camlarına kadar her yer sinek, böcek ölüsü ile kaplandı. Gelde o vaziyeti görene yavaş gittiğine inandır durumu oldu. Hızlı gitsem kim bilir aracın önü ne hale gelirdi. Plaka okunmaz bile olurdu sanırım.

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
Bayramdan önce yola çıkıp bayram bitmeden döndük. Balıkesir tarafında otoyoldan çıkınca radar vardı. Gerçi otoyolda da vardı ama nizami kullandığım için o radardan ceza geleceğini düşünmüyorum. Fakat, otoyol sonrası çift geliş-gidiş yolda kaç km/h ile gitmek gerektiğine dair levha olmadığı için radardan 100km/h ile geçtim. 90 km/h ile mi 110 km/h ile mi sürmek lazım bilemediğimden ikisinin ortalaması olan 100km/h ile geçtim :D:D Zaten gösterge hatası ile kesin 99km/h altında bir hız ile geçmişimdir artık ceza gelirse ağzımı tutamam bir miktar selamlarımı iletirim.
Otoyolda da şöyle ilginç bir durum var. Osmangazi köprüsü ve ona bağlı olan otoyoldaki hız sınırı 120km/h (tolerans hariç). Bursa'dan sonraki otoyolda ise sınır 140km/h (tolerans hariç) Otoyollarda sınır 140km/h oldu diye gazlayan olduysa geçmişler olsun. Ben her ikisinde de tolerans dahilinde kullandım. Ya işin açıkçası yol güvenli ve boş olunca da böyle sürmek eziyet gibi oluyor. Alman otoyollarındaki gibi olsaydı kurtlarımı dökerdim de dökemedim. Bu kadar hız kurallarına uymama rağmen de aracın önü, aynaları hatta yan camlarına kadar her yer sinek, böcek ölüsü ile kaplandı. Gelde o vaziyeti görene yavaş gittiğine inandır durumu oldu. Hızlı gitsem kim bilir aracın önü ne hale gelirdi. Plaka okunmaz bile olurdu sanırım.
abi selamlar balıkesir tarafında ücretsiz yolda şehir dışı 110km şehir içi değişiyor ama balıkesir havalimanının olduğu güzergaha tuzak kuruyorlar resmen orda 80-90 gibi olması gerek.

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bayramda 300km yolda 8 adet radar saydım. Radara girmedik şükür ama normalde 3,5 saatte biten yol 5 saati geçti.

Bu kadar radarla uğraşacaklarına kırmızı ışıklara birer kamera koysunlar, emniyet şeridinden geçen ve kırmızıda geçenler kasayı doldurmaya yeter!…