Merhaba,
Seat İbiza detaylı temizlik yaptım. Araç 2 yıl detaylı temizlik görmedi. Sadece yıkamadan yıkamaya nemli bezle toz alındı.
Koltuklar önceden yıkanıp vakumlandı. Kapı içi kumaş kısımlar ve taban halısı temizlendi. Ahtapot kurutucuyla kurutuldu.
Kumaş işleri bittikten sonra ön göğüsten temizliğe başladım.
Auto Finesse Verso (1:10) ve fırçayla temizlendi
Kapı içleri auto finesse verso
Hava menfezleri temizlendi
Detay fırçasının ulaşamadığı noktaları pamuklu çubuğa apc fıslayıp temizledim
Yıkamacıların temizlemeyi asla beceremediği küllük yuvası tertemiz oldu
Rezalet haldeki koltuk kızaklarını hayata döndürme çabası
Deri temizliğine geçiyorum. Direksiyon derisinin kirli hali
Gördüğünüz üzere kir ve yağlardan dolayı parıl parıl parlıyor. Yüzeyi aşınmış ve eski gibi gözüküyor.
Derileri Apc ile temizlemiyoruz. Deri gözenekli bir yapıdadır ve standart apc (genel temizleyici) yüzeysel temizlik yapmanın yanında periyodik kullanımı sonucu kalan kalıntılar derinin yapısına zarar verir. Ben Valet Pro Leather Soap kullanıyorum.
Valet Pro Leather Soap deri temizleyici; deriyi yumuşatarak gözeneklerdeki kirleri kaldırır, derinlemesine temizlik sağlar ve apc den daha güvenlidir.
Detay fırçası yardımıyla birkaç dakika deriyi fırçalıyorum
Vites ve el frenini de temizliyorum.
Peki temizlik bitti. Yeterli mi ?
Cildimizin Ph derecesi 5.5 tir. Yani asidik. Asit deriyi yıpratır. Elimizdeki kirler ve yağlar da yıpranmasına sebep olur.
Bu durumda temizlediğimiz deriyi besleyip koruma altına almamız gerekiyor.
Hakiki derinin kondüsyonunu korumak için besleyici ürün kullanmak çok önemli. Hakiki derinin neme ihtiyacı vardır. Besleyici ürünler nemi dengeler.
İmitasyon derilerde besleyici şart olmasa da dış ortam ısı değişikliğinden minimum düzeyde etkilenmesi, daha doygun bir görüntü ve ipeksi dokunma hissi açısından deri besleyici ürün kullanılmalıdır. Benim tercihim Auto Finesse Hide. Mükemmel bir dokunma hissi var ve yeterli düzeyde nem sağlıyor.
Deri besleyici uyguladıktan sonra yarım saat ürünün oturmasını bekliyorum.
Ardından geç kirlenme sağlaması için deri koruyucu ürün kullanıyorum.
Gtechniq L1 Leather Guard Antibacterial kirlenmeyi geciktirir. Uygulandığı yerde BioCote antimikrobik teknolojisi sayesinde bakterilerin %99 unu öldürür ve bakteri oluşumunu engeller.
Uygulama kullanıma bağlı olarak 4 ayda bir yenilenmeli. Kendi aracımda direksiyon gibi sık temas edilen yerlerde 2 ayda bir uygulamayı tekrarlıyorum.
Not:Uygulamadan sonra takriben yarım saat temas edilmemelidir.
Ürünü mümkün olduğunca homojen yaydıktan sonra temiz kuru bir mikrofiber bezle siliyorum.
Vites ve el frenine aynı şekilde uyguluyorum
Sonuç Fotoğraflar
Temizlik Öncesi deri durumu
Sonrası
Bol detaylı günler dilerim
Seat İbiza detaylı temizlik yaptım. Araç 2 yıl detaylı temizlik görmedi. Sadece yıkamadan yıkamaya nemli bezle toz alındı.
Koltuklar önceden yıkanıp vakumlandı. Kapı içi kumaş kısımlar ve taban halısı temizlendi. Ahtapot kurutucuyla kurutuldu.
Kumaş işleri bittikten sonra ön göğüsten temizliğe başladım.
Auto Finesse Verso (1:10) ve fırçayla temizlendi

Kapı içleri auto finesse verso

Hava menfezleri temizlendi

Detay fırçasının ulaşamadığı noktaları pamuklu çubuğa apc fıslayıp temizledim

Yıkamacıların temizlemeyi asla beceremediği küllük yuvası tertemiz oldu

Rezalet haldeki koltuk kızaklarını hayata döndürme çabası

Deri temizliğine geçiyorum. Direksiyon derisinin kirli hali
Gördüğünüz üzere kir ve yağlardan dolayı parıl parıl parlıyor. Yüzeyi aşınmış ve eski gibi gözüküyor.

Derileri Apc ile temizlemiyoruz. Deri gözenekli bir yapıdadır ve standart apc (genel temizleyici) yüzeysel temizlik yapmanın yanında periyodik kullanımı sonucu kalan kalıntılar derinin yapısına zarar verir. Ben Valet Pro Leather Soap kullanıyorum.
Valet Pro Leather Soap deri temizleyici; deriyi yumuşatarak gözeneklerdeki kirleri kaldırır, derinlemesine temizlik sağlar ve apc den daha güvenlidir.
Detay fırçası yardımıyla birkaç dakika deriyi fırçalıyorum

Vites ve el frenini de temizliyorum.

Peki temizlik bitti. Yeterli mi ?
Cildimizin Ph derecesi 5.5 tir. Yani asidik. Asit deriyi yıpratır. Elimizdeki kirler ve yağlar da yıpranmasına sebep olur.
Bu durumda temizlediğimiz deriyi besleyip koruma altına almamız gerekiyor.
Hakiki derinin kondüsyonunu korumak için besleyici ürün kullanmak çok önemli. Hakiki derinin neme ihtiyacı vardır. Besleyici ürünler nemi dengeler.
İmitasyon derilerde besleyici şart olmasa da dış ortam ısı değişikliğinden minimum düzeyde etkilenmesi, daha doygun bir görüntü ve ipeksi dokunma hissi açısından deri besleyici ürün kullanılmalıdır. Benim tercihim Auto Finesse Hide. Mükemmel bir dokunma hissi var ve yeterli düzeyde nem sağlıyor.

Deri besleyici uyguladıktan sonra yarım saat ürünün oturmasını bekliyorum.
Ardından geç kirlenme sağlaması için deri koruyucu ürün kullanıyorum.
Gtechniq L1 Leather Guard Antibacterial kirlenmeyi geciktirir. Uygulandığı yerde BioCote antimikrobik teknolojisi sayesinde bakterilerin %99 unu öldürür ve bakteri oluşumunu engeller.
Uygulama kullanıma bağlı olarak 4 ayda bir yenilenmeli. Kendi aracımda direksiyon gibi sık temas edilen yerlerde 2 ayda bir uygulamayı tekrarlıyorum.
Not:Uygulamadan sonra takriben yarım saat temas edilmemelidir.

Ürünü mümkün olduğunca homojen yaydıktan sonra temiz kuru bir mikrofiber bezle siliyorum.

Vites ve el frenine aynı şekilde uyguluyorum

Sonuç Fotoğraflar
Temizlik Öncesi deri durumu

Sonrası

Bol detaylı günler dilerim
Son düzenleme: