Renault Megane Detailing (Koch Chemie shine speed polish, meguiars White wax)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhaba arkadaşlar.
Araç üst komşumun, yeni aldı. Bir hayırlı olsun çekelim dedim.
Arabanın durumu oldukça kötü. Çok kötü yıkamaya maruz kalmış.
Aslında pasta falan yapıp sıfırlamaya düşünüyordum ama maalesef zaman yetmeyince alternatif bir çözüm uyguladım.

Başlayalım oldukça kötü trafik filmi olmuş aracın resimleriyle.

Davlumbazlara ve lastiklerde Arexons fulcron ile ilk dokunuşu yaptım.

Jantlara Koch Chemie fb uyguladım. Tam bir f/p ürünü gerçekten.

Hemen akabinde bu tür yıkama lar da en favori şampuanım Flowey b33 kullandım. Yeni Mjjc foam lance ile.

Durulayıp ön yıkama işlemini bitirdim ve temaslı yıkamaya jant, lastik davlumbaz temizliğine geçtim. Foam lance ile köpük basıp devamında çeşitli fırçalar kullanarak detayını yaptım. CG signature whell series kullandım.

tumblr gifler

Kova yıkamamız Concentreated ile yaptım. Çoklu eldiven metodunu kullandım.

gif siteleri

Tekrar Durulayıp kaportanın demirtozu temizliğine geçtim. Yine kc fb kullandım.

Kil olarak Soft99 egg kullandım. Seviyorum bu Kili. Hızlı çalışıyor.

Durulandık, kurulandık. Dediğim gibi pasta yapacaktım ama iş güç bizi bekler, araba da ertesi güne lazım olunca hızlı çözüm olarak Koch Chemie shine speed polish kullanıp çizikleri saklama yoluna gittim. Bu kanunda en favori ürünüm diyebilirim. Oldukça başarılı.

Üzerine meguiars White wax uygulayıp işlemi bitirdim,

Lastiklerde Flowey kullandım.

Beğendiniz umarım.

Buyurun daha detaylı videomuz, keyifli seyirler.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Elinize sağlık , araç eski olmamasına rağmen eski sahipleri sadece kullanmış
O yakıt deposu nedir
Kabuk atmış resmen

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Eline saglik abi guzel olmus White Wax in Parlakligini gorebiliyorum finalde :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Eline sağlık abi hızlıda olsa toparlanmış,daha detaylısı gelir sanırım bu aracın :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Araç kötü bakılsada o kirli halinden eser kalmamış.

Kc üstüne meguiars iyi kombin olmuş araç ellerinde hayat bulmuş hocam.

Yine derslik uygulama aslına bakılırsa,

Yeni araç alıpta çizikleri ne yapayım diye çok soran oluyor. Eliniz polisaja alışana kadar yapılabilecek örnek uygulama olmuş bence.
Tatmin eden görüntüde oluşmuş zaten.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık , araç eski olmamasına rağmen eski sahipleri sadece kullanmış
O yakıt deposu nedir
Kabuk atmış resmen
Teşekkür ederim, maalesef araç tipik yurdum insanın bilinçsiz kullanımına maruz kalmış. Büyük ihtimalle hep fırça ile yıkanmış. Sanırım bir de bir kasabında elinden geçmiş çünkü c sütününda bir vernik açılması gördüm.
Eline saglik abi guzel olmus White Wax in Parlakligini gorebiliyorum finalde :)
Teşekkür ederim kardeşim, şimdilik küçük bir toparlama yaptım elimden geldiğince.
Eline sağlık abi hızlıda olsa toparlanmış,daha detaylısı gelir sanırım bu aracın :)
Teşekkür ederim kardeşim, inşallah vakit bulursam pasta olayına girerim. Daha doğrusu baya bir rütüş falan işlemi var, önce onları bir hallettirsin. Sağ çamurluğunda boyanması lazım, boya kabarmış. Onları hallettirsin sonra daha detaylı girerim nasip olursa.
Eline sağlık onur hocam kısa sürede sonuca gitmişsiniz:)
Teşekkür ederim, böyle bir araçta en iyi sonucu nasıl alırım mantığıyla gittim. Kısa süre sayılır mı onu da bilmiyorum, yordu aslında, 5-6 saat sürdü. Yaşlanıyorum heralde:)
Araç kötü bakılsada o kirli halinden eser kalmamış.

