İnceleme Shell Cockpit Wipes

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Videoda değindiğim üzere, ürünü shell'in kendi işlettiği bayiden satın aldım. Shell logolu ürünler maalesef her bayide bulunmuyor. Bende görünce satın aldım.
Paket içerisinde 20 adet mendil var ama ebatlarını belirtmemişler.
pH değeri nedir bilemiyorum zira mendilden ölçmek doğru sonuç vermeyebilir diye denemedim.
İçeriği ile ilgili kıyamet kadar kimyasal var ve bunları videoda bunları anlattım hatta aralarından 3 tanesinin tam olarak ne işe yaradığına kadar anlattım.
İşin özeti, ürün temizlik amaçlı yapılmış bir ürün, yüzeyin rengini, tonunu değiştirmiyor.
Yüzeyde geç kuruyor.
Derinlemesine işlemiş kirler üzerinde maalesef etkili değil.
Yüzeysel ve taze kirleri temizlemekte başarılı oluyor.

Videoyu izlemek isteyenler için şöyle usulca videoyu aşağıya bırakıyorum :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Abi eline sağlık güzel test olmuş da temassız kamyon yıkama köpüğü bileşeni koymuşlar, temizlik kabiliyeti yok, içinde alkol ve IPA olarak 2 çeşit alkol var hızlı kuruma yok. Ben bir şey anlamadım. Anca tozlu torpido silmeye vs. iş yapar, elimin altında olsa durduk yere boyuna torpido silerim almamak daha iyi. :smilex:

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi eline sağlık güzel test olmuş da temassız kamyon yıkama köpüğü bileşeni koymuşlar, temizlik kabiliyeti yok, içinde alkol ve IPA olarak 2 çeşit alkol var hızlı kuruma yok. Ben bir şey anlamadım. Anca tozlu torpido silmeye vs. iş yapar, elimin altında olsa durduk yere boyuna torpido silerim almamak daha iyi. :smilex:
Araştırınca bu bilgilere eriştim. Aynı kimyasalı yıkama içinde kullanıyorlarmış ama dozlaması mendile koyulandan çok farklıdır. Mendil tipi üründen çok beklentiye girmemek lazım. Acil durumlarda el altında olursa iş görebilir.
1 video daha hazırlıyorum. Bu seferde Subaru'nun marşpiyellerinde kullandım. :)

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi emegine sağlık bu tur urunlerden hoşlanmıyorum ama yinede bilgi bilgidir :)
Bu tip ürünler işe yaradığı sürece benim hem hoşuma hem işime gidiyor/geliyor :)
Bez kirlenmiyor, mendiller kirleniyor. :)
Ama sonra bu mendiller doğada yok oluyor mu, geri dönüştürülebiliyor mu bilmiyorum :(
Shell'in mendillerine gelirsek, pek aradığımı bulamadım desem yeridir :( Gitti paracıklar. Ama neyse aklımda kalacağına aldım kullandım, anlattım bitti gitti :) Bir daha alır mıyım, sanmam.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bu tip ürünler işe yaradığı sürece benim hem hoşuma hem işime gidiyor/geliyor :)
Ama sonra bu mendiller doğada yok oluyor mu, geri dönüştürülebiliyor mu bilmiyorum :(
Shell'in mendillerine gelirsek, pek aradığımı bulamadım desem yeridir :( Gitti paracıklar. Ama neyse aklımda kalacağına aldım kullandım, anlattım bitti gitti :) Bir daha alır mıyım, sanmam.
tavsiye ettigin ürün varmi abi bu tarzda peki daha önceki incelemelerdede pek beğenmedin diye hatırlıyorum

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Interior cleaner tarzı ürünle ıslatılmış ıslak mendil yapsalar vallahi iyi iş görür. Yerli üreticiler ithalden pahalı kimyasal yapmayı bırakıp bu tarz boşlukları değerlendirse bizim için de iyi olacak ama nerde. :D

Şimdi biraz baktım Ultra Fresh diye bir marka yapmış, fiyatı da makul ancak direksiyon, pedal ve cam gibi yüzeylere sürmeyin demiş büyük ihtimalle dressingden yapmışlar. Çok mantıksız değil aslında ama gidip kaliteli malzeme emdirdiklerini sanmıyorum. Büyük ihtimal silikonlu parlatıcılardan biridir. Bir kaç ürün daha var ama fiyatları nedeniyle ciddiye alamadım. :D
Autokit'in de uygun fiyata var ama pek bilgi yok, sadece temizler parlatır uv koruması toz tutmaz vs. aynı yorumlar onun için de geçerli tabi denemek lazım.
İthal ürünler zaten 2 paket bim bezi + canyon şişe + ürün parasıyla aynı hesaba geliyor o yüzden hiç konuşmaya gerek yok galiba.

