Şanzıman Yağ önerisi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Motulun sitesine bakın önerisi için. Motul 75w-80 yada 75w-90 hangisini öneriyorsa onu alın diğerlerinden daha uygun fiyatlı, ben kullanıyorum işini yapıyor. Motuldtcf dediği otomatik şanzıman için olan yağ, manuelde kullanmayın.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Değiştirirseniz a dan z ye detaylarıyla konu açarsanız seviniriz. Merak edilen bir husus zira;)
Geçen gün bakımda şanzıman yağ kontrolü de yaptırdım. Biraz çapaklanma var demişti usta ama şanzımanda ses vs yok dedi test etti. İçindeki yağı çıkarıp içini würthün bir temizleyicisiyle temizledi. Geçici olarak Castrolünkini koyduk. 2-3 bin km sonra yine gel tekrar değişelim dedi. Ufak bir sorunu böyle kurtarmak için. O zaman motul veya Liqui moly düşünüyorum.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Motulun sitesine bakın önerisi için. Motul 75w-80 yada 75w-90 hangisini öneriyorsa onu alın diğerlerinden daha uygun fiyatlı, ben kullanıyorum işini yapıyor. Motuldtcf dediği otomatik şanzıman için olan yağ, manuelde kullanmayın.
Şunu önerdi.

Bir yerle görüştüğümde de Motul DCTF kullan dedi. Kafamı karıştırdı. DCTF teknik özelliğine bakınca otomatik araçlar için diyor.
Bir de hocam Liqui moly, castrol vs 75w90 öneriyor, neden motul de 75w80 öneriyordur, aynı modelin 75w90 modeli de olmasına rağmen.
Motul'un fiyatı castrole göre bile uygun fiyatlı, Şaşırdım açıkcası.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Şunu önerdi.

Bir yerle görüştüğümde de Motul DCTF kullan dedi. Kafamı karıştırdı. DCTF teknik özelliğine bakınca otomatik araçlar için diyor.
Bir de hocam Liqui moly, castrol vs 75w90 öneriyor, neden motul de 75w80 öneriyordur, aynı modelin 75w90 modeli de olmasına rağmen.
Motul'un fiyatı castrole göre bile uygun fiyatlı, Şaşırdım açıkcası.
Çift kavramalı şanzıman için demiş üstte 75w-80 alıp koyun.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Tamam hocam ya Motul 75w80 alacağım yada Liqui moly 75w90 modelini alacağım. Zamanım var.
Teşekkür ederim.
Liqui moly gl4 speclerini karşılıyor motul gl4 ve 5 i karşılıyor. Motul daha iyidir. 75w-80 daha iyi olur. 90 la vites geçişleri biraz sertleşebilir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Liqui Moly iyidir arkadaşlar. İnternette yapılan testleri izleyin.

tanjuyildizhan

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Liqui Moly de motul yağ da kaliteli yağlardır. aracınızın kullanım kitapçığında hangi şanzıman yağı kullanılması öneriliyorsa mutlaka onu kullanın. 75-90 yerine 75-80 koymak şanzımanınızda geri dönülmez arızalara sebep olabilir. sonra hangi marka alacak iseniz o markaya yoğunlaşırsınız.

thelordof

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Liqui Moly de motul yağ da kaliteli yağlardır. aracınızın kullanım kitapçığında hangi şanzıman yağı kullanılması öneriliyorsa mutlaka onu kullanın. 75-90 yerine 75-80 koymak şanzımanınızda geri dönülmez arızalara sebep olabilir. sonra hangi marka alacak iseniz o markaya yoğunlaşırsınız.
Kitapçığa baktım, şanzıman yağı ile ilgili bir şey göremedim. Tekrardan bakayım gözümden kaçmışta olabilir.