Kc üstüne meguiars iyi kombin olmuş araç ellerinde hayat bulmuş hocam.

Yine derslik uygulama aslına bakılırsa,

Yeni araç alıpta çizikleri ne yapayım diye çok soran oluyor. Eliniz polisaja alışana kadar yapılabilecek örnek uygulama olmuş bence.
Tatmin eden görüntüde oluşmuş zaten.
Teşekkür ederim. Dediğin gibi eline yüzüne bakılır hale geldi. Dikkat çekici hale geldi ve parladı en nihayetinde. Ama bizim güzümüzle daha kusuru çok. Çizikler özellikle güneş altında göz tırmalıyor.

Ellerine sağlık abi, arabaya kalp masajı yapmışsın. Depo kapağı nasıl kullanıldığını anlatıyor zaten.
Teşekkür ederim kardeşim, yaşam öpücüğün aldı şimdilik. Araç genç ama hayat bu aracın omuzlarına çok yük yüklemiş, erken yaşta çökmüş.
Teşekkür ederim kardeşim. Seni kesecek bir uygulama değil ama:)
Teşekkür ederim.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@onurçiko, üstad. ellerine saglık. komşu iyi seçim yapmış . güzel günlerde kullansın agız tadıyla binsin.
uygulama yine enfes düzeyde gözkamaştıran görseller eşliginde kusursuz sonuçlanmış . bizede zevkle izlemek düşer.

iyi detaylar.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık Masterım depo kapağı böyleyse aracın içini tahmin edemiyorum:rulet: sizin gibi komşu buldukları için baya şanslılar ama:)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
komşulara kıyağı seviyosun abi :) şaka bi yana eline sağlık, yine bi araç daha kendine gelmiş :) ankara ayazında uygulama yapmakta zorlandığımız şu aylarda konuya bakınca bi ferahlama,rahatlama geldi :D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Böyle komşu herkese lazım Emeğine sağlık master her zamanki gibi çok gğEl bir uygulama olmuş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
maşallah ellerinize sağlık
Teşekkür ederim.
@onurçiko, üstad. ellerine saglık. komşu iyi seçim yapmış . güzel günlerde kullansın agız tadıyla binsin.
uygulama yine enfes düzeyde gözkamaştıran görseller eşliginde kusursuz sonuçlanmış . bizede zevkle izlemek düşer.

iyi detaylar.
Seversin :)
Teşekkür ederim üstadım.
Elinize sağlık Masterım depo kapağı böyleyse aracın içini tahmin edemiyorum:rulet: sizin gibi komşu buldukları için baya şanslılar ama:)
Teşekkür ederim doktorum.
Eline saglik master olmadiki bole komsumuz
Teşekkür ederim İdris'cığım, gel sen taşın buraya:)
komşulara kıyağı seviyosun abi :) şaka bi yana eline sağlık, yine bi araç daha kendine gelmiş :) ankara ayazında uygulama yapmakta zorlandığımız şu aylarda konuya bakınca bi ferahlama,rahatlama geldi :D
Teşekkür ederim kardeşim, neyseki soğuk kıraldu gibi burada.
Eline sağlık abi. Arabaya can vermişsin. Komşum olmasını istediğim nadir insanlardansın :smilex: Hatta denedik ama olmadı :smilex:
Teşekkür ederim kardeşim, seninle komşu olmasakta olur, farketmez. Ama bu ara buluşamıyoruz be ya.
Ellerine sağlık abi, araç cidden yorgunmuş, depo kapağındaki kir inanılmaz :(
Teşekkür ederim kardeşim. Hiç sorma, tabiri caizse eşşeğe biner gibi binmişler
Böyle komşu herkese lazım Emeğine sağlık master her zamanki gibi çok gğEl bir uygulama olmuş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim Sensei. Bak çok komşu olmayı isteyeceğim insanlardan birisin sen :)