Shell de bir garip, geçen yağını deneyecektim tüm sanayiyi tavaf ettik yağ yok, en son sinirlendim çıktım petrole girdim petrolde bile 2-3 çeşit koymuşlar başka yağ yok. Ankara'da bayi bulucu yapınca da direk distribütör çıkıyor başka yer yok, en son tekrar Mobil aldım. Yani tamam kendi yerin değil ama frenchise bile olsa en azından minimum stok tutulmasını falan şart koşsalardı. İnternetten bilmediğim yağcıdan yağ mı alalım, Shell deneyeceğiz diye yatakları kucağa almayalım diye Mobil aldık yine. :smilex:

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Interior cleaner tarzı ürünle ıslatılmış ıslak mendil yapsalar vallahi iyi iş görür. Yerli üreticiler ithalden pahalı kimyasal yapmayı bırakıp bu tarz boşlukları değerlendirse bizim için de iyi olacak ama nerde. :D

Şimdi biraz baktım Ultra Fresh diye bir marka yapmış, fiyatı da makul ancak direksiyon, pedal ve cam gibi yüzeylere sürmeyin demiş büyük ihtimalle dressingden yapmışlar. Çok mantıksız değil aslında ama gidip kaliteli malzeme emdirdiklerini sanmıyorum. Büyük ihtimal silikonlu parlatıcılardan biridir. Bir kaç ürün daha var ama fiyatları nedeniyle ciddiye alamadım. :D
Autokit'in de uygun fiyata var ama pek bilgi yok, sadece temizler parlatır uv koruması toz tutmaz vs. aynı yorumlar onun için de geçerli tabi denemek lazım.
İthal ürünler zaten 2 paket bim bezi + canyon şişe + ürün parasıyla aynı hesaba geliyor o yüzden hiç konuşmaya gerek yok galiba.

Shell de bir garip, geçen yağını deneyecektim tüm sanayiyi tavaf ettik yağ yok, en son sinirlendim çıktım petrole girdim petrolde bile 2-3 çeşit koymuşlar başka yağ yok. Ankara'da bayi bulucu yapınca da direk distribütör çıkıyor başka yer yok, en son tekrar Mobil aldım. Yani tamam kendi yerin değil ama frenchise bile olsa en azından minimum stok tutulmasını falan şart koşsalardı. İnternetten bilmediğim yağcıdan yağ mı alalım, Shell deneyeceğiz diye yatakları kucağa almayalım diye Mobil aldık yine. :smilex:
Saydığın markalardan değil de başka bir markanın mendil ürünlerinden aldım. Bir tanesi buğu önleme mendiliydi maalesef sonuç hüsran oldu. Şimdi başka ürünlerini aldım onları deneyip paylaşacağım.
Shell yağ alacaksan OMF ile iletişime geçmeni tavsiye ederim :) Gerçi onlarda tek tek satmıyor, mecbur koli ile alman gerekebilir. Ben önceki Subaru için hep onlardan kolide 4 adet 4lt yağ alıyordum :)

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
tavsiye ettigin ürün varmi abi bu tarzda peki daha önceki incelemelerdede pek beğenmedin diye hatırlıyorum
Soft99'un mendil tipi ürünlerinin çoğunu denedim, onlar açıkçası memnun etmişti :) Ama o markada deri, jant, motor, boya, cam...için ayrı ürünler var.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Saydığın markalardan değil de başka bir markanın mendil ürünlerinden aldım. Bir tanesi buğu önleme mendiliydi maalesef sonuç hüsran oldu. Şimdi başka ürünlerini aldım onları deneyip paylaşacağım.
Shell yağ alacaksan OMF ile iletişime geçmeni tavsiye ederim :) Gerçi onlarda tek tek satmıyor, mecbur koli ile alman gerekebilir. Ben önceki Subaru için hep onlardan kolide 4 adet 4lt yağ alıyordum :)
Teşekkürler, bana kalsa ben yağları bir marka ile anlaşıp almaktan yanayım ama asıl tüketimin olduğu araçlarda ustalar koyuyor yağı ondan dolayı toptana giremiyoruz.
Aslında gönlümden Shell yada PO yağları geçiyor. En son ESP ye 475 lira para verdim zaten 100 lira daha versem Liqui alıyorum, sonraki bakıma Liqui Moly deneme vaktim geldi.
Benim aracın yağ onayına bizim transitler de oluyor aslında OMF'den 4*4 alsam birini ben alır, kalan 3 taneyi de transite koyarım zaten 10,5 lt alıyor. Sonraki bakıma kafa karışıklığı yüklendi. :smilex:

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ürünü Subaru'da da denedim. Videoyu izlemek istemeyenler için özet geçeyim.
-Kuruma süresi 10dk'dan fazla sürüyor.
-Benim afacanın sürekli ayak bastığı plastik parçada 2 sefer deneme yaptım ona rağmen az da olsa yüzeyde kir kaldı.