Reçine Temizliği Öneriniz

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Merhabalar, aracın tavanında 2 ayrı noktaya çam türü ağaçtan reçine damlamış. Neyle rahat bir şekilde temizleyebilirim? Muhtemelen 3-4 günlük.

Beyaz Sirke karışımlı su sıkıp temizlemek işe yarar mı? Yoksa herhangi topa girmeden reçine ye özel markaların temizleyicileri var. Onlardan mı tedarik etmeliyim?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, aracın tavanında 2 ayrı noktaya çam türü ağaçtan reçine damlamış. Neyle rahat bir şekilde temizleyebilirim? Muhtemelen 3-4 günlük.

Beyaz Sirke karışımlı su sıkıp temizlemek işe yarar mı? Yoksa herhangi topa girmeden reçine ye özel markaların temizleyicileri var. Onlardan mı tedarik etmeliyim?
Quick detailer varsa elinizde onunla deneyin, daha önce başıma gelmişti ben öyle çözdüm, reçineyi yumuşatıp çözdü, sonrasında su ile durulayip kurtulmuştum

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Hızlı cila diyorsunuz di mi hocam? Az wetcoat var. Yeni evin lokasyonda çok çam var. Uzun vade için başka bir ürün mü tedarik etsem?

Bir de reçine ye beyaz sabun iyi geliyor diyorlar. Sleepy easy clean ıslak mendili var. Beyaz sabunlu sirkeli vs içeriği. İş görür mü acaba yoksa zarar mı verir?

SM-S901E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hızlı cila diyorsunuz di mi hocam? Az wetcoat var. Yeni evin lokasyonda çok çam var. Uzun vade için başka bir ürün mü tedarik etsem?

Bir de reçine ye beyaz sabun iyi geliyor diyorlar. Sleepy easy clean ıslak mendili var. Beyaz sabunlu sirkeli vs içeriği. İş görür mü acaba yoksa zarar mı verir?

SM-S901E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Wetcoat aynı etkiyi yapmayabilir. Quick detailer dediğim ürünler bir miktar temizleme özelliği ve basit cila etkisi bırakan ürünler, çoğunlukla 3D final touch gibi ürünler ben mesela carpro ech2o kullanıyorum. Bu tarz bir ürün temin edin derim. Hem yıkama sonrası kurulama ürünü olarak da işe yarar. Forumu biraz aratırsanız örnekleri çıkacaktır.

Beyaz sabunu önermem, içeriğinde malum kostik var, olmasa bile ph değeri yüksek oldugu için araç üstündeki korumaya ve vernige hasar verebilir. Ilık su ve normal pH nötr araç şampuanı deneyebilirsiniz.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Valet Pro Citrus Tar & Glue Remover tarzı bir ürün alın. 500 ml.si bile aracınız devamlı reçineye maruz kalmasa bile 2-3 yıl işinizi görür. Reçine olan yere bir bez koyup üstüne sıkın ki akışkanlığından ötürü hemen akıp gitmesin. Bir dakika sonra reçineden iz kalmaz.

kaanimo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
İzopropil alkol(IPA) anında eritip yok ediyor hocam reçineyi. Pamuğa damlat, sür direk buharlaştırıyor. Uzun süre kalmışsa da pamuğu 3-5 dk beklet lekenin üzerinde. Wax vs varsa onu da alır ama haberin olsun. Uygulayacağın yer sonradan boyalıysa seyreltmen gerekiyor ama haberin olsun. Seyreltme oranını internetten araştırırsın. Fabrikasyon boyalı ise boya veya verniğe herhangi bir zararı yok. Koruma öncesi yüzey hazırlığı için de kullanabilirsin IPA yı. Uygulayacağın wax on yüzeye tutunup daha uzun süre koruma sağlamasına yardımcı olur. Plastik aksam, cam vs her yere güvenle uygulayabilirsin.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Valet Pro Citrus Tar & Glue Remover tarzı bir ürün alın. 500 ml.si bile aracınız devamlı reçineye maruz kalmasa bile 2-3 yıl işinizi görür. Reçine olan yere bir bez koyup üstüne sıkın ki akışkanlığından ötürü hemen akıp gitmesin. Bir dakika sonra reçineden iz kalmaz.
Almak için önerdiğiniz bir yer mi? Baktım ama göremedim.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
İzopropil alkol(IPA) anında eritip yok ediyor hocam reçineyi. Pamuğa damlat, sür direk buharlaştırıyor. Uzun süre kalmışsa da pamuğu 3-5 dk beklet lekenin üzerinde. Wax vs varsa onu da alır ama haberin olsun. Uygulayacağın yer sonradan boyalıysa seyreltmen gerekiyor ama haberin olsun. Seyreltme oranını internetten araştırırsın. Fabrikasyon boyalı ise boya veya verniğe herhangi bir zararı yok. Koruma öncesi yüzey hazırlığı için de kullanabilirsin IPA yı. Uygulayacağın wax on yüzeye tutunup daha uzun süre koruma sağlamasına yardımcı olur. Plastik aksam, cam vs her yere güvenle uygulayabilirsin.
IPA yı bilmiyordum. Araç yakınımın. Aracı part ettiği yerde çam ağaçları var bazen yer bulamayınca ağaç yakınına park etmek durumunda kalıyor. Yani sürekli reçine sorunu olacak. O nedenle IPA mı yoksa direkt reçine temizleyici kullanması mı mantıklı?

