Renault Kadjar Detailing CarPro C CQuartz UK 3.0 Ceramic Coating

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhaba arkadaşlar.
Konuğumuz siyah bir Kadjar. Temiz gibi görünen (sahibine göre) ama yıkamacı ellerinde boyası okside olan ve çiziklerle rengi matlaşan bir araç.

Cuma akşamı başlayıp pazar öğle bitirdiğim bir uygulama oldu. Otomobil gerçek renk kondisyonuna kavuşunca seyretmesi gerçekten benim için ayrı bir zevk oldu. Siyah her zaman ayrı bir güzel.

Neyse lafı uzatmadan uygulamaya geçelim.

Kirli hallerimiz ile başlayalım.

Davlumbazlar, lastikler ve kapı içlerine Ceviz uygulayarak uygulamamız başlıyoruz.

Jantlara Angelwax Revelation uyguladım ilk olarak.

Ve ön yıkamamıza Flowey b33 ve Ceviz karışımı ile devam ediyoruz.

Ön yıkama köpüğü üz araç uzerine süzülürken ben de detaylara girişiyorum.

Sırada jant lastik ve davlumbaz detayımız var. Sabırla bütün detaylara ulaşmaya çalışıyoruz.

Kova yıkama aşamasında Turtlewax essention şampuanı ve vp concentreated şampuanı aynı anda kullandım.
Her zaman olduğu gibi en güzeli ve pratik bulduğum çoklu eldiven yöntemini tercih ettim.

Durulamadan sonra kaportanın demirtozlarından kurtulmak amacıyla tercih ettiğim ürün Bilt Hammer Korrosol oldu. Siyah renkte demirtozları belli olmadığı için yerlere damlayanları çektim.

Kil tercihimi Soft99 smooth egg den yana kullandım. Özellikle alt kısımlar oldukça zorladı.

Yüzey kontrolu ve boya ölçümü yapıldı, bu duruma göre bir uygulama planı çıkardım.

Verniğin sertliği ve çizikleri durumuna göre kafamda belirlediği reçeteyi bir stop test yaparak yüzeyde calı olarak uyguladım ve sonuç tatminkar olunca devam kararı aldım.

Orbital makina 21 mm salınım, polish pad-3d 520 ile tek kat sonuç.

Uygulamaya devam etmeden maskelwmw işlemleri önemli.

Yan panellerde yer yer rotary ve keçe ile 3d 500 ile işlem yaptım. Zira yan panellere çok daha hoyrat davranmışlar.

Cutting ve polish işlemleri bitince finish olarak Turtlewax T40 ile final yaptım, orbital-finish pad ile. Final efsane oldu. @Sefa46 kardeşime teşekkür ederim ürünü bana önerip stoklarıma eklenmesine vesile olduğu için.

Polisaj sonrası pasta yağlarından arındırmak için vp combo 2 ile yıkama yapıp kuruladıktan sonra M700 ile yüzeyi tamamen temizleyip seramik işlemine hazır bir yüzey oluşturdum.

Dış plastik aksamları korumasını çinli seramik ile yaptım. Bence bu ürün dış plastikler için efsane bir ürün.

internete resim yükleme

Davlumbazlara CG Barebones, lastiklere Meg. All season dressing kullandım.
Jantlara autoglanz Shield kullandım.

Camlara Meg. Glass cleaner kullandım.

Seramik seçimin CarPro C CQuartz UK 3.0 Ceramic Coating oldu. Final parlaklığı hoşuma gitti ürünün. Biraz yağlı gibi silmesi hafif zor oluyor gibi.

Bir saatten fala bir süre bekledikten sonra üzerine CarPro Reload uyguladım.

Şimdi finaller ve videomuz ile baş başa bırakıyorum sizleri. Güzel bir video olduğu kanaatindeyim izlemenizi tavsiye ederim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi Eline saglik Yansimalar cok guzel Aracta cok cok iyi olmus bu hafta Seramik Günü oldu :) Turtle T40 ta Tacsiz Kral gercekten basarili Orbital ile alinan sonucta gayet basarili :)

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Onur hocam ellerine sağlık finallerde ateş ediyor araç. Almanya plaka araçlara dikkat ederim boya kondisyonu genellikle çok iyi olur ama bu araç neden bu hale gelmiş anlamadım :) barebones bende alıp deneyeceğim çok sık görüyorum uygulamalarınızda. İnşallah bereketli bir üründür.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Eline sağlık üstad :)
Ürünler şampiyonlar ligi usta ellerde de olunca harika finaller ortaya çıkmış
Sahibi şimdiki haline ne diyecek acaba :sırıtan1:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Konuyu zevkle okudum ve atlamalı videoyu izledim şimdi tamamını izleyeceğim. :) Sona doğru gittikçe seyir zevkim arttı, sonuçlar mükemmel. Araç sahibi ne dedi son haline merak ettim :maskelixx:
Elinize, sağlık...

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Abi emeğine sağlık,yine güzel kombinasyonlar :) finaller harika duruyor,ellerinde can bulmuş :sicak:

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Abi Eline saglik Yansimalar cok guzel Aracta cok cok iyi olmus bu hafta Seramik Günü oldu :) Turtle T40 ta Tacsiz Kral gercekten basarili Orbital ile alinan sonucta gayet basarili :)
Güzel yorumların için teşekkürler kardeşim. Kesinlikle t40 yorumuna katılıyorum. Pürüzsüz bir final bırakıyor.
Onur hocam ellerine sağlık finallerde ateş ediyor araç. Almanya plaka araçlara dikkat ederim boya kondisyonu genellikle çok iyi olur ama bu araç neden bu hale gelmiş anlamadım :) barebones bende alıp deneyeceğim çok sık görüyorum uygulamalarınızda. İnşallah bereketli bir üründür.
Okuduğun ve güzel yorumlar yaptığın için teşekkür ederim., yeni nesil araçlarda bence artık mikron değerleri düşük gibi geliyor bana.
Barebones benim en sevdiğim üründür. Bereket konusunda pek birşey diyemem benim elim bol çünkü. Ama bir ped ile uygulanırsa gayet bereketli olur.
Eline sağlık üstad :)
Ürünler şampiyonlar ligi usta ellerde de olunca harika finaller ortaya çıkmış
Sahibi şimdiki haline ne diyecek acaba :sırıtan1:
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Elinden geleni yapmaya çalıştım, beğemenize sevindim.
Sahibi otomobili alırken farklı bir kafadaydı heralde. Pek kafası parlaklık ta değildi.
@onurçiko Emeğine ve paylaşımına sağlık :) İşçilik her zamanki gibi 10 numara :) 2 fotoğrafta ne taraf panel ne taraf yansıma diye anca dikkatli bakınca emin olabildim :)
Güzel ve onore edici yorumun için teşekkür ederim Hakan. Yorumundan yapılan işte muvaffak olduğum anlaşılıyor ki bu beni mutlu etti.
Eline sağlık,sahibi iyi bakar umarım artık.
Teşekkür ederim, zannetmiyorum, yıkamacıya devam diye düşünüyorum. Sahibi pek bizim kafada biri değil.
Konuyu zevkle okudum ve atlamalı videoyu izledim şimdi tamamını izleyeceğim. :) Sona doğru gittikçe seyir zevkim arttı, sonuçlar mükemmel. Araç sahibi ne dedi son haline merak ettim :maskelixx:
Elinize, sağlık...
Çok teşekkür ederim. Sıkılmadan izlersiniz umarım.
Sahibi biraz öküz çıktı desem ayıp olmaz heralde, eline sağlık bile demeden gitti.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Abi emeğine sağlık,yine güzel kombinasyonlar :) finaller harika duruyor,ellerinde can bulmuş :sicak:
Teşekkür ederim kardeşim o senin güzel bakışın. Elimden geleni yaptım.
Araba hala buralardaysa sahibi getirsinde bir sakal traşı olayım karşısında.
Teşekkür ederim kardeşim. Sahibi bira cins. Gittikten yarım saat sonra aradı, otomobilin altından su damlıyor, klimadan su geliyor olabilir mi dedi. Benim ne işim varsa klima ile... Abi hani arabayı yıkıyoruz ya, alt kısımlardaki koruma bölümlerinde kalan sular olabilir dedim, heee diyor. Tam değişik bir adama denk geldik.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine Sağlık Master finaller harika görünüyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya