Arkadaşlar Merhaba Aracımı Geçtiğimiz Sene Eylül Ayında Almıştım.
Aldığımda Eski Sahibi Seramik Kaplı olduğunu Söylediğinde Sevinmiştim Bir Nebzede Olsa Kötü Olmayacağını Düşünerek.
Ama Aracı İlk Gördüğümde Beynimden Vurulmuştum Hareli Köyün Kavalcısıydı
Kışı Atlatıp İlkbahar Gibi Planladığım Polisajı, Sıkıntıda Olduğumuz Bugünlerde Evde Boş Oturmaktansa Yapmak İstedim.
Elimden Geldiğince Fotoğraf Çekmeye Çalıştım Ama Tek Başına Olunca Çok Zor Oluyor.
Şimdiden İyi Seyirler.
İlk Başta Kirli Hallerimizi Paylaşalım
Aldığımda Eski Sahibi Seramik Kaplı olduğunu Söylediğinde Sevinmiştim Bir Nebzede Olsa Kötü Olmayacağını Düşünerek.
Ama Aracı İlk Gördüğümde Beynimden Vurulmuştum Hareli Köyün Kavalcısıydı
Kışı Atlatıp İlkbahar Gibi Planladığım Polisajı, Sıkıntıda Olduğumuz Bugünlerde Evde Boş Oturmaktansa Yapmak İstedim.
Elimden Geldiğince Fotoğraf Çekmeye Çalıştım Ama Tek Başına Olunca Çok Zor Oluyor.
Şimdiden İyi Seyirler.
İlk Başta Kirli Hallerimizi Paylaşalım
Ön Yıkamada Flowey B33 Ve İlposan 5lt Yaptım (Bunların Fotoğraflarını Çekmedim)
Durulayıp Ardından Autobrite Direct Purple Velvet İle Kova Yıkamamı Yaptım.
Aracı Tekrar Durulayıp Demir Tozu Sökücüye Geçtim.
Demir Tozu Sökücü Olarak Koch Chemie RRR Tercih Ettim
Demir Tozu Sökücü Olarak Koch Chemie RRR Tercih Ettim
Tekrar Durulayıp Kil İçin İstasyondan Ayrıldım.
Kil Olarak Marflo Kil Eldiveni Kullandım Maalesef Görsel Yok.
Son Kez Secho İle Flowey EV13 Şampuanı Araca Uygulayıp Duruladım.
Wizard Of Gloss Blue Marlin İle Kurulayıp Polisa İçin Hazır Hale Getirdim.
Polisajda Kullanıcağım Ürünler Şu Şekilde İdi;
Geçen Seneden Elimde Kalan Koch Chemie H9-F5-P02
Yeni Aldığım Menzerna 400-2500-3800.
Rotary Makina Olarak Bosch Gpo 14 Ve Ufs Esnek Taban
Orbital Kl Pro. Kl Pro İçin Aliexpress Üzerinden Aldığım 5'' Tabla İle Değişim Yaptım
Ufs hybrid Keçe, Ufs 150 mm Keçe, Polytop Hare Giderici Pad, Flexipads Finishing pad.
Maskeleme Bandları 3M ve Bimeks
Kil Olarak Marflo Kil Eldiveni Kullandım Maalesef Görsel Yok.
Son Kez Secho İle Flowey EV13 Şampuanı Araca Uygulayıp Duruladım.
Wizard Of Gloss Blue Marlin İle Kurulayıp Polisa İçin Hazır Hale Getirdim.
Polisajda Kullanıcağım Ürünler Şu Şekilde İdi;
Geçen Seneden Elimde Kalan Koch Chemie H9-F5-P02
Yeni Aldığım Menzerna 400-2500-3800.
Rotary Makina Olarak Bosch Gpo 14 Ve Ufs Esnek Taban
Orbital Kl Pro. Kl Pro İçin Aliexpress Üzerinden Aldığım 5'' Tabla İle Değişim Yaptım
Ufs hybrid Keçe, Ufs 150 mm Keçe, Polytop Hare Giderici Pad, Flexipads Finishing pad.
Maskeleme Bandları 3M ve Bimeks
Polisaja Başlamadan Kaput da Spot Olarak Bir Kaç Deneme Yaptım. Özellikle Orbital Makinalar İçin Yeni Üretilen Ufs Hybrid Keçeyi Denemek İstedim.
Koch Chemie Ara Kesim Pastası Olan F5.01 İle Başladım. Ve İstediğime Yakın Sonuç Aldım. Orbital Makina İle Çizik Almak Malumunuz Zordur Yeni Üretilen Keçe Ara Kesim Pastası İle Bile Gayet Başarılı Bir Sonuç Vermişti.