kaanimo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Arkadaşlar bu yaz 2.kez başıma geliyor. Kaportaya yapışıp, sünen sakızı nasıl çıkartırız? İlk seferinde küçük bir bölgede vardı yıkadıktan sonra elimle sürte sürte çıkardım fakat bu sefer lastik altından kapı açma koluna kadar kısım kısım sünerek yapışmış. Böyle çizgiler şeklinde. Araç kirli şuan dokunmadım hiç. Akşam inşallah yıkayacağım. Çizme riski olmadan nasıl çıkarırım tavsiyesi olan var mı acaba?

chuckchucky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
@kaanimo,
Arkadaşlar bu yaz 2.kez başıma geliyor. Kaportaya yapışıp, sünen sakızı nasıl çıkartırız? İlk seferinde küçük bir bölgede vardı yıkadıktan sonra elimle sürte sürte çıkardım fakat bu sefer lastik altından kapı açma koluna kadar kısım kısım sünerek yapışmış. Böyle çizgiler şeklinde. Araç kirli şuan dokunmadım hiç. Akşam inşallah yıkayacağım. Çizme riski olmadan nasıl çıkarırım tavsiyesi olan var mı acaba?
selamlar yıkayabildiniz mi çıktı mı

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gazyağı kullanıyorum ben öyle durumlarda

kaanimo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Gazyağı kullanıyorum ben öyle durumlarda
Boyalı yüzeyden çıktı fakat siyah plastik kısımdan çıkmıyor bir türlü. Sakız mı onu da tam anlayamadım. Tırnakla bile kazıdım o kısımdan çıkmadı. Bir de lastiklerde de kaldı tabi. Gazyağı denesem mi acaba, plastiği beyazlatır mı bilemedim

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Boyalı yüzeyden çıktı fakat siyah plastik kısımdan çıkmıyor bir türlü. Sakız mı onu da tam anlayamadım. Tırnakla bile kazıdım o kısımdan çıkmadı. Bir de lastiklerde de kaldı tabi. Gazyağı denesem mi acaba, plastiği beyazlatır mı bilemedim
Siyah plastikte nasıl bir etki yapar bilemiyorum gazyağı için, quick detailer ile tekrar deneyin bence, olmazsa yumuşak mavi silgisi vardı Faber Castell in onunla deneyin siyah kısımda belki alır ama dikkatli olun

ismpkr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, evin ikinci aracını iş yerimin açık otoparkına bırakmıştım, çınar ağacı gibi bir şey vardı üstünde. Bugün almaya gittiğimde aracın her yerinde, camlar da dahil olmak üzere siyah siyah küçük noktacıklar vardı, ben çamur kurumuş sandım benzinlikte su tuttum fakat hiçbiri çıkmadı. İslandıktan sonra tırnakla kontrol ettim biraz kazıyınca zor çıkıyor ama baya sert sert, sanırsam ağaçtan reçinemsi bir şeyler aracın her yerine damlamış. Bu aracın bazı parçalarında ppf kaplama var, reçine temizleyici ürünler alıp kullanmayı düşünüyorum ama ppf e sıkıntı yaratır mı diye düşündüm. Başına böyle bir şey gelen var mıdır, ppf den reçine veya zift sökmek için neler kullanılabilir?