Sıfır arabada sert plastikte gunes gordukce hafif sararma

Arenas0

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Oncelikle selamlar,

Sıfır corollam var. Bilirsiniz ucu sert plastik direksiyona dogru yumusak..
Şimdi ilk koch chemie refresh cocpit care kullandim sonra 1 hafta sonra carpro perl 1 birim perl, 4 birim su karışımını (1/5) kullandim. Geçen yaz, yaz sonuna dogru sert plastikte hafif sararma oluştu. Hemen 1/1 green star ile fircaladim sanki varla yok arasi kaldi. Ama çıktı diyebilirim. Simdi iki sorum var,

1. Sizce iki urunden hangisi bunu böyle yaptı?

2. Cok saglam, olmazsa olmazim, carsiya cikarken bile cantamdan eksik etmem, her hafta kullanırım dediğiniz ve bu sararmayi birdaha yapmayacak dediginiz ürün nedir?

Teşekkürler

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Kullandığınız iki üründe uv koruması vaadi olan ürünler. Ürünler bozulmuş olabilir veya araçta kullanılan malzeme kalitesinden kaynaklı sararma olabilir.

Auto Finesse Spritz veya Mothers protectant kullanıyorum tavsiye ederim.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yaklaşık 1.5 yıldır Autofinesse Spritz kullanıyorum. Sert plastiklerde en ufak bir problem yok fakat yumuşak kısımda sıkıntı var. Belli açılardan bakıldığında hafif dalgalanmalar görünüyor. Malzeme hassas diye Aliexpress'ten yumuşak bez aldım. Sıcakken silmemeye özen gösterdim. Bazen nemli bez bazen de Spritz ile sildim. Bu kadar dikkate rağmen dalgalanma oldu. Aynı ürünü 15 yıllık 540 bin kilometredeki aracımıza da kullanıyorum. Ne sert plastiklerde ne de yumuşak vinil kaplamalarda bir problem olmadı. Corolla'nın malzeme kalitesi zayıf bence. Eski kasanın ön konsolunda da benzer sıkıntıyı yaşamıştım. Son kasada da çok fazla şikayet eden var. Bir ara çok kafaya taktım ama sonra umursamamaya başladım. Spritz ile silip geçiyorum. Daha beter olmasın diye mümkün mertebe apc gibi ürünlerden uzak duruyorum.