Sıfır araç yıkamaya başlangıç

Adaletli Türk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Ön yıkama olarak tartışmasız magifoam +alta foam doğru seçim olacaktır. Alta Foam ‘da 1.8 LT su 25 ml magifoam işinizi fazlasıyla görecektir ürün jant ve davlumbaz temizliğinde de iyi iş çıkarmaktadır.

Kova şampuanı olarak kendim nanolex pure,auto brite velvet,leraton A3 değişimli olarak kullanmaktayım nanolex ve velvet daha ekonomik 1/1500 e kadar seyreltme şansınız mevcut 10 lt kovaya 5 ml yetiyor daha fazlasına gerek kalmıyor kaliteli üst seviye şampuanlar yıkama başına maliyet olarakta üstünler.

Hızlı cila olarak maliyetlerden ötürü kalıcılıkta olması gerektiği için çok parlaklık istemiyorsanız sonax bsd 1/1 saf su veya içme suyu ile sulandırıp kullanabilirsiniz ,daha çok kalıcılık parlaklık ve üst düzey bir ürün olarakta vonixx ceramic spray wax’ı tavsiye ederim gerçekten muhteşem bir ürün araç başı 15-20 ml yeterli oluyor macera aramaya gerek kalmıyor.

Katı wax olarakta vonixx hybrid carnauba wax kullanıyorum çok memnunum 2-3 ay doğru yıkama ve hava koşullarına bağlı olarak rahat götürüyor parlaklık ve hidrofobi yeterli fp oranı yüksek kaliteli başlangıç seviyesi için ideal bir wax maddi durumunuz el verdiği taktirde vonixx blend ceramic seriside olabilir @Sefa46 vonixx incelemeleri mevcut fikir alabilirsiniz inceleyerek.

Yıkama eldiveni olarakta purestar,work stuff,kore ürünleri bakabilirsiniz forumda da mevcut @Adam’s Garage danışabilirsiniz

Şuan @DetayDeposu foruma özel kampanya mevcut güzel kaliteli ürünler var incelemenizi tavsiye ederim .Demirtozu,iç mekan ve döşeme temizleyici,torpido trim için koruma ürünleri başarılı jant ve detay fırçaları vb ürünleri buradan temin edebilirsiniz
Ben de öyle düşünüyordum hocam. Ön yıkama için karar verdim alta +magifoam alacağım.
Temaslı yıkama için nanolex vonixx gyeon arasında kaldım. Sizin dediğinize göre nanolex fp açısından daha iyi duruyor. Aslında önemli olan karasal iklimde olduğumuz için kir çıkarıcılığının iyi seviyede olması.

Yıkama eldiveni kuzu yününden olanları tercih edeceğim. Ufs PURESTAR work stuff tan toplam 2 ya da 3 adet alsam yeter sanırım. Belki kaliteli olsun diye gyeon smooth alayım diyorum, sizce?

Dediğiniz wax lardan hiç düşünmemiştim sprey gibi olanlardan alırım diyodum. Uygulaması basitse önerinizden alabilirim

Cevap için teşekkür ederim

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben de öyle düşünüyordum hocam. Ön yıkama için karar verdim alta +magifoam alacağım.
Temaslı yıkama için nanolex vonixx gyeon arasında kaldım. Sizin dediğinize göre nanolex fp açısından daha iyi duruyor. Aslında önemli olan karasal iklimde olduğumuz için kir çıkarıcılığının iyi seviyede olması.

Yıkama eldiveni kuzu yününden olanları tercih edeceğim. Ufs PURESTAR work stuff tan toplam 2 ya da 3 adet alsam yeter sanırım. Belki kaliteli olsun diye gyeon smooth alayım diyorum, sizce?

Dediğiniz wax lardan hiç düşünmemiştim sprey gibi olanlardan alırım diyodum. Uygulaması basitse önerinizden alabilirim

Kuzu postu eldiven yerine mikrofiber eldiven tercih ederseniz daha iyi olur vonixx blend carnauba ceramic spray wax denemenizi öneririm katı waxlarıda iyidir vonixx in silmesi uygulaması basit
Nanolex purede hem maliyet hem sarfiyat hem kalite açısından güzel şampuandır

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Hocam merhaba,

Yıkama eldiveni konusunda yün eldiven güzel ancak kuruması , sonra içinin sertleşmesi ve diğer miktofiberlere göre çabuk deforme olması nedeniyle ben tercih etmezdim. İllaki alayım deneyimleyim derseniz tabi karar sizin.