Koch Chemie Ara Kesim Pastası Olan F5.01 İle Başladım. Ve İstediğime Yakın Sonuç Aldım. Orbital Makina İle Çizik Almak Malumunuz Zordur Yeni Üretilen Keçe Ara Kesim Pastası İle Bile Gayet Başarılı Bir Sonuç Vermişti.
Çizik Durumuna Göre Menzerna 2500 Veya Koch Chemie H9.01 İle Devam Edip İlk Kat Çizik Giderme İşlemini Orbital Makina ve Ufs Hybrid Keçe İle Bitirdim.
Çizik Alma İşlemi 1 Gün Sürdü Akşam Olduğu İçin Diğer Aşamalar Sonraki Güne Kaldı.
Araç Dışarda Kaldığı İçin Polisaja Başlamadan Benzinlik Köpüğü İle Yıkayıp Kuruladım.
Orbital Makina İle Çalıştığım İçin Hare Olmadı. Ve Direk Finish İşlemine Geçtim.
Finish Aşamasında Menzerna 3800 pasta, Flexipads Ve Yine Orbital Makina İle Son Katı Bitirdim.
Artık Arabayı Pasta Atıkları, Yağlarından Arındırmak Gerekiyordu. İlposan 5 Lt Flowey B33 İle Ön Yıkama Yaptım. Kovada Yine Autobrite Direct Purple Velvet ile Yıkamamı Yapıp Kuruladım.
Artık Wax İçin Hazırdık. Wax Olarak Parlaklığı En Üst Düzeyde Olduğunu Düşündüğüm Jayswax Show Wax Yapmaya Karar Verdim.
M700 Tiner İle Aracı Tekrar Temizleyip Yüzeyi En Kusursuz Haline Getirdim.
Wax Uygularken Sonax Uygulama Pad'i Kullandım. Wax Silmek İçin Arık Olmazsa Olmazım Klin Wax Silme Bezimle Yaptım Çok Güzel Olduğunu Düşünüyorum.
Wax'ı Yorumluyacak Olursak; Sarfiyatı Çok Az, Yüzeye Uygulaması Çok Kolay, Silmesi Kolay. Dayanımı İçin Zaman Ne Gösterir Bekleyip Göreceğiz.
Son Görsellerimi Ekleyerek Bitiriyorum. Zahmet Edip Okuduğunuzu İçin Teşekkür Ediyorum. Yaptığım Anlatım Bozuklukları, Yazım Hataları İçin Affınıza Sığınırım.
Çizik Alma İşlemi 1 Gün Sürdü Akşam Olduğu İçin Diğer Aşamalar Sonraki Güne Kaldı.
Araç Dışarda Kaldığı İçin Polisaja Başlamadan Benzinlik Köpüğü İle Yıkayıp Kuruladım.
Orbital Makina İle Çalıştığım İçin Hare Olmadı. Ve Direk Finish İşlemine Geçtim.
Finish Aşamasında Menzerna 3800 pasta, Flexipads Ve Yine Orbital Makina İle Son Katı Bitirdim.
Artık Arabayı Pasta Atıkları, Yağlarından Arındırmak Gerekiyordu. İlposan 5 Lt Flowey B33 İle Ön Yıkama Yaptım. Kovada Yine Autobrite Direct Purple Velvet ile Yıkamamı Yapıp Kuruladım.
Artık Wax İçin Hazırdık. Wax Olarak Parlaklığı En Üst Düzeyde Olduğunu Düşündüğüm Jayswax Show Wax Yapmaya Karar Verdim.
M700 Tiner İle Aracı Tekrar Temizleyip Yüzeyi En Kusursuz Haline Getirdim.
Wax Uygularken Sonax Uygulama Pad'i Kullandım. Wax Silmek İçin Arık Olmazsa Olmazım Klin Wax Silme Bezimle Yaptım Çok Güzel Olduğunu Düşünüyorum.
Wax'ı Yorumluyacak Olursak; Sarfiyatı Çok Az, Yüzeye Uygulaması Çok Kolay, Silmesi Kolay. Dayanımı İçin Zaman Ne Gösterir Bekleyip Göreceğiz.
Son Görsellerimi Ekleyerek Bitiriyorum. Zahmet Edip Okuduğunuzu İçin Teşekkür Ediyorum. Yaptığım Anlatım Bozuklukları, Yazım Hataları İçin Affınıza Sığınırım.