@Adam’s Garage Adem hocamdaki eldivenler varken purestar, workstuff ın eldivenlerine o parayı vermezdim. Kendisinden 4-5 tane eldiven aldım, hepsi gayet güzel. Bende klin korea eldiven de var yapıları çok yakın hatta Adem hocamın eldivenler daha sık ve dolgun bence.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Altafoam + magifoam alacam hocam ön yıkama için. K2 boraya bakıyım.
Carpro reset yarım litresi 300 lira evet pahalıymış. Gyeon bath 1 litresi 350 lira filan ondan da alabilirim fiyat açısından. Cevap için teşekkürler
Öncelikle konununuz için teşekkürler, gayet açık ve detaylı yazmışsınız. Çoğu zaman konu açıldığında bu kadar net ifade edilemeyebiliyor.

Şampuan konusunda 750 ml Nanolex Pure 200 lira iken bence şampuan araştırmayın. Eğer daha ucuz şampuanlar düşünrseniz olabilir. 3D pink soap veya K2 Bella gibi. Ama emin olun Nanolex'in şu an fiyatı çok uygun. Kendisinden pahalı şampuanlardan da daha iyi.

Şampuan tercihinde eğer daha hesaplı bir şey buluyorsanız, ki gerçekten ciddi anlamda hesaplı bir şey bulunki değsin aldığınıza. Yoksa Nanolex'in 1 litresi 260 lirayken ben litresi 150 veya daha ucuza şampuan bulmadıkça tercih etmezdim şahsen. Ama detay deposunda foruma özel indirim var, mesela K2 Bella alırsanız, ona bir şey diyemem, mantıklı bir tercih olabilir. Ama Nanolex Pure 200 tl iken hayatta Gyeon a veya Carpro'ya para vermem şahsen.

Nanolex Pure u pompa da da kullanabilirsiniz. İş yapıyor. Fakat pompaya daha ucuz bir şampuan da tercih edebilirsiniz. Şimdi kontrol ettim de AB magifoam da çok zamlanmış. Kullanmasam da @Sefa46 @mirafiori denediği için ben pompa için K2 bella tercih ederdim şahsen. Litresi 90 liraya geliyor.

Eldiven olarak da

Satış - Yıkama eldiveni ve diğerleri
Satış - Adam’s Garage Kore Menşei’li Microfiber Ürünler.
Satış - Güzel Detay Ürünleri

Berkay Sefa veya Adem hocamın bu konularındaki eldivenleri alabilirsiniz. UFS güzel eldivendir, ama ben sevemedim. Yün olduğu için biraz bakım istiyor ben bu mikrofiber eldivenleri daha çok seviyorum.

Alta foam'ı yine detaydeposu.com dan alabilirsiniz.

Duyuru - DetayDeposu.com Açılış İndirimi DetailForum'a Özel

Hızlı cila quick detailer için de şu an inidirim olduğu için
Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer 750 ml | Sonax Shop

Tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba, ön yıkama şampuanı olarak k2 bela

Kova sampuani olarak begendiklerim sırasıyla auto brite purple velvet, good stuff pure, nanolex pure, vonix v-floc (nanolex ve vonixte bir miktar perledeme mevcut yüzeye yapisiyor. İyi durulamak lazim)

yikama eldiveni kuzu postu veya mikrofiber tercih edebilirsiniz. Bende ve @Sefa46 da g-techniq marka ömürlük eldivenler var.

Kurulama için 70-90 biraz hantal, bi boy küçüğü i20 için yeterli olur diye dusunuyorum eger dublex alırsanız.

Hızlı cila olarak polytop maximus pratiktir sulandırıp kullanırsınız. Ancak bu işin zirvesi bana göre vonix blend ceramic sprey wax. Sonaxin kırmızı şişeli ceramic sprey ürünü de fena değildir dayanimi iyi.

Jantlar için flowey r1 alabilirsiniz forumda kampanyasi mevcut.
Kolay gelsin :)

Adaletli Türk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Öncelikle konununuz için teşekkürler, gayet açık ve detaylı yazmışsınız. Çoğu zaman konu açıldığında bu kadar net ifade edilemeyebiliyor.

Şampuan konusunda 750 ml Nanolex Pure 200 lira iken bence şampuan araştırmayın. Eğer daha ucuz şampuanlar düşünrseniz olabilir. 3D pink soap veya K2 Bella gibi. Ama emin olun Nanolex'in şu an fiyatı çok uygun. Kendisinden pahalı şampuanlardan da daha iyi.

Şampuan tercihinde eğer daha hesaplı bir şey buluyorsanız, ki gerçekten ciddi anlamda hesaplı bir şey bulunki değsin aldığınıza. Yoksa Nanolex'in 1 litresi 260 lirayken ben litresi 150 veya daha ucuza şampuan bulmadıkça tercih etmezdim şahsen. Ama detay deposunda foruma özel indirim var, mesela K2 Bella alırsanız, ona bir şey diyemem, mantıklı bir tercih olabilir. Ama Nanolex Pure 200 tl iken hayatta Gyeon a veya Carpro'ya para vermem şahsen.

Nanolex Pure u pompa da da kullanabilirsiniz. İş yapıyor. Fakat pompaya daha ucuz bir şampuan da tercih edebilirsiniz. Şimdi kontrol ettim de AB magifoam da çok zamlanmış. Kullanmasam da @Sefa46 @mirafiori denediği için ben pompa için K2 bella tercih ederdim şahsen. Litresi 90 liraya geliyor.

Eldiven olarak da

Satış - Yıkama eldiveni ve diğerleri
Satış - Adam’s Garage Kore Menşei’li Microfiber Ürünler.
Satış - Güzel Detay Ürünleri

Berkay Sefa veya Adem hocamın bu konularındaki eldivenleri alabilirsiniz. UFS güzel eldivendir, ama ben sevemedim. Yün olduğu için biraz bakım istiyor ben bu mikrofiber eldivenleri daha çok seviyorum.

Alta foam'ı yine detaydeposu.com dan alabilirsiniz.

Duyuru - DetayDeposu.com Açılış İndirimi DetailForum'a Özel

Hızlı cila quick detailer için de şu an inidirim olduğu için
Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer 750 ml | Sonax Shop

Tercih edebilirsiniz.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

dünden beri tüm yorumları okudum forumda hocam kendi sorduğum sorularla ilgili :) doğrudur yanlıştır bilemem ama edindiğim bilgiler şöyle yani en çok beğenilen ve önerilen ürünler

Ön yıkama için;

magifoam
vp ansf (ben de bundan alacağım sanırım daha çok yorum gördüm)

temaslı yıkama

nanolex
zywöl (tr de olmadığı için çok pahalı)
vonixx v floc (siz nanolex deyince duraksadım yoksa bundan alacaktım kararsız kaldım:))
gyeon bath (diğerlerine göre pahalı ama önerildiği için baktım)
cg citrus wash (bu da epey pahalı kendim için eledim)

yıkama eldiveni

gyeon smooth (en iyisi ama çok pahalı)
ufs (genelde öneriliyor)
purestar
adams garage ürünleri
gtechnic
genelde aslında mikrofiber ismi duyulmuş markalardan alınabilir.

kova
kendim şeffaf kova alıp 2 adet çok eldivenle yıkayacağım

wax
vonix carnabeu wax alacağım ben.
bir de turtle wax ürünleri önerilmiş. wax uygulaması kolaydır inşallah çünkü alet edevat yok bende elle yapacağım. wax ürünleri daha uzun süre gideceği için tercih ettim.

alta foam alacağım ön yıkama köpüğü için de

Adaletli Türk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
kurulama havlusu için de ömürlük olsun diye düşünüyorum

klin koreanin orijinal şu kırmızı olanlarından 70x90 alıyım dedim ama i20 araç benim. ben hızlı olsun diye büyük düşündüm o sebeple. ya da 2 adet 45x70 de alabilirim karar veremedim varsa öneriniz sevinirim. 2 adet alacak olursam yedek dursun diye.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
kurulama havlusu için de ömürlük olsun diye düşünüyorum

klin koreanin orijinal şu kırmızı olanlarından 70x90 alıyım dedim ama i20 araç benim. ben hızlı olsun diye büyük düşündüm o sebeple. ya da 2 adet 45x70 de alabilirim karar veremedim varsa öneriniz sevinirim. 2 adet alacak olursam yedek dursun diye.
Havluyla alakalı @Sefa46 hocam geçen güzel bir fırsat linki bırakmıştı havlu için; Fıreball Twist Trying Towel 70 Cm X 90 Cm Fiyatları ve Özellikleri hala duruyormuş kontrol ettim. Değerlendirmenizde fayda var. Tabi Klin havluyla kıyaslanamaz ama yedekte durması açısından tercih edilebilir. Ben mesela gyeon havlumu kendi aracım dışında kullanmıyorum :D

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
şu fireball havlu aylarca 160 tl ye durdu hb de hafta sonu visa kart kampanyalarıyla iki adet aldım toplam 280 e geldi sanırım ikiside öyle hatırlıyorum bir adette klin aldım kampanyadan kurulama havlusu derdime 3-5 sene son verdim hayırlısıyla:taraa:

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fireball havlu için geçen de n11 linki paylaşılmıştı Hb de daha uygun fiyatı, sanırım geçen hafta daha da uygundu.

Fireball Twist Trying Towel 70 cm x 90 cm
https://www.hepsiburada.com/firebal...=erayeroldetailing&url_src=ios-product-detail
Evet geçen hafta 214 tl idi sanırım ama dün NET15 koduyla 191 tlye alınabiliyordu. premium üye iseniz cumartesi günleri genelde 20 tl kupon veriyor. o kuponla güncel fiyat üzerinden indirimli olarak 205 e alınabilir @Adaletli Türk

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

dünden beri tüm yorumları okudum forumda hocam kendi sorduğum sorularla ilgili :) doğrudur yanlıştır bilemem ama edindiğim bilgiler şöyle yani en çok beğenilen ve önerilen ürünler

Ön yıkama için;

magifoam
vp ansf (ben de bundan alacağım sanırım daha çok yorum gördüm)

temaslı yıkama

nanolex
zywöl (tr de olmadığı için çok pahalı)
vonixx v floc (siz nanolex deyince duraksadım yoksa bundan alacaktım kararsız kaldım:))
gyeon bath (diğerlerine göre pahalı ama önerildiği için baktım)
cg citrus wash (bu da epey pahalı kendim için eledim)

yıkama eldiveni

gyeon smooth (en iyisi ama çok pahalı)
ufs (genelde öneriliyor)
purestar
adams garage ürünleri
gtechnic
genelde aslında mikrofiber ismi duyulmuş markalardan alınabilir.

kova
kendim şeffaf kova alıp 2 adet çok eldivenle yıkayacağım

wax
vonix carnabeu wax alacağım ben.
bir de turtle wax ürünleri önerilmiş. wax uygulaması kolaydır inşallah çünkü alet edevat yok bende elle yapacağım. wax ürünleri daha uzun süre gideceği için tercih ettim.

alta foam alacağım ön yıkama köpüğü için de
vonixx v floc 1-400 konsantredir yıkama kovanız 20 lt ise 50 ml şampuan tüketmek durumundasınız 500 ml ürünle Aracınızı 10 defa yıkayabilirsiniz nanolex purede ise 1/1300 veya 1/1500 konsantredir ortalama 20 lt yıkama kovasına 15 ml ekliyorsunuz 50 yıkama sağlıyor gerisini siz düşünün:hava:

ön yıkama olarakta vp ansf yerine magifoam öneriyorum tekrardan magifoam yüzeyde daha iyi tutunuyor (ön yıkamadaki amaç zaten ürünün araç üzerindeki kirlere uzun süre temas etmesiyle kirleri çözmesi ) ürün bu konuda rakipsiz hem yüzeyde uzun süre kalması sizin detay fırçasıyla aracınız üzerinde çalışmanızıda müsade etmektedir

bu arada gyeon eldiven en iyisi olayına katılmıyorum yarı fiyatına aynı kalitede ürün rahatlıkla bulursunuz size önerilen markalardan ve forumdaki arkadaşların sattığı ürünlerden rahatlıkla bulabilirsiniz

Katı wax ve hızlı cila seçiminizde vonixx doğru karar bence kendinize iyi bakın iyi akşamlar

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
vonixx v floc 1-400 konsantredir yıkama kovanız 20 lt ise 50 ml şampuan tüketmek durumundasınız 500 ml ürünle Aracınızı 10 defa yıkayabilirsiniz nanolex purede ise 1/1300 veya 1/1500 konsantredir ortalama 20 lt yıkama kovasına 15 ml ekliyorsunuz 50 yıkama sağlıyor gerisini siz düşünün

ön yıkama olarakta vp ansf yerine magifoam öneriyorum tekrardan magifoam yüzeyde daha iyi tutunuyor (ön yıkamadaki amaç zaten ürünün araç üzerindeki kirlere uzun süre temas etmesiyle kirleri çözmesi ) ürün bu konuda rakipsiz hem yüzeyde uzun süre kalması sizin detay fırçasıyla aracınız üzerinde çalışmanızıda müsade etmektedir

bu arada gyeon eldiven en iyisi olayına katılmıyorum yarı fiyatına aynı kalitede ürün rahatlıkla bulursunuz size önerilen markalardan ve forumdaki arkadaşların sattığı ürünlerden rahatlıkla bulabilirsiniz
Hocam Hiçbir üründe En İyisi budur olayi yoktur.Her ürünün kendine göre + lari ve - leri mevcuttur.Pahali veya Ulasilamaz olmasi bu onun iyi bir ürün anlamina gelmez hicbir zaman :)

Adaletli Türk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
vonixx v floc 1-400 konsantredir yıkama kovanız 20 lt ise 50 ml şampuan tüketmek durumundasınız 500 ml ürünle Aracınızı 10 defa yıkayabilirsiniz nanolex purede ise 1/1300 veya 1/1500 konsantredir ortalama 20 lt yıkama kovasına 15 ml ekliyorsunuz 50 yıkama sağlıyor gerisini siz düşünün:hava:

Katı wax ve hızlı cila seçiminizde vonixx doğru karar bence kendinize iyi bakın iyi akşamlar
Cila Sefa hocamdan meguiars wax v2 aldım önerisi üzerine. Kendisinin uyguladığı bir video da var gayet başarılı duruyor.

Ön yıkama için de Valet Pro ansf sipariş ettim artık çünkü magifoam la çok arasında gidip geldim en sonunda aldım. Temaslı için de nanolex alacağım.

Gtechnic 3 adet eldiven aldım yine sefa hocamdan. Epey de yardımcı oldu sağolsun hediyeler filan :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam Hiçbir üründe En İyisi budur olayi yoktur.Her ürünün kendine göre + lari ve - leri mevcuttur.Pahali veya Ulasilamaz olmasi bu onun iyi bir ürün anlamina gelmez hicbir zaman :)

elbette öyle hocam
ben iki ürünüde kullandığım için arkadaşa arada kaldığı iki ürün için kendi deneyimime göre tavsiyede bulundum magifoam ansf den ve birçok ön yıkama köpüğünden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum kendisi kullanıp deneyimleyecektir elbet

Son düzenleme:

Adaletli Türk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
elbette öyle hocam
ben iki ürünüde kullandığım için arkadaşa arada kaldığı iki ürün için kendi deneyimime göre tavsiyede bulundum magifoam ansf den ve birçok ön yıkama köpüğünden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum kendisi kullanıp deneyimleyecektir elbet
hocam ansf çok mu kötü aldım iade de edemem artık

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hocam ansf çok mu kötü aldım iade de edemem artık
Kötüdür demedim hocam ikisinide kullandım magifoam daha iyi karşıladı isteklerimi bana göre diye söyledim her ürünü merak edip aldığımız için birdahakine magifoam da denersiniz sonu yok yani :) aldığınız üründe güzel ürün